Windscribe VPN

Prijs: €3-5 per maand Gevestigd in: Canada Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, IKEv2

Windscribe VPN Review

Windscribe is een van de weinige VPN-diensten op de markt die een gratis versie biedt waarmee je het programma alleen met een paar kleine beperkingen kunt benaderen. Een geweldige manier om de kwaliteiten van deze provider te testen en deze gratis versie te kunnen gebruiken wanneer 10 GB verkeer per maand voor je voldoende is.

Wat zijn de “highlights” van Windscribe VPN

  • gratis versie met 10 GB verkeer per maand
  • zeer groot aantal IP’s en landen beschikbaar
  • militaire codering

Windscribe is een VPN-dienst die veel vooruitgang boekt door het gebruik van nogal slimme commerciële routes die mensen helpen om te wennen aan het voorgestelde systeem dat een niveau van beveiliging en encryptie mogelijk maakt.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Windscribe VPN

Je zult ze ontdekken terwijl je deze pagina leest, maar nu willen we er een in het bijzonder benadrukken: Windscribe VPN heeft een gratis versie. Dit detail is niet zonder betekenis als je bedenkt dat er vandaag de dag weinig gratis VPN’s worden voorgesteld.

Hoe werkt het? Het werkt op een slimme manier omdat Windscribe het volledige programma aanbiedt zonder bijzondere beperkingen, maar tot 10 GB verkeer per maand: een hoeveelheid verkeer die nooit genoeg zal zijn als we VPN gebruiken voor streamingdiensten, maar dat is meer dan genoeg voor alle andere toepassingen.

Het commerciële beleid van Windscribe VPN wilde dat de gratis versie geleidelijk aan meer en meer een publieke drager zou worden, die vervolgens koos voor de betaalde versie en de voorkeur gaf aan het gebruik van hetzelfde systeem van instellingen waar hij eerder aan gewend was geraakt.

Met de hoofdkenmerken probeert Windscribe langzaamaan de erkenning te krijgen van bekende providers zoals NordVPN. De belangrijkste hoofdfuncties:

  • compatibiliteit tussen verschillende apparaten: Windows, Mac, Android en iOS
  • beschikbare Servers in 52 landen
  • live chat of mail ondersteuning: zeven dagen per week, 24 uur per dag
  • beveiliging op militair niveau

Het is tijd om wat dieper in te gaan op de belangrijkste kenmerken die belangrijk zijn. Laten we eens kijken wat de echte hoogtepunten zijn en ze wat meer in detail ontdekken.

De hoogtepunten van Windscribe VPN

De belangrijkste kenmerken van Windscribe VPN zijn natuurlijk degene die het beste het niveau van veiligheid beschrijven dat op de plaat wordt gezet, technische details die het verschil maken in onze privacy en die altijd specifiek gezien moeten worden.

Gegevensversleuteling

Windscribe’s encryptiesysteem is gebaseerd op een 256-bit encryptie die een eersteklas upstream dekking biedt die vergelijkbaar is met die van alle grote en robuuste VPN-diensten. Door te vertrouwen op Windscribe kun je er zeker van zijn dat alles wat je op je netwerk doet altijd veilig is voor nieuwsgierige blikken.

Automatische “Kill”-switch

Windscribe is een van die VPN-netwerken die voor de bescherming van de privacy ook de automatische ‘kill’-schakelaar biedt die voorkomen dat belangrijke gegevens zoals geolocatie onbedoeld aan het licht komen. Zoals we al zeiden, is het systeem veilig, in al zijn details.

DNS-resolver

Om het “veiligheidspakket” af te ronden zet Windscribe VPN ook een DNS Resolver Leak systeem op de plaat dat DNS-query’s voorkomt door ze bij de wortel te verbieden: een oplossing die de oncontroleerbare verspreiding van belangrijke gegevens die DNS-verzoeken vaak buiten je controle kunnen veroorzaken, vermijdt.

Deze functie benadrukt ook de totale privacy veiligheid die Windscribe bereikt met haar VPN.

Strikt “no-log”-beleid

Windscribe is een van die provider die zich trouw houden aan een nauwkeurig “No Logs” beleid dat de niet-registratie garandeert van alle details die op een of andere manier kunnen worden herleid tot je en de computeractiviteiten die je uitvoert onder het VPN-netwerk. Hoe belangrijk het ook is, dit is niet alleen een formele kwestie, want zelfs een gedeeltelijke registratie van onze gegevens en het verkeer zou op de een of andere manier alle inspanningen en de zin van het gebruik van een VPN nutteloos maken.

Wat is er echt leuk aan Windscribe VPN?

Nu gaan we nog iets specifieker kijken naar andere functies die deel uitmaken van het succes dat dit VPN bereikt.

Privacy en bescherming

Privacy en bescherming gegarandeerd door Windscribe VPN staan op het hoogste niveau: we hadden het over een 256-bit data-encryptie systeem van militaire kwaliteit, we hadden het over kill switches en DNS Resolver Leak, maar dat is nog niet alles, want er wordt ook melding gemaakt van alle beschikbare protocollen. Er zijn ook nog de protocollen OpenVPN (TCP, UDP), L2TP-IPsec en PPTP-protocollen die de veiligheid verhogen. Dit alles met een groot serversysteem met meer dan 500 servers in meer dan 50 landen over de hele wereld, waarvan de meeste ook beschikbaar zijn in de Windscribeversie waar je gratis toegang toe hebt.

De prijzen

Het prijsbeleid van Windscribe is interessant, en dit geldt niet alleen voor de gratis versie, die op zich de behoeften van zoveel gebruikers oplost voor wie 10 GB aan verkeer per maand genoeg is en een paar beperkingen van de server niet veel verschil maken.

Naast de mogelijkheid om Windscribe gratis te gebruiken wanneer je niet alle functies nodig hebt is de eenvoud van het kostensysteem ook aantrekkelijk. Er zijn drie mogelijke profielen, een van een maand tot $ 9,99, een andere van een jaar tot $ 49,00 en een laatste volledig aanpasbaar waar je alleen kunt kiezen en betalen voor de servers en diensten die je het meest nodig hebt. De schaalvergroting tussen het maand- en jaarplan is echt belangrijk en je krijgt een korting van 55% tegen een betaling van 12 maanden in een enkele oplossing.

Gebruiksgemakken

Downloaden, installeren en gebruiken van Windscribe is echt gemakkelijk en elke werkwijze wordt begeleid om het je gemakkelijk te maken, zelfs voor gewone gebruikers zonder bijzondere computervaardigheden.

Windscribe VPN Review: Conclusie

Windscribe is een VPN met vele voordelen en een goede prijs-kwaliteitverhouding met een scala aan extra privacy mogelijkheden en een van de beste gratis versies die er zijn. Er zijn echter nog wel enkele bedenkingen, zoals het gebrek aan 24/7 ondersteuning en de te lange tijd tussen de updates van de Windows-client. Deze gebreken worden echter niet noodzakelijkerwijs voor iedereen als ernstig beschouwd. Voor deze groep gebruikers, maar ook voor alle anderen, raden we aan om de gratis versie te installeren om te zien hoe het werkt.

Verwante artikelen