Beste VPN voor Kodi

Beste VPN's voor Kodi

Wat is Kodi en hoe werkt het?

Wat is Kodi? Stel je je eigen versie van Netflix of Amazon Prime Video voor, maar dan een die volledig gratis is? Klinkt te mooi om waar te zijn, toch?. Met de juiste kennis kun je eigen media streaming configuratie maken voor je favoriete films en tv-programma’s dankzij Kodi.

Kodi is een multimedia streaming programma. Het is opensourcesoftware, wat betekent dat het gratis is en dat iedereen kan bijdragen aan het project. Het begon te werken als een Xbox Media Center (XBMC) voordat het in 2014 Kodi werd. De oorspronkelijke ontwikkelaars onderhouden Kodi nog steeds, en een grote gemeenschap van programmeurs draagt bij aan het project. Nu is Kodi beschikbaar voor Windows, Mac, Linux, Android, iOS en Raspberry Pi. De broncode is voor iedereen toegankelijk, dus er zijn ook manieren om Kodi op andere apparaten te plaatsen.

Hoe werkt Kodi

Kodi kan bijna alle soorten media afspelen en heeft een interface die lijkt op die van een smart tv. De dienst levert geen eigen media. In plaats daarvan is het gebaseerd op lokaal opgeslagen bestanden of internetbronnen.

Als je al een mediacollectie lokaal op je harde schijf hebt opgeslagen, kun je Kodi gebruiken om deze te organiseren. Je kunt ook de inhoud van verschillende online diensten bekijken.

De officiële Kodi bevat add-ons voor diensten als BBC iPlayer, Crackle, SoundCloud, Bravo en The Disney Channel.

Is Kodi legaal?

Kodi is gewoon een mediaspeler, dus het is volledig legaal. Het platform heeft een ongelukkige reputatie voor piraterij, maar dit heeft niets te maken met Kodi zelf.

Sommige aanvullingen bieden toegang tot mediabronnen die mogelijk illegaal zijn geüpload. Anderen kunnen regionale blokkades overtreden of live tv-diensten aanbieden waarvoor abonnementsgeld nodig is om legaal te kunnen kijken.

Logo van KodiGebruik van Kodi op de computer

Het installeren van Kodi op Windows is een eenvoudig proces. Op de downloadpagina kunt je de Windows Store gebruiken of een stand-alone installatieprogramma downloaden. Een van de voordelen van Windows Store-producten is dat ze automatisch worden bijgewerkt. Voor Mac-gebruikers heeft Kodi een installateur. De installatie is iets complexer dan Windows en het is de moeite waard om de instructies te volgen voor het installeren van Kodi macOS Linux-gebruikers kunnen Kodi downloaden van de officiële website of installeren met de terminal.

Er is ook een aangepaste Linux-distributie genaamd Kodibuntu. Dit kan elke willekeurige reservecomputer nemen en deze veranderen in een speciale op Kodi gebaseerde HTPC voor het streamen van media.

Kodi gebruiken op Android en iOS

Kodi is ook beschikbaar op Android en iOS, maar het installatieproces varieert van platform tot platform. Voor Android-gebruikers is het eenvoudig. Kodi is beschikbaar op Google Play. Voor de meeste gebruikers is het installeren ervan, net als elke andere toepassing, de handigste methode. Als je toestel geen toegang heeft tot de Playstore, kun je het APK-pakket ook downloaden van de Kodi downloadpagina.

Gebruik van een VPN met Kodi

Veel gebruikers kiezen ervoor om VPN te gebruiken om hun plaats te maskeren, om zo bewust de mogelijke blokkades van de inhoud te omzeilen. Net als de Kodi service is het niet illegaal om een VPN te gebruiken, maar niet als je het opzettelijk gebruikt om de wet te overtreden. Kortom, Kodi is net zo legaal als jij. Je beslist wat het speelt, en je bent verantwoordelijk voor de wettigheid ervan.

Zelfs de laatste release van Kodi v18 Leia heeft nog steeds beveiligingslekken en privacyproblemen die met een VPN kunnen worden opgelost. Terwijl er VPN’s zijn die meer dan $10,00 per maand kunnen kosten, hebben we de top 3 VPN’s gevonden die de problemen goedkoper kunnen oplossen.

Waarom heb ik een VPN nodig voor Kodi?

Kodi is een uitgebreide service die regelmatig wordt bijgewerkt door zowel ontwikkelaars als gebruikers. De applicatie heeft wereldwijd aanzienlijke ondersteuning voor haar all-in-one streamingdiensten; helaas is haar grootste kracht ook haar schaamteloze zwakte.

Veel van Kodi’s content is beschikbaar via externe add-ons, die de online veiligheid altijd in gevaar brengen. Veel van deze add-ons zijn niet van Kodi, maar van illegale opslagplaatsen die voortdurend worden gecontroleerd door ontwikkelaars.

