Beste VPN voor Netflix

Netflix kijken met ZenMate VPN

Als je een VPN wilt downloaden, is de kans groot dat je al weet hoe een VPN werkt en hoe nuttig deze diensten zijn om toegang te krijgen tot Netflixinhoud uit andere landen door je IP-adres te wijzigen. Met dit overzicht willen we je te helpen bij het kiezen van de meest geschikte dienst om de territoriale blokkades van het streaming platform te omzeilen.

Of je nu de Belgische versie van Netflix wilt zien terwijl je in het buitenland bent of toegang wilt krijgen tot content die nog niet in ons land beschikbaar is, met de beste VPN voor Netflix kun je het meeste uit je abonnement op het streaming platform halen, waar methoden zoals proxyservers onvoldoende zijn.

Het is trouwens niet ingewikkeld om te doen. Zodra je je VPN op je streamingapparaat hebt geïnstalleerd en de dienst hebt gestart, hoef je alleen maar een server te kiezen in het geografische gebied waar je je apparaat wilt laten verschijnen. Netflix geeft je dan toegang tot de overeenkomstige versie van het platform.

Houd er echter altijd rekening mee dat Netflix natuurlijk niet wil dat je toegang krijgt tot inhoud die niet beschikbaar is in je regio, omdat dit in strijd is met dezelfde servicevoorwaarden van het platform waar je je bij hebt aangesloten op het moment van je abonnement. Dus, als je een VPN wilt gebruiken om territoriale blokkades te omzeilen doe het dan op eigen risico. Er zijn wel nog geen gevallen bekend waarbij Netflix ooit een gebruikersaccount heeft geschorst voor het gebruik van een VPN.

1. ExpressVPN – ’s werelds beste VPN voor Netflix

€5+ per maand

Express VPN

De allerbeste VPN om Netflix blokkades te omzeilen

Op dit moment vinden we dat ExpressVPN de beste VPN is voor Netflix. Ongeacht de aanbieder zijn er veel goede redenen om een VPN te nemen, maar de uitstekende prestaties voor snelheid en veiligheid in combinatie met gebruiksgemak, zorgen ervoor dat bijvoorbeeld ExpressVPN zich kan onderscheiden. In de meest recente tests heeft deze provider bewezen dat hij Netflix tien keer op tien ontgrendelt, en je kunt nu drie maanden gratis krijgen door je rechtstreeks op de website te abonneren op ExpressVPN.

Hoe gebruik je een VPN voor Netflix?

Met behulp van een VPN kun je je laptop, smartphone, tablet of tv-streaming consoles en apparaten (zoals Chromecast, Roku en Amazon Fire) in een ander geografisch gebied laten verschijnen dan waar je je bevindt. Dus als je in het buitenland bent, kun je gemakkelijk toegang krijgen tot de Belgische versie van het platform, en vice versa kun je de inhoud bekijken die normaal gesproken niet beschikbaar is in België.

Eigenschappen van ExpressVPN

 • ExpressVPN is snel, gemakkelijk te gebruiken en flexibel.
 • Netflix Unlock: Ja
 • 24/7 ondersteuning: Ja
 • Terugbetaling: binnen 30 dagen
 • Andere platforms: Amazon Prime Video, BBC iPlayer, YouTube, Hulu
 • Apparaten: Android, iOS, Amazon Fire, Apple tv, Chromecast, Roku, PlayStation, Xbox
 • Maximaal aantal apparaten: 5

2. NordVPN, ook een zeer goede VPN om Netflix te ontgrendelen

€0-3 per maand

NordVPN

Meest gebruiksvriendelijke VPN met het grootste serveraanbod

Naast de Verenigde Staten ondersteunt NordVPN nu ook Netflix in het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Canada en Japan. Zelfs als je problemen hebt, kun je met aangepaste ondersteuningspagina’s elk probleem snel oplossen. In het algemeen is het team van operatoren dagelijks en de klok rond beschikbaar, zodat je snel een antwoord kunt krijgen.

Andere sterke punten van deze VPN

De 2048-bits encryptie, DNS-beveiliging, kill-switch en een groot servernetwerk zijn de sterkste punten van NordVPN. Het bedrijf heeft een no-log beleid voor gebruikersactiviteiten dat ook door Pricewaterhouse Cooper is beoordeeld. Al deze eigenschappen maken NordVPN echter een uitstekende keuze in het algemeen en niet alleen voor Netflix. De aanbieder zorgt voor een terugbetaling binnen dertig dagen vanaf de dag van registratie. Het maandabonnement is vrij duur, terwijl het tweejarenplan zeker de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Eigenschappen van NordVPN

 • Netflix Unlock: Ja
 • 24/7 ondersteuning: Ja
 • Terugbetaling: binnen dertig dagen
 • Andere platforms: Amazon Prime Video, BBC iPlayer, YouTube, Hulu
 • Apparaten: Android, iOS, Amazon Fire, Apple tv, Chromecast, Roku, PlayStation, Xbox
 • Maximaal aantal apparaten: 6

Besluit

NordVPN is een geweldige optie om Netflix te ontgrendelen. De provider biedt snelle prestaties en heeft in alle tests minimale dalingen geregistreerd vergeleken met de snelheid van een rechtstreekse verbinding: vanuit dit oogpunt zul je het verschil tussen HD- en 4K-streaming niet opmerken.

