Beste VPN voor Android

Beste VPN's voor Android

Android is de meest populaire smartphone-software. Elke dag gebruiken miljarden gebruikers hun smartphone om zich bezig te houden met entertainment of studie. Geen wonder dat de VPN-software voor dit systeem als paddestoelen uit de grond schieten. Dit is nodig omdat elke gebruiker zich veilig wil voelen bij het gebruik van het internet op de smartphone of tablet. Het is begrijpelijk dat het moeilijk is om te kiezen welke VPN voor je geschikt is. Als je je nog steeds afvraagt welke VPN je voor Android moet kiezen, lees dan dit artikel.et zal zeker het grootste deel van je twijfels wegnemen.

Waarom zou je VPN gebruiken op Android?

Je internetactiviteit moet worden beschermd. Daarom is het de moeite waard om jezelf te beschermen als je het internet op je telefoon gebruikt.

En wat doet het gebruik van VPN op Androids precies?

  • Anonimiteit door het veranderen van je echte IP-adres.
  • Mogelijkheid om pagina’s te deblokkeren door de regionale blokkade te omzeilen.
  • Beveiliging van je gegevens door de gecodeerde link.
  • Veilige en anonieme torrent-uploads en -downloads.

Dit zijn maar enkele van de VPN-toepassingen. In de praktijk zijn er nog veel meer. Misschien heb je geen behoefte aan een VPN, maar stuur je je vrienden el eens een sms’jes of foto’s? Zelfs minder bekwame hackers kunnen je activiteit volgen en je video’s of foto’s stelen. Als je denkt dat je foto’s niet zo belangrijk zijn, hoe zit het dan met de beveiliging van je gegevens? Bij het gebruik van openbare WiFi-netwerken lopen je belangrijkste bestanden en wachtwoorden gevaar.

Nog even kort overlopen wat VPN voor je kan betekenen

Een VPN (Virtual-Private-Network) is een soort internetverbinding waarmee je je echte plaats en IP-adres kunt verbergen. Op deze manier “zien” de websites die je bezoekt niet waar je vandaan komt of kennen ze je IP niet. Met deze oplossing kun je veilig en bijna anoniem op het internet surfen. Het enige wat je nodig hebt is een programma dat je naar je computer of telefoon downloadt. Met een klik kun je verbinding maken met elke server ter wereld. Laten we aannemen dat je in Brussel of Amsterdam woont. Je kiest een plaats uit zoals San Franciso bijvoorbeeld, en… je bent klaar. Vanaf nu gebruik je het internet als een persoon uit de VS. Elke keer als je op het internet handelt, bent je nu geregistreerd vanaf een andere plaats en geniet je van privacy.

Is de VPN legaal?

Het antwoord is ja. In bijna alle landen is het gebruik van VPN’s volledig legaal. Uitzonderingen op de regel zijn onder meer Rusland, Wit-Rusland, Saoedi-Arabië, China en Turkije. Dus als je naar deze landen gaat of daar woont, kun je geen gebruik maken van VPN. Hoewel er geen duidelijke wetten zijn als het om VPN gaat, is VPN in België en Nederland niet verboden.

Mag je zeker zijn dat het werkt op Android?

Ja, natuurlijk. Belangrijke serviceproviders bieden hun applicaties aan voor zowel Android- als iOS-gebruikers. Het is hier zeker niet de moeite waarde om naar iets gratis op zoek te gaan voor je smartphone of tablet. Er zijn er zeker te vinden in de Google Play store, omdat onderzoek heeft aangetoond dat van de bijna 300 VPN-apps op de telefoon, 38% virussen bevatte, en 84% de gegevens van gebruikers niet beschermde tegen het lekken naar het netwerk.

Onze top drie VPN’s voor Android

1. NordVPN

€0-3 per maand

NordVPN

Meest gebruiksvriendelijke VPN met het grootste serveraanbod

Of je het nu gebruikt op Android, iOS, Windows of Mac. Deze software werkt op elk platform en geeft je uitstekende veiligheid en betrouwbaarheid.

De toepassing is uiterst intuïtief. Met een klik kunt je op de kaart de server selecteren waarmee je verbinding wilt maken en direct profiteren van de voordelen van een gewijzigd IP. De keuze aan servers is enorm, met meer dan 5500 servers in meer dan 60 landen. Ze zijn ook snel.

Het is ook de moeite waard om de extra beveiliging te noemen, waar de dubbele VPN voor zorgt. Het werkt op zo’n manier dat het je verbindt met twee servers tegelijk om twee keer zoveel veiligheid te bieden. Een geweldige optie.

