De beste goedkope VPN’s

hand holding smartphone with city virtual private network cyber web security privacy concept secure vpn personal data protection horizontal vector illustration

De keuze van de VPN-dienst is afhankelijk van het budget dat je aan je VPN-abonnement wenst te besteden. Op het internet kun je zonder problemen goedkope VPN’s vinden die je identiteit perfect beschermen maar geen aanslag betekenen op je portemonnee. Het is zeker en vast de moeite waard om de promotionele aanbiedingen van verscheidene VPN providers met elkaar te vergelijken want hierdoor kan je tot liefst 70% besparen! Je kan natuurlijk ook nog altijd opteren voor een gratis VPN-dienst, maar de betaalde VPN’s zijn toch veel betrouwbaarder. We zullen hier die VPN-diensten beschrijven die zowel goed als goedkoop te omschrijven zijn.

Als je reeds weet wat voor VPN je zoekt maar je wilt dit aan het meest gunstige tarief ben je op deze gids aan het juiste adres gekomen. We laten je zien waar je op moet letten en welke goedkope VPN providers je best in overweging neemt. In dit artikel zullen we een vergelijking maken van de beste en goedkoopste VPN-aanbieders die momenteel op de markt actief zijn.

De beste goedkope VPN aanbieders

Het is zeker en vast niet moeilijk om goedkope VPN-aanbiedingen te vinden op het internet, maar vaak dien je hiervoor in ruil een abonnement van meerdere jaren aan te gaan. Hieronder vind je alvast een ranglijst van goedkope VPN-aanbieders. Vergeet niet dat je elk van hen kunt testen zonder echte kosten dankzij de “geld-terug garantie”. Het is absoluut de moeite waard om hier gebruik van te maken als blijkt dat de gekozen dienst toch niet aan je verwachtingen blijkt te voldoen of dat niet alles werkt zoals je het graag zou willen.

1. NordVPN

€0-3 per maand

NordVPN

Meest gebruiksvriendelijke VPN met het grootste serveraanbod

Volgens experten is NordVPN op dit moment de beste VPN die beschikbaar is in termen van prijs in verhouding tot de geboden mogelijkheden. Met zijn enorme scala aan functies en mogelijkheden tegen elke prijs, staat hij aan de top van alle ranglijsten. Als je bovendien de kosten van de dienst als een belangrijk norm beschouwt, is NordVPN ongeëvenaard, als een van de beste diensten die je kunt hebben voor zo weinig als $2,99 per maand. Als je echt goedkoop VPN wilt kopen dat enorme mogelijkheden biedt, is NordVPN de beste keuze.

NordVPN is perfect voor streaming – het heeft een enorme infrastructuur met servers in meer dan 60 landen. Daarnaast biedt het een goede privacybescherming – we kunnen gebruik maken van verschillende extra mogelijkheden, die afwijken van het standaardaanbod van andere VPN’s. Het is vergelijkbaar met de beveiliging – alles is op het hoogste niveau.

In de nu beschikbare speciale aanbieding kun je een driejarig abonnement kopen voor een sensationele prijs van $107,55, wat je $2,99 oplevert voor elke maand dat je deze dienst gebruikt. Dit is 75% goedkoper dan de maandelijkse betalingen.

2. SurfShark

€0-3 per maand

Surfshark VPN

Zeer gebruiksvriendelijke VPN met uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Surfshark is een vrij jonge dienst, in vergelijking met de rest – kortgeleden beschikbaar. Echter, dankzij de lage en aantrekkelijke prijs – maar 47,76 dollar voor twee jaar of 1,99 dollar per maand – won het snel aan populariteit. Helaas geldt de uiterst aantrekkelijke prijs alleen voor het tweejarenplan. Met maandelijkse betalingen zul je $11,99 per maand moeten betalen, wat al veel minder winstgevend is.

Als de prijs een belangrijk eis is bij het kiezen van een VPN, dan moet je overwegen om de dienst van Surfshark te kopen, want het is nu de goedkoopste VPN die de moeite waard is om aan te bevelen. De prijs is promotioneel en kan binnenkort worden verhoogd, maar tot die tijd is het de moeite waard om belangstelling te tonen voor deze dienstverlener.

3. CyberGhost

€0-3 per maand

CyberGhost VPN

Zeer gebruiksvriendelijke en goedkope VPN-dienst

De CyberGhost loopt al lang voorop in veel VPN-ranglijsten, niet anders als het gaat om het opnemen van de prijs als selectiecriterium. Beslissen over een lange abonnementsperiode kan veel besparen op de prijs.

