Zenmate VPN

Ideale VPN voor het streamen van films en series

Prijs: €5+ per maand Gevestigd in: Duitsland Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec, PPTP

Zenmate VPN Review: de voor- en nadelen doorgelicht

ZenMate VPN is een Duitse VPN, vooral geschikt voor het streamen van media. Als je op zoek bent naar een VPN die gemakkelijk te gebruiken is en niet veel franje heeft, is ZenMate misschien iets voor je.Deze dienst is niet ontstaan ​​als een echte VPN maar als browserextensie. Van daaruit zijn nieuwe technieken ontwikkeld, en nu kan Zenmate een echte VPN worden genoemd. Voor tijdelijke gebruikers of nieuwe gebruikers in de VPN-wereld biedt ZenMate veel functies.

Hoeveel kost ZenMate?

ZenMate is een van de goedkoopste VPN’s op de markt, maar dit geldt alleen voor zijn speciale aanbiedingen of jaarabonnementen! Deze VPN biedt drie abonnementsopties: maandelijks, zes maanden en achttien maanden. Dit is de beste tijd van het jaar om een ​​VPN te bestellen, omdat velen van hen speciale aanbiedingen voor gebruikers reserveren, en ZenMate is daar een van. De abonnementsperiode van 18 maanden (twaalf maanden + zes maanden gratis) geeft je de mogelijkheid om veel meer dan de helft van de maandelijkse prijs te besparen, ongeveer $ 2,22 per maand, wat je 80% bespaart! Het plan voor zes maanden is $ 5,39 per maand, waarmee je tot 51% kunt besparen!

De maandelijkse abonnementskosten van ZenMate zijn $ 10,99 per maand, wat meer in overeenstemming is met de prijzen van andere VPN’s. Toch bieden ZenMate-premium accounts veel minder functies dan zijn concurrenten, dus als je deze verhouding in overweging neemt, is het beter om je voor een of drie jaar te abonneren.

Netflix kijken via ZenMate

Netflix kijken met ZenMate VPNHoe meer je gegevens over het netwerk worden verzonden, hoe langer het duurt voordat de computer deze gegevens ontvangt. Een goede VPN is geen probleem, maar met een gratis VPN kan het wel het geval zijn.

ZenMate VPN presteert goed op servers met een relatief hoge dichtheid (zoals in Europa), maar verliest wat snelheid bij het verbinden met servers op afstand (zoals in de Verenigde Staten). De beveiliging van ZenMate slaagde er echter nog steeds in om goede resultaten te behalen en belangrijke streamingplatforms in andere landen te ontgrendelen.

Als je bijvoorbeeld Netflix gebruikt, kun je net als veel andere VPN’s, kiezen met welk land je verbinding wilt maken en toegang krijgen tot streamingdiensten of mappen in dat land.

Het gebruiksgemak van deze VPN maakt het hele proces eenvoudiger. Open gewoon de app, bepaal met welk land je verbinding wilt maken en bevestig: je bent klaar!

Torrent en P2P

VPN ZenMate is echt veilig voor torrents. Ben je geen gebruiker van streaming media en wil je graag downloaden, dan kun je deze VPN ook gebruiken.

Tests tonen aan dat downloaden met het P2P-protocol zeer effectief is je kunt het bestand downloaden zonder al te veel tijd te wachten, en je kunt het vrij gebruiken, omdat Zenmate geen logboeken bijhoudt.

ZenMate VPN-functies

ZenMate VPN biedt geen speciale functies en is beperkt tot de essentiële functies die elke goede VPN zou moeten hebben. Je kunt zelfs de kill-schakelaar activeren (hernoem deze naar EverSecure in ZenMate), die nodig is als je verbinding mislukt, en je kunt ook kiezen of je automatisch verbinding wilt maken met de VPN wanneer de computer opstart.

De gebruikersinterface is zorgvuldig ontworpen en beknopt ontworpen, zodat de applicatie meestal gebruiksvriendelijk is. Het duurt slechts een paar minuten om deze applicatie volledig onder controle te houden.

Het selecteren van een server uit een ander land is nog nooit zo eenvoudig geweest. Klik gewoon op het pictogram van het land / de regio waarmee je verbinding wilt maken, en de VPN zal automatisch een verbinding tot stand brengen. Je krijgt een lijst uit meer dan 30 landen / regio’s selecteren en vervolgens op de ster ernaast klikken om de meest bruikbare landen / regio’s aan je favorieten toe te voegen voor gemakkelijke toegang.

Beveiliging

Duitsland heeft strikte privacy- en veiligheidswetten die voorkomen dat ZenMate VPN gebruikersgegevens vastlegt. Dit voorkomt dat de autoriteiten toegang krijgen tot je internetverkeer. Daarom is er geen probleem als je anoniem surft, zelfs als het delen van torrents en P2P verboden is.

