Beste VPN voor China: een top-3

Beste VPN voor China

Om toegang te krijgen tot je favoriete sites uit China heb je een VPN nodig die echt goed werkt in dit land. Zeer veel voor ons vertrouwde websites worden in China geblokkeerd en vaak is het te laat om te beslissen als je eenmaal in China bent aangekomen welke VPN je wilt aanschaffen. Het kan moeilijk zijn om zelfs maar te zoeken naar een VPN vanwege geblokkeerde sites.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een VPN voor China?

Als je in China bent met een VPN die niet werkt, kun je weinig doen om toegang te krijgen tot de geblokkeerde sites. Daarom moet je je VPN nauwkeurig kiezen.

Hier is wat je moet overwegen bij het kiezen van een VPN om te gebruiken in China:

 • De mogelijkheid om de strenge Chinese censuur te omzeilen: zal de VPN goed genoeg zijn om de “Great Chinese Firewall” te omzeilen en je gratis toegang tot het web te geven.
 • Servers in de buurt van China: Heeft het servers in buurlanden als Japan en Taiwan om hogere snelheden te kunnen bieden.
 • Servers in België of de buurlanden: heeft de VPN servers in België of de buurlanden zodat je toegang hebt tot je favoriete lokale content
 • Hoge snelheden: is de VPN snel genoeg om ononderbroken te kunnen browsen en streamen.
 • Netwerkblok (Kill switch): biedt VPN een netwerkblok bij uitval van de verbinding met de server? Is de configuratie handmatig of automatisch.
 • Multiplatform/Device: Heeft VPN-apps die een breed scala aan platforms ondersteunen om alle apparaten te beschermen.
 • Gelijktijdige verbindingen: Hoeveel apparaten kunnen de VPN-service tegelijkertijd gebruiken? Zijn ze voldoende.
 • Kortetermijnabonnementen: Biedt VPN een kortetermijnabonnement voor gebruikers die China voor een of twee weken bezoeken?

De 3 beste VPN’s voor China

1. Astrill VPN

Voordelen

 • Alle geteste servers waren geldig voor toegang tot geblokkeerde inhoud.
 • Servers in Taiwan en Hong Kong voor zeer hoge snelheden.
 • Automatische netwerkvergrendeling (kill switch) om uw gegevens veilig te houden, zelfs tijdens de verbindingsdalingen.
 • De split-tunnelingfunctie van de Smart Mode handhaaft hoge snelheden terwijl de geografische beperkingen worden omzeild.
 • Ondersteunt tot vijf tegelijk aangesloten apparaten.

Nadelen

 • Geen gratis proef beschikbaar in China.
 • Geen restitutiebeleid of garantie
 • Het houdt tijdelijke verbindingslogs bij, zodat een deel van je gegevens wordt opgeslagen.

Astrill is de beste VPN om de grote Chinese firewall te omzeilen. Alle Astrill VPN-servers die getest zijn, sluiten naadloos op elkaar aan. Je kunt zonder problemen toegang krijgen tot Facebook, Google, YouTube, Netflix, …

Wereldwijd content ontsluiten

Met de Smart Mode van Astrill VPN kun je firewalls omzeilen om wereldwijde content te ontsluiten, en dat alles zonder DNS-verlies. Smart Mode maakt ook gebruik van regionale IP-adressen die de verbindingssnelheden voor streaming en browsen moeten verbeteren. Je zult zelfs in staat zijn om Netflix te streamen met een minimale vertraging.

Je kunt Astrill met verschillende VPN-protocollen gebruiken

Er is wel maar een protocol dat in China werkt, de zogenaamde Stealth-modus. Stealth Mode geeft je onbeperkt toegang tot het web en is zo ontworpen dat de Chinese firewall je gebruik van een VPN niet kan detecteren. Militaire codering en automatische netwerkblokkering zorgen ervoor dat je surfgegevens veilig blijven.

2. ExpressVPN

€5+ per maand

Express VPN

De allerbeste VPN om Netflix blokkades te omzeilen

Voordelen

 • Toegang tot alle beperkte sites.
 • Amerikaanse en Japanse servers kunnen de beperkingen omzeilen.
 • Bezit servers in Europa voor de realisatie van lokale content.
 • Robuuste beveiliging met de optie voor netwerkvergrendeling helpt je detectie te voorkomen.
 • Tot vijf apparaten die tegelijkertijd zijn aangesloten.
 • Met de dertig dagen geld terug garantie kun je het VPN een maand lang gratis gebruiken.

Nadelen

 • Beperkt aantal servers die draaien om sites te ontgrendelen.
 • Soms stroomonderbrekingen.
 • Snelheden niet altijd constant

ExpressVPN is in alle opzichten een fantastische VPN

ExpressVPN is zeker een van de beste keuze voor China. De provider gebruikt AES-256-bits encryptie om de Chinese censuurtechnologie te omzeilen – hetzelfde niveau van encryptie dat door militaire en overheidsinstellingen over de hele wereld wordt gebruikt.