Het gaat niet alleen over een enkele server, want je hebt zonder problemen toegang tot elke locatie. Ook andere diensten zoals BBC iPlayer en YouTube kun je zonder problemen gebruiken.

3. Surfshark: één van de beste VPN’s voor Netflix

€0-3 per maand

Surfshark VPN

Zeer gebruiksvriendelijke VPN met uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Uit testen is gebleken dat je vanop de meeste plaatsen de Amerikaanse versie van Netflix elke keer zonder problemen en complicaties kunt benaderen. Surfshark heeft nog twee voordelen voor je in petto. De eerste is dat het uiterst eenvoudig te gebruiken is en – eerlijk gezegd – er zijn weinig diensten met een dergelijke gebruiksvriendelijke interface. Voor de meer ervaren gebruikers kan Surfshark echter maar al te eenvoudig zijn.

Het tweede voordeel is dat Surfhark ongetwijfeld enkele van de beste prijzen op de markt heeft en een terugbetalingsbeleid aanbiedt binnen de eerste maand van het abonnement.

Eigenschappen van Surfhark

 • Netflix Unlock: Ja
 • 24/7 ondersteuning: Ja
 • Terugbetaling: binnen 30 dagen
 • Andere platforms: Amazon Prime Video, BBC iPlayer, YouTube, Hulu
 • Apparaten: Android, iOS, Amazon Fire, Apple tv, Chromecast, Roku, PlayStation, Xbox
 • Maximaal aantal apparaten: unlimited

Besluit

Surfshark lijkt bijna op maat gemaakt voor gebruikers die vooral een VPN willen om Netflix te ontsluiten. De aanbieder beweert namelijk in veertien landen, waaronder de Verenigde Staten, Japan, Italië en Australië, territoriale blokken te kunnen omzeilen.

Veel gestelde vragen over VPN voor Netflix

Netflix kijken via een VPNExpressVPN staat aan de top van onze ranking en NordVPN volgt niet al te ver achter. In een drukke markt zijn functies als snelheid, veiligheid en gebruiksgemak belangrijk, en net zo belangrijk is dat een provider Netflix kan ontsluiten. ExpressVPN stelt je in staat gesteld de territoriale blokken gemakkelijk te omzeilen en als je deze aanbieder ook een kans wilt geven, is het nu nog goedkoper dan ooit dankzij het aanbod met drie maanden gratis.

Veel providers hebben het ontgrendelen van het beroemde streaming platform opgegeven, wat leidt tot de beruchte proxyfout die je adviseert om het VPN tijdens het bekijken te deactiveren. Gelukkig werken de aanbieders die je in deze gids aantreft nog steeds goed met Netflix, maar er zijn een paar aspecten waar je rekening mee moet houden.

 • De eerste en de belangrijkste is de downloadsnelheid. Streaming video is een intense activiteit en je hebt wat bandbreedte nodig om schokken of ladingen te vermijden tijdens het kijken naar inhoud of om te voorkomen dat je resolutie wordt gereduceerd tot SD.
 • Dan moet je rekening houden met de ruime keuze aan servers of niet van een VPN, omdat het ook kan afhangen van de grotere of kleinere vloeibaarheid in het kijken naar streaming content.
 • Privacy en veiligheid zijn belangrijk voor een VPN. Natuurlijk zijn een no-log beleid en goede versleuteling nodig. De ondersteuning voor mobiele apparaten en eventueel een client voor iOS of Android stelt je in staat om onderweg films te bekijken.

Hoe kun je de Netflix VPN-proxyfout omzeilen?

Netflix heeft zwaar geïnvesteerd in de detectie en blokkering van VPN’s en gebruikers kunnen bevestigen dat servers die ooit met Netflix werkten de volgende dag niet meer werken. Je hebt waarschijnlijk de beruchte “netwerkfout” boodschap gezien als je probeerde toegang te krijgen tot Netflix met een VPN; Netflix vindt systematisch verdachte IP-adressen en zet ze op een zwarte lijst.

De afgelopen jaren is er een strijd geweest tussen VPN’s en Netflix over dergelijke beperkingen met providers die nu specifieke locaties voor Netflixservers configureren. Belangrijk is dat de drie providers die we aanbevelen nog altijd de blokkades kunnen omzeilen.

 

 

Verwante artikelen