Beste VPN voor Mac: onze top 3

Beste VPN voor Mac

Als je een VPN op je Mac wilt gebruiken, zijn er een paar factoren waarmee je rekening moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te weten of je VPN-software compatibel is met Apple-producten. Gelukkig is dat bij veel VPN’s het geval. Ten tweede kan de snelheid van een VPN een groot verschil maken. Proberen te surfen op het web met een langzame internetverbinding kan de ervaring minder aangenaam maken. Tot slot kunnen eventuele extra opties die een VPN aanbiedt, ook van invloed zijn op je keuze.

Met al deze overwegingen hebben we rekening gehouden bij het opstellen van de lijst van de drie beste VPN’s voor macOS.

Met een goede Mac VPN kun je ervoor zorgen dat je veilig en anoniem op het web kunt surfen. En een VPN helpt je veel meer vrijheid op het internet te krijgen, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om Netflix-inhoud in een ander land te bekijken. Bovendien kun je gebruik maken van openbare Wi-Fi-netwerken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hackers die je persoonlijke gegevens stelen.

Hoe moet je een VPN voor je Mac zoeken?

Er zijn veel leveranciers om uit te kiezen als je op zoek bent naar een VPN voor je Mac. De belangrijkste eis is dat de provider software voor MacOS, het Mac-besturingssysteem, aanbiedt. Gelukkig doen bijna alle premium VPN-aanbieders dat.

Iets anders om te overwegen is verbindingssnelheid. Het is vervelend als je VPN het internet vertraagt. De resultaten kunnen verschillend zijn.

Tot slot zijn er veel persoonlijke voorkeuren als het gaat om VPN’s. Iemand kan het belangrijk vinden dat de VPN-aanbieder torrentdownloads toestaat, terwijl een ander zijn account op vijf apparaten tegelijk wil kunnen gebruiken. Daarom voldoen de beste VPN-aanbieders aan ieders behoeften en bieden ze een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De 3 beste VPN’s voor Mac

Rekening houdend met alle noodzakelijke functies, omvat de volgende selectie van VPN-aanbieders die het meest geschikt zijn voor MacOS. Alle providers die je hieronder ziet, hebben ook uitstekende applicaties en software voor andere besturingssystemen, zoals Android, iOS en Windows.

1. ExpressVPN

€5+ per maand

Express VPN

De allerbeste VPN om Netflix blokkades te omzeilen

Je kunt geen lijst van goede Mac VPN-aanbieders maken zonder ExpressVPN te noemen. Ze bieden een groot aantal servers (meer dan 3000) in een even indrukwekkend aantal landen (94). Deze servers maken een snelle en stabiele verbinding mogelijk. Bovendien kun je downloaden via P2P-netwerken en ExpressVPN werkt zelfs met Netflix, wat betekent dat je bijvoorbeeld de grote selectie aan films en series van de Amerikaanse versie van Netflix kunt bekijken.

ExpressVPN heeft uitstekende toepassingen voor alle besturingssystemen. Dit betekent dat de applicatie voor MacOS ook eenvoudig en duidelijk is. De veiligheidsmaatregelen voldoen aan de hoogste internationale normen, zodat je veilig en anoniem bent.

2. Surfshark

€0-3 per maand

Surfshark VPN

Zeer gebruiksvriendelijke VPN met uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Surfshark is niet alleen een betaalbare VPN-aanbieder, maar biedt ook een groot servernetwerk, bestaande uit meer dan 1000 servers in 61 landen. Bovendien is Surfshark verrassend snel voor een VPN in zijn prijsklasse en verslaat het zelfs veel duurdere concurrenten. Daarnaast biedt Surfshark ook een geweldige applicatie voor MacOS, die eenvoudig te gebruiken is en intuïtief werkt.

Ook voor veiligheid en privacy staat Surfshark op gelijke voet met de beste providers. Surfshark beweert dat het geen gebruikersgegevens verzamelt of opslaat, wat we een geloofwaardige claim vinden, gezien de jurisdictie waaraan het gebonden is (de Britse Maagdeneilanden).

Surfshark maakt ook torrentdownloads mogelijk en biedt zelfs speciale P2P-servers aan. Niet alle VPN-aanbieders staan torrentdownloads toe, maar Surfshark is een VPN-aanbieder die torrentdownloads niet belemmert. Wat ook goed is om te weten is dat Surfshark goed werkt met de Amerikaanse versie van Netflix.

Je kunt Surfshark dertig dagen lang op je Mac uitproberen met de dertig dagen geld terug garantie.

3. PIA

Private Internet Access heeft ook een goede applicatie voor MacOS. Deze aanbieder stelt de privacy van zijn klanten voorop. Ze bieden uitstekende beveiligingsstandaarden, veilige encryptieprotocollen en houden geen gegevens bij. PIA staat ook torrentdownloads toe.

