De 3 beste gratis VPN diensten om te gebruiken

Gratis VPN

Veel gratis VPN’s houden zich daadwerkelijk bezig met oneerlijke activiteiten. Omdat hun gebruikers geen abonnementen betalen, vinden de bedrijven achter dergelijke diensten andere bronnen van inkomsten. Sommige gratis diensten stellen gebruikers ook bloot aan bedreigingen zoals identiteitsdiefstal en financiële zwendel. Anderen verkopen de gegevens van gebruikers door aan derden of installeren malware op hun apparaten.

Meestal weinig serverlocaties

Vrije netwerken leggen vaak strikte beperkingen op aan de gegevensoverdracht en bieden weinig serverlocaties. Dergelijke beperkingen kunnen leiden tot lage verbindingssnelheden. Een andere teleurstellende factor is het onvermogen om verschillende internetplatforms via vrije netwerken te streamen of er toegang toe te krijgen. Als het VPN-netwerk niet de mogelijkheid biedt om je favoriete series of wedstrijden te bekijken, bijvoorbeeld tijdens je verblijf in het buitenland.

We willen je behoeden voor potentieel gevaarlijke diensten

Om jullie te behoeden voor problemen met nutteloze of potentieel gevaarlijke diensten hebben we enkele gratis opties getest en een lijstje gemaakt met de beste drie gratis VPN’s. Het zal jullie misschien verbazen dat de beste gratis service een van de hoogst gewaardeerde VPN’s op de markt is. ExpressVPN biedt de kans om alle mogelijkheden van het netwerk gratis uit te proberen gedurende dertig dagen, wat een perfecte oplossing is voor diegenen die maar enkele weken VPN service nodig hebben. Voor veel mensen is het de beste manier als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardig VPN die je wil gebruiken tijdens je vakantie.

Hoe kies je de beste gratis VPN?

Je moet bij je keuze rekening houden met volgende richtlijnen:

 • Geavanceerd niveau van encryptie. Het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat het geselecteerde VPN-netwerk AES-256 bit encryptie gebruikt om je te beschermen tegen hackers, overheidssurveillance en andere nieuwsgierige blikken.
 • Bewezen vermogen om geografische blokkades te omzeilen. Voordat je een VPN-applicatie downloadt, is het een goed idee om te controleren of je de inhoud van Netflix of andere soortgelijke sites kunt streamen. Niet alle VPN’s staan je toe om blokkades die worden gebruikt op platforms zoals Netflix te omzeilen. In feite bieden alleen de beste diensten zoals ExpressVPN deze mogelijkheid.
 • Strikt privacybeleid. Veel gratis VPN’s registreren en verkopen gebruikersgegevens. Daarom is het belangrijk om een dienst te vinden die onze gegevens beschermt tegen adverteerders en anderen.
 • Betrouwbaarheid van de verbindingen. Het gebruik van een VPN kan je verbinding met het internet vertragen. Zelfs als je VPN-service geen toegang biedt tot te veel servers, moet je ervoor zorgen dat je verbindingssnelheid voldoende is voor gratis toegang tot de diensten of sites waarin je geïnteresseerd bent.

De drie beste gratis VPN’s op een rijtje

1. ExpressVPN

De beste VPN-service voor onbeperkte streaming, met een uitstekende beveiliging.
Gratis beschikbaar voor 30 dagen.

Express VPN

De allerbeste VPN om Netflix blokkades te omzeilen

ExpressVPN biedt toegang tot alle betaalde functies dertig dagen gratis. Ze doen dit in tegenstelling tot andere gratis VPN’s die pas na een abonnement een volledig scala aan opties bieden. Houd er echter rekening mee dat ExpressVPN alleen de eerste dertig dagen gratis beschikbaar is. Dit is ideaal als je van plant bent een korte reis naar het buitenland te maken of als je een interessante nieuwe serie op Netflix wilt bekijken die normaal gesproken niet in je land beschikbaar is.

Na verbinding met de snelste server is je basisverbindingssnelheid 62,68 Mb/s. Met deze snelheid heb je niet de minste problemen met het laden van de pagina’s, streamingbreaks of vertragingen.

ExpressVPN kenmerkt zich door een hoge downloadsnelheid, waardoor je snel bestanden kunt streamen, downloaden en surfen op het internet.ExpressVPN stelt je ook in staat om de toegangsbeperkingen voor inhoud effectief te omzeilen, inclusief blokkades die het streamen van Netflix VS verhinderen. Het streamen in het netwerk gebeurt zonder onderbrekingen of vertragingen en de verbindingssnelheid daalt zelfs niet één keer onder de 25 Mb/s. ExpressVPN is ook een van de weinige VPN-diensten die de zogenaamde Chinese digitale muur kan omzeilen. Daarom is het netwerk een uitstekende, gratis oplossing voor degenen die van plan zijn erheen te gaan.

Een ander voordeel van ExpressVPN is het gebruik van de hoogste kwaliteit encryptieprotocollen. Het netwerk maakt gebruik van TrustedServer-technologie op basis van RAM, wat garandeert dat de servers geen gegevens verzamelen en opslaan. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat alle gebruikersgegevens en de geschiedenis van hun activiteit in het netwerk anoniem en veilig blijven.

De geld terug garantie werkt perfect

Een ExpressVPN-vertegenwoordiger zal je terugbetalingsverzoek onmiddellijk en zonder vragen goedkeuren. Het geld zal binnen vijf dagen teruggestort worden op je bankrekening.

