De snelste VPN: onze 3 favorieten

Snelste VPN

VPN’s beschermen je veiligheid. Ze beschermen je anonimiteit. Ze helpen je om privé online te downloaden. Maar zijn alle VPN’s hetzelfde? Moet je een “gratis VPN online” zoekopdracht uitvoeren of een betaalde dienst die geen invloed heeft op de snelheid of de veiligheid? We geven je alvast een overzichtje van de snelste VPN’s.

Wanneer de meeste mensen op zoek zijn naar een VPN, is hun grootste zorg de privacy. Verberg je identiteit, bescherm je gegevens en gebruik de meest veilige VPN. Een belangrijke kwestie die vaak over het hoofd wordt gezien in de zoektocht naar anonimiteit is snelheid. De aard van de encryptie en de routering van het verkeer kan je VPN langzamer maken dan een gemiddelde lokale dienstverlener. Streaming video’s kunnen eeuwig duren en je kunt het online gamen en het delen van bestanden vergeten.

Extra privacy hoeft niet ten koste te gaan van de snelheid. Veel hoogwaardige, betrouwbare VPN-diensten begrijpen het belang van een robuuste internetverbinding en hebben extra stappen gezet om snelle downloads te garanderen zonder dat dit ten koste gaat van de anonimiteit of privacy.

Sommige diensten bieden snelle downloads, maar hebben bijvoorbeeld geen gegevens om een back-up te maken…. We hebben daarom gekozen voor VPN’s die grondig zijn getest en geverifieerd. Die die hoog scoren voor snelheid, weinig beperkingen hebben en verbindingsinformatie geven.

Houd er rekening mee dat de snelheden sterk zullen variëren, afhankelijk van je plaats en de plaats van de server waarmee je verbonden bent. Om dit te verhelpen, biedt een goede VPN onbeperkte bandbreedte, maakt het mogelijk om meerdere apparaten tegelijkertijd te verbinden en stelt het je in staat om zonder moeite van server te wisselen om een snellere verbinding te vinden, zonder dat dit ten koste gaat van dezelfde databeveiligingsfuncties die door andere providers worden aangeboden.

Wat is belangrijk bij het testen van de snelheid?

Download- en uploadsnelheden

In dit geval zijn ruwe cijfers belangrijk. We hebben gekeken naar de gerapporteerde download- en uploadsnelheden voor elke VPN-aanbieder, samen met gemiddelde pings en vertragingen.

Serverbeschikbaarheid

Hoewel het nuttig kan zijn om verkeer te routeren via een server aan de andere kant van de wereld, kan extra afstand een merkbare vertraging veroorzaken. Sommige providers bieden meer mogelijkheden voor de plaats van een server dan andere, waardoor je meer mogelijkheden hebt om een snelle en betere verbinding te vinden.

Gelijktijdige verbindingen

Bijna alle VPN-aanbieders beperken het aantal apparaten dat tegelijkertijd verbinding kan maken met de dienst. Dit kan snel problemen veroorzaken als de downloads op je computer draaien wanneer je probeert te surfen op de tablet of spelletjes speelt op de console.

Verkeersbeperkingen

Sommige VPN’s blokkeren bepaalde soorten verkeer, waaronder P2P en BitTorrent bestandsdeling. Als je video’s wilt streamen of contentbestanden wilt downloaden, moet je ervoor zorgen dat je VPN dit toelaat, anders gaan deze verbluffende hoge snelheden verloren.

Bandbreedtebeperkingen

Naast verbindingsbeperkingen en bestandstypen hebben veel VPN’s bandbreedtebeperkingen zodra een bepaalde hoeveelheid overdracht is bereikt. De VPN’s in ons overzicht zullen de snelheid van de gebruikte gegevens niet beperken.

Privacy is nog steeds de hoogste prioriteit

Bij het selecteren van een VPN is privacy van het hoogste belang. Elke VPN volgt een strikt nul-registratiebeleid en versleutelt al het verkeer dat door zijn servers gaat, zodat de veiligheid en de anonimiteit van de informatie gewaarborgd zijn.

Wat zijn de snelste VPN?

1. ExpressVPN

€5+ per maand

Express VPN

De allerbeste VPN om Netflix blokkades te omzeilen

De naam zegt het zelf, ExpressVPN neemt netwerksnelheid serieus. De service belooft niet alleen snelle downloads, maar bouwt ook de tools die nodig zijn om serverlatentie direct in de software te testen. Bij gebruik van de versie van ExpressVPN voor Windows, Mac en Android, open je gewoon de “snelheidstest” in het menu om snel de latentie, downloadsnelheid en algemene snelheidsindex van de huidige server te controleren. Je verbinding varieert afhankelijk van je plaats en de server die je probeert te benaderen, maar met meer dan 3000 VPN-servers in 94 landen word je verwend met de keuze.