Ook als je thuis of in een hotel een instabiele verbinding hebt, houdt ExpressVPN je toestel altijd beveiligd met de automatische netwerkvergrendeling. Deze functie blokkeert al het internetverkeer totdat je VPN-verbinding is hersteld.

Je kunt toegang krijgen tot geblokkeerde sites zoals Netflix, YouTube, Facebook, Google, Wikipedia en andere.

Geen vertraging bij het streamen van YouTube vanuit China met ExpressVPN via een server in Los Angeles.

Een klein negatief aspect van ExpressVPN in China is dat niet alle servers werken om sites te ontsluiten, dus het is aan jou om de juiste te vinden (Los Angeles en Japanse servers werkten goed tijdens onze tests). Ook de snelheden die kunnen worden verkregen variëren sterk, afhankelijk van je plaats en je internetprovider.

Een groot voordeel van ExpressVPN is dat je het gratis kunt proberen met de dertig dagen geld terug garantie. Als je minder dan een maand naar China reist, kun je dit VPN gratis gebruiken. Zorg er alleen voor dat je het downloadt en installeert voordat je naar China gaat, want als je daar eenmaal bent, kun je het niet meer downloaden.

3. PrivateVPN

Voordelen

 • Netwerk lockdown codeert je verkeer, zelfs bij verbindingsverlies.
 • Een strikt “no-log” beleid beschermt je persoonlijke gegevens.
 • Bezit genoeg servers inEuropa om toegang te krijgen tot lokale inhoud.
 • Ondersteunt tot zes gelijktijdig aangesloten apparaten
 • Geld terug garantie binnen dertig dagen.

Nadelen

 • Soms problemen met de toegang tot de inhoud van Netflix

Privacy in China gewaarborgd

PrivateVPN heeft de belangrijkste kenmerken om de bescherming van uw privacy op het web in China te waarborgen. Met 256-bit encryptie, no-log beleid en automatische netwerkblokkering zijn je online activiteiten gegarandeerd veilig. Om geblokkeerde sites (zoals bv. Instagram en Facebook) te kunnen bezoeken, heb je met ExpressVPN zeker goede software in huis.

Kleine vertragingen tijdens het streamen op YouTube en Netflix, maar de kwaliteit varieert echt wel van dag tot dag. Als je op zoek bent naar een VPN voornamelijk om video’s te streamen, moet je eerder Astrill VPN proberen. De snelheden die Astrill aanbiedt zijn snel en constant, zodat je meer kans hebt op een goede streaming-kwaliteit.

PrivateVPN ondersteunt tot zes verbindingen tegelijkertijd, elk met een uniek IP-adres voor extra veiligheid. Het biedt ook een dertig dagen geld terug garantie die je toelaat om VPN te proberen zonder risico – perfect als je naar China gaat voor een korte tijd. PrivateVPN heeft bovendien een app voor alle gangbare operating system: Windows, MacOS, Android, iOS en Linux.

Het gebruik van een gratis VPN in China is riskant

Er zijn enkele gratis VPN’s van goede kwaliteit op de markt maar wanneer je kiest voor gratis diensten schuilt het compromis altijd om de hoek. Soms zijn dit kleine nadelen, zoals een beperkt dataverbruik of lage snelheden. Andere keren heb je te maken met ernstigere veiligheids- en privacyrisico’s.

Sommige gratis VPN’s werken in China, maar ze garanderen je veiligheid niet zoals een premium VPN. Gratis VPN’s verdienen geld met de advertenties die in hun applicaties worden getoond en sommige van hen verkopen gebruikersinformatie aan derden. Dit brengt de veiligheid van je gegevens en geografische informatie in gevaar. De gevolgen hiervan in China kunnen ernstig zijn. Je kunt zelfs strafrechtelijk worden vervolgd of zelfs worden gearresteerd voor het gebruik van “illegale” sites.

Gratis diensten zijn altijd aantrekkelijk, maar het is niet de moeite waard om je veiligheid te riskeren als je in China bent.

Nog een belangrijke tip

Zelfs de beste VPN’s kunnen problemen hebben met het omzeilen van de door China opgelegde beperkingen, vooral in perioden van lokale overheidsrepressie. Als je een VPN hebt maar nog steeds geen verbinding kunt maken met geblokkeerde sites, dan zijn hier een paar dingen die je kunt proberen:

 • Wijzig je serververbinding: je moet een lijst van servers vinden in je VPN-interface en een alternatief kiezen om verbinding mee te maken.
 • VPN-protocol wijzigen: in je VPN-instellingen moet u een “Protocol” sectie vinden waar je verschillende opties voor uw verbinding kunt kiezen.
 • Doorsturen van poort 433: poort 433 wordt het meest gebruikt voor versleutelde communicatie, dus deze optie kan je helpen om weer verbinding te maken.
 • Voordat je naar China reist, lees ondersteunende artikelen op de site van je VPN: zij zullen je vertellen hoe je toegang kunt krijgen tot het doorsturen van poorten en je specifieke instructies geven over hoe je een 433-poort kunt instellen.

 

Verwante artikelen