De beste VPN voor Nederland: onze 2 favorieten

VPN voor Nederland

Of je nu Nederland bezoekt tijdens uw reis of een inwoner van het land bent, het is waarschijnlijk een goed idee om een ​​“Virtual Private Network” (VPN) te gebruiken terwijl je verbonden bent met internet.

Een VPN kan tal van voordelen bieden en uw activiteit privé houden. Als je van streaming-inhoud houdt, kan een VPN je toegang geven tot geolockte sites die anders misschien niet beschikbaar zouden zijn in Nederland. Als je bijvoorbeeld geniet van shows die specifiek zijn voor Amerikaanse Netflix, kan een VPN je toegang geven. Bovendien, omdat veel providers servers in het land beheren, heb je toegang tot content die exclusief is voor Nederland terwijl je daarbuiten reist, zoals shows op NPO.

Afgezien van het deblokkeren van inhoud, biedt een VPN je ook meer veiligheid en verbeterde privacy. Het versleutelt uw websiteverkeer, zodat ISP’s en derden uw activiteit niet kunnen volgen. Dit kan met name een punt van zorg zijn in Nederland vanwege de bewaringswetgeving van de Europese Unie. Als je torrent of Kodi gebruikt, kan een VPN je helpen beide te doen, privé en veilig. Bovendien, als je openbare wifi gebruikt – wat zeer waarschijnlijk is tijdens het reizen of onderweg – voorkomt een VPN dat hackers toegang krijgen tot uw gegevens.

In dit artikel zullen we enkele van de ongemakkelijke stukjes wetgeving van Nederland met betrekking tot privacy en rechteloze bewaking doornemen voordat we je de functies laten zien die een virtueel privénetwerk nodig heeft om ze te verslaan. Daarna zullen we onze keuzes in detail bekijken, zodat je een weloverwogen aankoop kunt doen. Laten we beginnen.

Waarom zou je in Nederland een VPN moeten gebruiken?

Landen die lid zijn van de EU, zoals Nederland, genieten doorgaans een indrukwekkende hoeveelheid online vrijheid. Nu is de vraag: waarom is deze service in dit land nodig? Laten wij het uitzoeken.

Tot voor kort draaide het in Nederland erom je je dingen online te laten doen, met minimale bewaking en rondneuzen. Maar in 2017 zouden de dingen een iets andere weg gaan. Er kwam nieuwe wetgeving en die bracht slecht nieuws: de overheid kan nu inderdaad rondsnuffelen in uw gegevens.

De Nederlandse overheid stond toezicht en gegevensverzameling toe en moedigde ze zelfs aan. Ondanks dat het in 2017 is ingevoerd, is de nieuwe wetgeving in het voorjaar van 2018 van kracht geworden. Onnodig te zeggen dat dit land in grote problemen kan komen als het die route blijft volgen.

We zouden mogelijk het Britse scenario kunnen zien, waarin de regering de greep op internet heeft verstevigd. Hierdoor kunnen ze niet alleen uw privacy schenden, maar ook controle uitoefenen over de manier waarop je internet gebruikt. Sites blokkeren en censuur toepassen zijn slechts enkele van de methoden die ze kunnen gebruiken.

Bovendien kunnen ze je straffen voor de “misdaden” die je hebt gepleegd of niet hebt gepleegd, enzovoort. Om al het gedoe te vermijden, gebruik je gewoon een VPN die in Nederland goed werkt. Het zal uw IP-adres verdoezelen, waardoor uw ISP je niet kan bespioneren en uw online identiteit behouden blijft.

De 2 beste VPN’s om te gebruiken in Nederland

1. ExpressVPN

Express VPN

De allerbeste VPN om Netflix blokkades te omzeilen

ExpressVPN heeft zijn hoofdkantoor op de Britse Maagdeneilanden en beheert een groot netwerk van 3.000 servers in 94 landen. Dit omvat verschillende Nederlandse locaties in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Als je inhoud wilt streamen, is ExpressVPN ideaal omdat het toegang biedt tot US Netflix (en Netflix-bibliotheken uit andere landen), Hulu, BBC iPlayer, Amazon Prime en HBO. Niet alle servers zullen te allen tijde werken voor het deblokkeren, dus om tijd te besparen met vallen en opstaan, kunt je bij de live klantenondersteuning controleren welke servers je moet gebruiken.

Afgezien van het deblokkeren van inhoud, biedt ExpressVPN een extreem snelle service waarbij alle servers zijn geoptimaliseerd voor snelheid. Als zodanig kunt je meestal probleemloos HD-inhoud streamen en zou je zonder problemen grote bestanden moeten downloaden.

Als het gaat om veiligheid en privacy, staat ExpressVPN voor je klaar. Het zero-logs-beleid betekent dat het uw browse-activiteit niet bijhoudt. Hoewel sommige VPN’s verbindingslogboeken opslaan die kunnen worden herleid tot individuele gebruikers, is dit geen probleem voor ExpressVPN aangezien het geen IP-adressen registreert.

Deze provider maakt gebruik van 256-bits AES-codering, die als goed wordt beschouwd, samen met perfecte voorwaartse geheimhouding. Het biedt ook een kill-schakelaar voor het geval de VPN-verbinding onverwachts wegvalt, evenals DNS-lekbescherming.

Met responsieve, deskundige klantenondersteuning en een Nederlands vertaalde website, raden we je aan ExpressVPN een kans te geven als hoge snelheden en onbeperkt deblokkeren hoog op uw lijst staan. Als je onderweg van gedachten verandert, valt je onder de 30 dagen teruggaafperiode.

2. NordVPN

NordVPN

Meest gebruiksvriendelijke VPN met het grootste serveraanbod

NordVPN heeft veel te bieden. Met een netwerk van meer dan 5.200 servers in meer dan 60 landen heeft het in Panama gevestigde bedrijf 282 servers in Nederland, dus aan opties zowel binnen als buiten het land geen gebrek. NordVPN is ideaal voor streaming en staat bekend om zijn snelheid en mogelijkheid om sites zoals US Netflix, HBO, Hulu, Amazon Prime en BBC iPlayer te deblokkeren.

Deze provider heeft een grote focus op privacy, waaronder een strikt zero-logs-beleid. Het houdt absoluut geen logboeken bij, zelfs geen bandbreedtegegevens. Dit wordt ondersteund door een sterke beveiliging, waaronder 256-bits codering, DNS-lekbescherming en een kill-schakelaar.

Een verkoopfunctie van NordVPN is dat sommige servers zijn geoptimaliseerd voor specifieke doeleinden, zoals videostreaming en anti-DDoS (Distributed Denial of Service). Met een basispakket kunt je maximaal zes apparaten tegelijkertijd aansluiten, wat een stuk beter is dan de industriestandaard.

Dergelijke kwaliteit heeft een prijs, maar NordVPN heeft vaak geweldige deals waarvan je kunt profiteren. Bovendien kunt je met de 30 dagen geld-terug-garantie een volledige terugbetaling krijgen als je niet tevreden bent.

 

Verwante artikelen