Een ander groot voordeel is dat PIA betaalbaar is. Omdat Macs duur genoeg zijn, kan het leuk zijn om wat geld te besparen op de VPN. Je kunt zich aanmelden voor een PIA-abonnement voor maar een paar dollar per maand.

Gratis versus betaalde VPN’s voor MacOS

Gratis VPN’s lijken aantrekkelijk omdat ze gratis zijn. Veel gratis VPN’s zijn echter helemaal niet veilig. Ze bewaren bijvoorbeeld vaak gebruikersgegevens of verkopen persoonlijke informatie aan derden. Soms installeren ze zelfs malware op je apparaat.

Ten tweede hebben veel gratis VPN’s data- of snelheidslimieten, dus je kunt een VPN alleen gebruiken om een ​​bepaalde hoeveelheid MB of GB internetverkeer te beschermen. Snelheidslimieten verminderen de internetsnelheid meestal aanzienlijk.

>Waarschijnlijk zul je geen dure Mac aanschaffen om daarna door het gebruik van een gratis VPN gevaar te lopen voor de bescherming van je gegevens.

Een VPN installeren op een Mac

Met een abonnement op een van de bovenstaande providers is het eenvoudig om een VPN-verbinding op je Mac op te zetten. De meeste premium VPN-aanbieders bieden een eenvoudige applicatie die je VPN gemakkelijk te gebruiken maakt. Het kan echter zijn dat je je VPN-verbinding zelf wilt opzetten.

Volg deze stappen om handmatig een VPN voor je Mac in te stellen:

  • Ga in het Apple-menu naar “Systeemvoorkeuren”.
  • Selecteer “Netwerk”.
  • Klik op het plusteken in de linkerbenedenhoek.
  • Selecteer “VPN” onder Interface.
  • Selecteer je voorkeursprotocol. OpenVPN is in het algemeen de veiligste en beste optie, maar afhankelijk van de omstandigheden kan het zijn dat MacOS die optie niet biedt bij het handmatig instellen van een VPN. Als dit het geval is, kies dan voor IKEv2.
  • Vul de inloggegevens in. Je kunt deze informatie krijgen via de website van je VPN-aanbieder.

We raden je aan om de Easy Setup wizard en applicatie te gebruiken die door de meeste VPN-aanbieders worden aangeboden, simpelweg omdat het makkelijker is. Ook als je een VPN-verbinding handmatig instelt en de instellingen wilt wijzigen, moet je teruggaan naar de systeemvoorkeuren, terwijl de VPN-applicatie alles automatisch kan wijzigen.

Veelgestelde vragen

Heb je specifieke problemen die je niet kunt oplossen? Kijk dan eens naar de meest gestelde vragen die er zijn over VPN voor Mac.

Wat is nu eigenlijk de beste VPN voor Mac?

ExpressVPN heeft een groot aantal servers op vele plaatsen. Op al deze servers kunnen torrents worden gedownload via P2P-netwerken. ExpressVPN werkt ook samen met Netflix. Deze aanbieder biedt uitstekende software voor alle besturingssystemen. ExpressVPN, ook op MacOS, is eenvoudig en duidelijk. Het is de combinatie van snelheid, stabiliteit en uitstekende klantenservice die het de beste VPN voor Mac maakt.

Hoe werkt een VPN in MacOS: is het even veilig als bij Windows?

Een VPN zorgt voor een beveiligde verbinding tussen je en het internet. Of je nu MacOS, Windows of Linux gebruikt, het dataverkeer op je internetverbinding is altijd versleuteld met een VPN. Als je met een VPN verbonden bent met het internet, worden al je gegevens via een versleutelde virtuele tunnel verstuurd, die via een van de servers van je VPN-provider wordt geleid.

Waarom een VPN in MacOS gebruiken?

Omdat een VPN je internetverbinding veiliger maakt, kun je veiliger, anoniemer en vrijer surfen met je Mac. Met een VPN kun je onder andere voorkomen dat anderen toegang krijgen tot je persoonlijke gegevens. Met het juiste VPN heb je ook toegang tot media in andere landen, zoals de buitenlandse catalogi van Netflix.

Waarschijnlijk duiken er tijdens je zoektocht naar de VPN die aan je behoeften voldoet. Elke respectabele aanbieder heeft een FAQ-rubriek waar je het antwoord op de meeste vragen kunt krijgen.

Conclusie

ExpressVPN, Surfshark en Private Internet Access zijn goede opties als je een VPN op je Mac wilt gebruiken. Voor een paar dollar per maand kun je veel beter beschermd en anoniem online zijn. Gebruik hun eenvoudige applicaties om een veilige verbinding te maken via een van hun VPN-servers. Als je wilt, kunt je ook zelf de VPN-verbinding opzetten.

 

Verwante artikelen