Het Panamese bedrijf biedt vriendelijke en gekwalificeerde ondersteuning. Je kunt er op elk moment van de dag of de nacht op terugkomen. Je moet meestal maar twee minuten wachten om met een agent in contact te komen, en de persoon aan de andere kant is vriendelijk en bekwaam.

NordVPN garandeert je geld terug binnen dertig dagen na aankoop. Dus als het programma je om welke reden dan ook teleurstelt, wordt het geld zonder vragen aan je teruggegeven.

Wat betreft de prijs biedt NordVPN € 2,62 per maand als je je voor een jaar abonneert.

2. ExpressVPN

€5+ per maand

Express VPN

De allerbeste VPN om Netflix blokkades te omzeilen

ExpressVPN garandeert een stabiele en buitengewoon snelle verbinding, die in staat is om onder moeilijke omstandigheden te werken. Downloadsnelheden kunnen oplopen tot 86 Mb/s!

Je kunt de applicatie zelfs op oudere Android draaien. Bovendien is het uitgerust met een handige functie die je vertelt welke plaats je moet kiezen voor de beste werking.

Uiteraard voorziet ExpressVPN in alle benodigde beveiligingsprotocollen, zodat je je met deze applicatie veel anoniemer kunt voelen.

Het is iets duurder dan bijvoorbeeld NordVPN. Je betaalt $8,32 per maand gebruik als je een pakket voor een jaar kiest. Als je op zoek bent naar echt snelle servers en de prijs is niet zo belangrijk voor je, dan moet ExpressVPN voor je geschikt zijn

3. Surfshark

€0-3 per maand

Surfshark VPN

Zeer gebruiksvriendelijke VPN met uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

In veel van mijn rankings neemt Surfshark hoge posities in. Het is hier niet anders. Hoewel dit programma relatief nieuw is en in vergelijking met zijn voorgangers in dit artikel geen grote server database biedt, wordt het sterk aanbevolen.

Zeer goed ontwikkelde en gebruiksvriendelijke toepassing. Het bevat een whitelist tool, waarmee je sommige websites kunt uitsluiten van VPN-filtering.

De snelheid van de servers is vrij goed, hoewel er geen uitzonderlijke snelheden gehaald worden. Voor de minder veeleisende gebruiker zal Surfshark een goede oplossing zijn.

Het grootste voordeel zal ongetwijfeld de prijs van dit programma zijn. Maar $2,49 per maand gebruik wanneer vooraf gekocht voor 2 jaar! Hier zet de Surfshark de concurrentie op achterstand. Dus als je niet veel geld wilt uitgeven aan VPN, dan is Surfshark de beste optie voor je.

Hoe zit het met gratis VPN’s?

Het gebruik van gratis VPN voor Android wordt sterk afgeraden omwille van volgende redenen:

  • Trage serversnelheid. Het is moeilijk om een snelle server op een gratis VPN te krijgen. Het is zeker niet mogelijk om films in HD of zelfs 480p erop te bekijken.
  • Ze verkopen gebruikersgegevens. Als lage snelheid voor je geen probleem is, wat dacht je dan van gratis VPN’s die gebruikersgegevens verkopen? Ter compensatie van het feit dat ze je gratis servers hebben gegeven, verkopen ze je gegevens en pagina’s die je bezoekt aan adverteerders.
  • Geen anonimiteit. Denk je dat je beschermd bent? Misschien voor een tijdje, want de applicatie kan je plaats en echte IP-adres delen met derden.

Welke eigenschappen moet een VPN voor Android hebben

Ten eerste, goede server snelheid. Als je films of tv-series in goede kwaliteit en zonder frustratie en zenuwen wilt bekijken, dan is de VPN-snelheid noodzakelijk.

Natuurlijk zijn basisveiligheidscertificaten net zo belangrijk. Ze beschermen je tegen het lekken van gegevens naar het internet en tegen aanvallen van hackers. Het is belangrijk dat het programma OpenVPN, SSTP, L2TP/IPSec of IKEv2 protocollen heeft.

Je moet er ook achter komen of het VPN-programma je logs of browsegeschiedenis niet opslaat. Dit is erg voor je privacy.

Besluit

NordVPN, ExpressVPN en Surfshark zijn wel degelijk de favoriet VPN’s voor Android. Ze bieden alle drie de hoogste kwaliteit veiligheid en anonimiteit. Hogesnelheidsservers zorgen voor een comfortabele surfervaring. Het is zeker niet de moeite waard om gratis VPN’s te downloaden vanwege tekortkomingen op het vlak van veiligheid en trage servers.

 

Verwante artikelen