Serverselectie

Zenmate VPN biedt een brede selectie servers uit 3700 servers uit meer dan 74 landen / regio’s. Dit betekent dat je altijd verbinding kunt maken met de beste server, en als de verbinding wegvalt, kun je ook andere servers gebruiken. Zoals bij elke VPN-provider is de server soms overbelast of te ver weg, waardoor de snelheid langzamer is. Maar dit kan eenvoudig worden aangepast door verbinding te maken met de op een na beste server en de internetsnelheid opnieuw te testen.

Snelheid

Tijdens de test was de gemiddelde downloadsnelheid in Europa ongeveer 45 Mbit/s en de gemiddelde uploadsnelheid ongeveer 6,5 Mbit/s. Deze snelheden zijn goed, hoewel uploaden misschien beter is.

In de Verenigde Staten is de gemiddelde downloadsnelheid ongeveer 21 Mbit/s en de uploadsnelheid ongeveer 2,6 Mbit/s. Voor buitenlandse verbindingen zijn deze erg snel en kun je zelfs veilig gebruik maken van streamingdiensten, zoals Netflix, Hulu of Amazon Prime uit de Verenigde Staten.

Streaming

ZenMate presteert goed bij streaming. Een deel van de reden is de goede snelheid en de mogelijkheid om bepaalde populaire streaming mediaplatforms te ontgrendelen. Vooral Netflix US.

Hoewel de VPN Hulu niet ondersteunt, kan het ook met succes HBO Go, Amazon Prime Video en BBC iPlayer deblokkeren. Het is ook vermeldenswaard dat ZenMate wordt geleverd met een speciaal streamingconfiguratie bestand, en dat je een geoptimaliseerde server kunt selecteren op basis van het te gebruiken streamingplatform.

Torrents

ZenMate staat torrents publiekelijk toe op alle servers, wat goed nieuws is voor de community voor het delen van bestanden. De website van de app bevat zelfs een aantal handige handleidingen over veilig volgen.

Configuratie

Zenmate VPN configureren is eenvoudig. De configuratie en installatie van de VPN-service is snel en eenvoudig. Met Zenmate VPN kun je binnen enkele seconden verbinding maken met de server en met een enkele klik streamen, browsen of andere activiteiten op internet uitvoeren.

Compatibiliteit

Zenmate VPN is voor de volgende besturingssystemen geschikt:

  • PC: Van Windows 7 en hoger
  • Mac: Huidige versie van macOS
  • Linux: Ubuntu, Debian, Fedora, CentOS
  • Android: Varieert per apparaat
  • iPhone: iOS 10 of later
  • Zenmate VPN is ook beschikbaar als een browser extensiebestand voor Chrome, Firefox, Edge, Opera.

Klantenservice

Zenmate biedt uitgebreide handleidingen en ondersteuningspagina’s op zijn website, die erg handig zijn voor configuratie of probleemoplossing. Als je echter niet weet wat je moet doen, kunnen klanten doordeweeks ook in realtime chatten. Tijdens het weekeind kun je met niemand contact opnemen via livechat. Als er geen medewerker online is, laat dan jee-mailadres achter in de e-mail en je ontvangt een e-mail met verdere instructies. Gedurende de week verloopt de livechat vlot en beantwoordt het personeel je vragen. Helaas is de service alleen beschikbaar in het Engels.

Besluit

Je kunt de meest populaire streamingdiensten probleemloos gebruiken met de software en er is bijna geen buffer of verbindingsonderbreking. De klantenondersteuning wordt echter vertraagd en soms alleen in het Engels. Over het algemeen kan Zenmate VPN echter worden gemengd met grote spelers op de markt. Zoals je kunt zien, is ZenMate VPN een betrouwbare VPN met een goede streamingsnelheid en is de server geoptimaliseerd voor torrent en P2P. Het is goed ontworpen, de gebruikersinterface is meestal duidelijk en duidelijk, en er is niet veel franje en gemakkelijk te gebruiken. Het biedt geen geavanceerde functies zoals andere VPN’s, dus het is niet ideaal voor geeks en ervaren gebruikers die bepaalde instellingen willen wijzigen. Als je echter alleen geïnteresseerd bent in het streamen van films en veilig surfen op internet, en niet te veel aan je VPN wilt denken, dan is ZenMate misschien precies wat je zoekt. Bovendien kan het, in termen van jaarplannen, een van de beste prijs / kwaliteit-verhoudingen zijn. Maar vergeet niet snel te zijn, want het aanbod is niet eeuwig geldig

Verwante artikelen