Het enige mogelijke nadeel van ExpressVPN is de apparaatbeperking. Standaard zijn er drie apparaten tegelijkertijd op het netwerk aangesloten, wat betekent dat je gegevens van je computer, telefoon en gameconsole kunt overbrengen, maar dat is het. Je kunt extra apparaatlicenties kopen om deze beperking te omzeilen, of je kunt de ExpressVPN-applicatie voor routers installeren en je thuisinternet handmatig configureren om zoveel apparaten aan te sluiten als je nodig hebt.

Als je de beveiliging even opzij zet, is ExpressVPN een geweldige manier om inhoud met geografische beperkingen te bekijken, zoals Netflix, Hulu of BBC iPlayer. Als je vanuit China surft, is ExpressVPN een van de weinige VPN’s op de markt met dat in gedachten.

De ExpressVPN wordt aangevuld met onbeperkte snelheid, onbeperkte bandbreedte en geen beperkingen op de soorten bestanden die je streamt of downloadt. De dienst heeft ook alle goede eigenschappen van privacy en anonimiteit, waardoor het een goede keuze is voor een snel VPN dat niet bespaart op de veiligheid.

Voordelen

 • Ontgrendelt Amerikaanse Netflix, iPlayer, Hulu.
 • Betrouwbare en snelle verbindingen.
 • OpenVPN, IPSec en IKEv2-codering.
 • Niet opgeslagen persoonlijke gegevenslogs.
 • Geweldige ondersteuning (24/7 chat).

Nadelen

 • Een beetje hoger geprijsd.

2. NordVPN

€0-3 per maand

NordVPN

Meest gebruiksvriendelijke VPN met het grootste serveraanbod

NordVPN heeft een uitstekende reputatie omdat privacy en anonimiteit de hoogste voorrang hebben. Als het gaat om snelheid, is deze dienst gemakkelijk te gebruiken – meer dan 5100 VPN-servers zijn verdeeld over meer dan 60 landen, die elk continent vertegenwoordigen, behalve Antarctica. Na verloop van tijd groeit deze lijst, waardoor je gemakkelijk toegang krijgt tot nabijgelegen servers en zo goed mogelijke snelheid krijgt, ongeacht waar je je bevindt. Je kunt ook tot zes apparaten aansluiten op een account,

Een van de unieke kenmerken van NordVPN zijn de servers die zijn afgestemd op specifieke vormen van online toegang. Ultra Fast tv-servers, bijvoorbeeld, zijn ontworpen voor videostreaming en kunnen wereldwijd consistent hoge snelheden leveren. Er zijn ook VPN’s ontworpen voor gebruik met P2P en torrents, die allemaal zijn opgenomen in de NordVPN’s belofte van onbeperkte bandbreedte.

Voor de veiligheid heeft NordVPN een sterk zero capture beleid. Ze gebruiken DualVPN als een extra laag van encryptie beveiliging en ze hebben een kill switch om de softwareverbinding met het internet te stoppen als je VPN-service wegvalt.

Voordelen

 • De beste budgetkeuze.
 • Meer dan 5400 servers in 61 landen.
 • DNS-lekbeveiliging, kill-switch.
 • Strikt beleid van no-log op zowel verkeers- als metagegevens.
 • Live chat ondersteuning.

Nadelen

 • De terugbetaling van retouren kan dertig dagen duren.

3. IPVanish

IPVanish biedt een enorme verscheidenheid aan servers om verbinding mee te maken, meer dan 1300 in meer dan 60 verschillende landen. Snelheden kunnen sterk variëren afhankelijk van de plaats en de herkomst van de server,

IPVanish-servers in de VS tonen consistent hoge snelheden, die de snelste op de markt zijn. Door het aanbod te verzwakken, bewaakt of beperkt IPVanish bovendien de bandbreedte niet, staat het onbeperkt schakelen van servers toe en beperkt het de toegang tot P2P of torrents niet (hoewel de downloads merkbaar langzamer kunnen verlopen).

IPVanish maakt tot vijf gelijktijdige verbindingen met VPN mogelijk, waardoor je volop mogelijkheden hebt om zonder zorgen verbinding te maken en te streamen. Als je echter meer nodig hebt, moet je je router configureren met IPVanish netwerkgegevens. Het proces kan een beetje technisch zijn, maar het bedrijf biedt enkele gidsen aan om je door het proces te begeleiden.

Voordelen

 • IPvanish biedt een zeven dagen geld terug garantie, wat betekent dat je een week hebt om het zonder risico te testen.
 • Je kunt ook 60% besparen op je jaarabonnement, maar $4,87 per maand.
 • 30-dagen geld terug garantie

Nadelen

 • Deze VPN heeft toch de neiging om af en toe een beetje te vertragen.

 

Verwante artikelen