Voordelen

 • Hoogste standaard van encryptie in zijn klasse.
 • Meer dan 3000 servers in 94 landen
 • Onbeperkte data-overdracht maakt snelle streaming mogelijk zonder beperkingen.
 • Beschikbaar op Windows, Mac, Android, iOS, Linux, Chromebook, Nvidia Shield, Smart Tv’s, routers …
 • Het netwerk omzeilt gemakkelijk blokkades van de toegang tot de inhoud (in Netflix, Hulu, BBC iPlayer en andere).
 • Gegarandeerd beleid om geen logbestanden te genereren.

Nadelen

 • Geen nadelen gevonden

2. Hotspot Shield

VPN netwerk dat maandelijks 15GB aan dataoverdracht gratis aanbiedt

Met een gratis overdrachtslimiet van 500MB per dag is Hotspot Shield een van de meer genereuze VPN-dienstverleners op de markt. De 500MB zou voldoende moeten zijn om ongeveer 15 uur video per maand in standaardkwaliteit te streamen.

Het gepatenteerde Hydra-communicatieprotocol van de operator is ontworpen om “ongeëvenaarde prestaties en snelheid” te leveren, ook al heeft het netwerk maar een enkele server in de VS beschikbaar voor gratis gebruikers.

Een onbetwistbaar nadeel van de dienst was de enorme hoeveelheid vervelende advertenties die tijdens het streamen op Netflix en games werden getoond. De gratis versie van de dienst kan je dus geld besparen, maar je zult er wel voor betalen met frequente onderbrekingen tijdens het gamen of streamen.

Er moet worden opgemerkt dat zelfs met een uitstekende verbindingssnelheid geen streaming van Netflix toestaat. Deze functie is alleen gereserveerd voor gebruikers van de betaalde versie van Hotspot Shield.

Wat betreft de veiligheid biedt de gratis Hotspot Shield versie alles wat je nodig hebt om comfortabel te kunnen surfen op het internet. Het netwerk maakt gebruik van een militaire, 256-bit encryptiestandaard om gebruikersgegevens te beschermen. Hotspot Shield slaat ook geen verbindingslogs op en gebruikt een automatische sluitingsfunctie in het geval dat een VPN-verbinding wordt verbroken. Het netwerk is een goede keuze voor degenen die zich zorgen maken over de mogelijkheid om een firewall te omzeilen of eenvoudigweg anoniem toegang te krijgen tot het internet.

Voordelen

 • Encryptie in AES-256 bit standaard.
 • 500 MB gratis gegevensoverdracht per dag.
 • Betrouwbaar hoge verbindingssnelheid.
 • Beschikbaar op Windows, Mac, Android, iOS, Linux, Smart Tv’s, routers, …
 • Toegang tot technische ondersteuning voor gratis accounthouders.

Nadelen

 • Grote hoeveelheid reclame.
 • De gratis versie ontsluit de toegang tot Netflix niet.

3. Windscribe

Een dienst die is aangepast aan het torrentnetwerk met een limiet van 10GB aan gegevensoverdracht per maand. Het nadeel is wel dat de blokkades op Netflix niet kunnen worden omzeild.

Windscribe netwerk biedt gratis accounthouders tien GB gegevensoverdracht per maand en toegang tot servers in meer dan tien landen. Voor degenen die veel tien GB bestanden downloaden lijkt het misschien niet bevredigend, maar het is voldoende om meer dan zeven speelfilms te downloaden.

Hoewel de toegang tot Netflix en Hulu alleen is voorbehouden aan houders van een betaald Windscribe-abonnement, kun je via een gratis server in het Verenigd Koninkrijk verbinding maken met de BBC iPlayer.

Windscribe zet zich ook in voor de veiligheid, zoals blijkt uit het uitgebreide privacybeleid, advertentieblokkering en het niet genereren van logbestanden. Al deze functies in combinatie met een fatsoenlijke gegevensoverdracht maken dit gratis VPN-netwerk een uitstekende optie voor voordelige torrentdownloads en -streaming.

Voordelen

 • Militaire standaard encryptie.
 • Tien GB gegevensoverdracht per maand.
 • Ingebouwde advertentieblokkering.
 • Beschikbaar op Windows, Mac, Android, iOS, Linux, Nvidia Shield, routers …
 • Ondersteuning voor torrentnetwerk

Nadelen

 • Geen real-time klantenondersteuning.
 • Toegang tot Netflix en andere streamingdiensten alleen met een betaald abonnement.

Besluit

Kies een VPN-netwerk met het hoogste beveiligingsniveau. De markt zit vol met gratis VPN-diensten, maar veel daarvan vormen een risico voor de gebruikers en hun gegevens. Lage verbindingssnelheden, overdrachtslimieten en beschikbaarheidsbeperkingen zijn ongetwijfeld vervelend, en de mogelijkheid voor een exploitant om gegevens van gebruikers te verzamelen en door te verkopen is een ernstige en reële bedreiging.De gratis VPN’s die we aanbevelen, leggen bepaalde verbindings- en overdrachtslimieten op, maar ze brengen in ieder geval de veiligheid van de gebruiker niet in gevaar. Wil je toegang tot alle beveiligingsfuncties zonder beperkingen? Probeer ExpressVPN dertig dagen lang gratis uit en krijg een volledige terugbetaling zonder onnodige vragen als je niet tevreden bent met je aankoop.

 

 

Verwante artikelen