De twee belangrijkste bronnen van zorg zijn onder meer:

 • ISP-detectie – Het bekijken van illegale of auteursrechtelijk beschermde inhoud op Kodi is gebruikelijk, en je Internet Service Provider (ISP) kan gemakkelijk detecteren als je geen voorzorgsmaatregelen hebt genomen. Als je wordt betrapt, kan dit leiden tot juridische stappen.
 • Blootstelling aan hacken – Veel externe add-ons zoals Acestream zijn afhankelijk van torrents; daarom zijn P2P’s betrokken, wat betekent dat je IP-adres wordt opgeslagen en alle acties worden geregistreerd. Het probleem met dit protocol is dat gebruikersgegevens kwaadwillig kunnen worden onderschept.

Met een betrouwbaar VPN kun je genieten van een beveiligde verbinding die je beschermt tegen deze problemen.

De 3 beste VPN voor Kodi

1. NordVPN

€0-3 per maand

NordVPN

Meest gebruiksvriendelijke VPN met het grootste serveraanbod

NordVPN is een in Panama gevestigde dienst die nog steeds grote vooruitgang boekt in de sector. Gevestigde beveiligingsfuncties, zoals CyberSec, blokkeren automatisch schadelijke sites en pop-upadvertenties om je te beschermen tegen schadelijke inhoud en malware.

Daarnaast verbeteren militair niveau encryptie, dual VPN, static IP en Tor VPN de online veiligheid en privacy. Het belangrijkste is dat Nord een goedkope VPN is met drie betalingspakketten en verschillende betaalmethoden, waaronder veilige Bitcoin. Je kunt deze service gratis uitproberen met een dertig dagen geld terug garantie.

De belangrijkste kenmerken op een rijtje

 • Meer dan 5000 servers in meer dan 60 landen.
 • Voortdurend verbeteren van het servernetwerk.
 • Uitstekende klantenservice.
 • Compatibel met vele apparaten en platforms.

2. CyberGhost VPN

€0-3 per maand

CyberGhost VPN

Zeer gebruiksvriendelijke en goedkope VPN-dienst

CyberGhost biedt de verwachte privacy op het internet zonder afbreuk te doen aan de betrouwbaarheid en snelheid en heeft een uitgebreid wereldwijd netwerk. Het is een van de meest betrouwbare VPN’s die in staat is om robuuste Netflix geoblokken te omzeilen en werkt ook met Kodi.

De CyberGhost is een goedkope privacy tool die gebruik maakt van het hoogste niveau van encryptie met basisfuncties zoals DNS/IPv6 lekbescherming en automatische noodstop. Het meest aantrekkelijke onderdeel van dit VPN is echter de innovatieve, op profielen gebaseerde gebruikersinterface, die met een paar klikken een eerste configuratie biedt. Als je de instellingen voor Kodi wilt aanpassen, is de handmatige configuratie eenvoudig te begrijpen.

De belangrijkste kenmerken op een rijtje

 • Meer dan 3000 servers in meer dan 60 landen.
 • Strikte regels voor het niet bijhouden van registers.
 • Fantastische klantenservice.
 • Compatibel met vele platformen en apparaten.
 • 45-dagen geld terug garantie.

3. IvacyVPN

IvacyVPN is een van de goedkoopste VPN’s die beschikbaar zijn en heeft kortgeleden Kodi VPN uitgebracht voor alle apparaten die worden ondersteund door het OpenElec-besturingssysteem.

Het initiatief maakt deel uit van een doorlopende ontwikkelingsstrategie waarbij het bedrijf zijn gehele infrastructuur heeft gereorganiseerd. Daarnaast zijn er verschillende basisfuncties toegevoegd om het comfort van het browsen en streamen van inhoud op het Kodi-apparaat te garanderen.

Ivacy heeft de tijd genomen om deze potentiële markt voor Kodi-gebruikers te betreden en de hoogste kwaliteit streamingdiensten te leveren tegen de laagste kosten.

De belangrijkste kenmerken op een rijtje

 • Intelligente doelselectie voor zo goed mogelijk gebruik.
 • Meer dan 450 servers op meer dan 100 plaatsen.
 • Redelijk hoge snelheden.
 • Veilig en zeker VPN voor gebruik met Kodi.

Extra voordelen van het gebruik van VPN voor Kodi

Haal de nieuwste versies binnen

Veel van de opslagplaatsen van derden die Kodi gebruikt, stellen de nieuwste originele series en films ter beschikking, zodat deze vrijelijk kunnen worden gestreamd.

Bypass de geolimieten

Add-ons kunnen regiospecifiek zijn en alleen op bepaalde plaatsen beschikbaar zijn. Door VPN kun je verbinding maken met een alternatieve server en eventuele geografische beperkingen omzeilen.

Stream anoniem

Wanneer je een VPN gebruikt, kan je IP-adres niet worden gevolgd tijdens het downloaden of streamen, omdat derden alleen de proxyserver zien.

Waarom raden we het gebruik van gratis VPN aanbieders niet aan?

Gratis VPN’s kunnen goed werken, maar als je ze gebruikt om grote bestanden te streamen van onbekende bronnen, kunnen gratis diensten toch gevaarlijk zijn. Gratis VPN’s hebben niet de encryptiestandaarden, het servernetwerk en de bandbreedte om een nuttige dienst te leveren voor gebruik met Kodi. Premium VPN-diensten zoals NordVPN, CyberGhost VPN en IvacyVPN kunnen echter de online veiligheid en de kwaliteit van de streaming verbeteren.

 

Verwante artikelen