CyberGhost bewijst met zijn vooruitbetaling voor drie jaar een uiterst goedkope VPN te zijn. Dankzij de uitgebreide service zal het voldoen aan de behoeften van de meeste gebruikers. Zowel degenen die VPN alleen nodig hebben voor streaming, als degenen die veiligheid en privacy verwachten. Het aanbod van deze dienstverlener is zeker het overwegen waard.

Besparen door een langere abonnementsduur

De grootste besparing op een VPN-abonnement kan worden bereikt door de dienst voor één, twee of drie jaar aan te schaffen. Je kunt dan veel besparen vergeleken met een maandelijks abonnement. De standaard maandelijkse kosten van een VPN liggen meestal tussen $10 en $13. Naarmate de periode waarvoor je een abonnement koopt toeneemt, daalt de gemiddelde maandprijs die je moet betalen aanzienlijk.

Zo kunnen de besparingen op de voordeligste abonnementen – in vergelijking met de maandelijkse betalingen – als volgt zijn (onderstaande prijzen zijn van toepassing op het moment van schrijven)

  • $107,55 in plaats van $322,65 voor drie jaar op een NordVPN-abonnement ($2,99 per maand, 75% korting).
  • $99 in plaats van $368,64 gedurende drie jaar op een CyberGhost-abonnement ($2,75 per maand, 79% korting).
  • $47,76 in plaats van $240 gedurende twee jaar met een SurfShark abonnement ($1,99 per maand, 83% korting).

Als je echt geld wilt besparen, kun je dus het best beslissen voor de langste abonnementsperiode.

Als je de verschillende VPN-ranglijsten doorneemt, zie je een vrij grote spreiding van de prijzen die je voor een VPN-server zult betalen. De omvang ervan wordt vooral beïnvloed door de abonnementsperiode, d.w.z. de tijd waarvoor we de dienst zullen aanschaffen. De meest populaire opties zijn maandelijkse, jaarlijkse, twee- of driejarige afrekeningen.

Wat bepaalt de prijs?

  • Server- en linkonderhoud – het afhandelen van verkeer dat via verschillende VPN-protocollen wordt verzonden, vereist krachtige machines en een snelle verbinding, en naarmate het aantal gebruikers toeneemt, neemt de vraag naar deze machines toe.
  • Serverbeheer – dit zijn alle kosten voor software, configuratie , actuele monitoring en beheer van servers
  • Aanmaken en ontwikkelen van applicaties – veel VPN-aanbieders bieden hun eigen applicaties aan om verbinding te maken met het netwerk via VPN. Op deze manier kunnen zelfs beginnende gebruikers de dienst gemakkelijk opstarten.
  • Bedrijfsmodel – type aanbod (gratis plan, beschikbaarheid en duur van de proefperiode, prijsbeleid)
  • Reclame en marketing – geld dat door de aanbieder wordt besteed aan reclame op het internet en aan het werven van nieuwe gebruikers
  • Vaste kosten van de onderneming (administratie, boekhouding, salarissen van werknemers)

Als je een goedkoop VPN-abonnement wilt kopen, kunt je gebruik maken van het aanbod van leveranciers die een dienst tegen een lage prijs aanbieden of op jacht gaan naar coupons, kortingen en promoties die soms in het aanbod van sommige leveranciers voorkomen.

Sommigen kunnen in de verleiding komen door de gratis plannen die sommige VPN-aanbieders aanbieden. Deze plannen werken alleen als je je VPN sporadisch gebruikt, omdat ze meestal veel beperkingen hebben – in het aantal beschikbare plaatsen (gratis server in beperkt aantal landen), limieten op je datatraffiek of de snelheid van de verbinding. Je blijft ook best voorzichtig met het kiezen van een gratis VPN want vaak verdient het geld aan de verkoop van gebruikersgegevens.

Goedkope of duurdere VPN kiezen?

Een goedkoop VPN zal zeer vaak met succes dezelfde functies vervullen als de duurdere concurrentie en je zult het bovendien minder in de portemonnee voelen. Het maakt daarnaast vaak ook niet uit voor welke doeleinden je de dienst gaat gebruiken. Het maakt niet uit of je buitenlandse series wilt kunnen bekijken, je online privacy wenst te beschermen of anoniem wilt kunnen downloaden. De goedkoopste VPN’s die hierboven werden beschreven, zullen al deze taken met succes uitvoeren en dat aan een bijzonder voordelig tarief.

Verwante artikelen