VyprVPN

Uitstekende VPN voor streaming, met een groot serveraanbod

Prijs: €0-3 per maand Gevestigd in: Zwitserland Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS Protocollen: OpenVPN, L2TP/IPsec, PPTP, Wireguard, Chameleon

VyprVPN Review (2024)

Je veiligheid op het internet zou je prioriteit moeten zijn, en als je je privacy op het internet wilt waarborgen, moet je zeker gebruik maken van een betrouwbare en snelle VPN software. Er zijn veel grote VPN-diensten beschikbaar op de markt, maar als je op zoek bent naar een betrouwbare en geauditeerde “No Log” VPN is VyprVPN zeker het overwegen waard.

Een kort woordje over VyprVPN

VyprVPN is een VPN-provider die prioriteit geeft aan de privacy en veiligheid van gebruikers, en is ontwikkeld door het Golden Frog team uit Zwitserland. Als je het nog wist, Zwitserland heeft strenge privacywetgeving en het recht op privacy wordt gegarandeerd door de Zwitserse grondwet. Als een Zwitsers bedrijf moet Golden Frog zich houden aan strikte privacy wetten, wat betekent dat je persoonlijke informatie niet zal worden opgeslagen of verkocht aan derden.

In feite werd het in november 2018 de eerste publiekelijk gecontroleerde VPN-dienst zonder login, waarbij werd gecontroleerd of het bedrijf geen informatie over je opslaat, inclusief je IP-adres.

Welke functies biedt VyprVPN?

Geavanceerde gebruikersprivacy

Zoals kort vermeld in de inleiding, heeft Golden Frog een strikt beleid van geen logboeken, wat betekent dat het bedrijf je persoonlijke informatie niet zal opslaan. In feite heeft het bedrijf zijn eigen servers en infrastructuur, zodat ze niet afhankelijk zijn van externe partijen om hun diensten te leveren. Het is belangrijk om te vermelden dat VyprVPN zijn eigen versleutelde DNS-servers heeft.

Terwijl DNS-servers van andere bedrijven informatie en vragen kunnen registreren, versleutelt de VyprDNS-server het verkeer volledig en registreert geen persoonlijke gegevens of vragen.

Naast het beschermen van je privacy, zal VyprDNS ook alle pogingen tot DNS-filtering en censuur voorkomen.

Servers in 64 verschillende landen

Het heeft 73 verschillende serverlocaties beschikbaar in 64 verschillende landen wereldwijd. Dankzij het aantal beschikbare servers heb je met VyprVPN gemakkelijk toegang tot alle geografisch beperkte content.

Zoals eerder vermeld, gebruikt VyprVPN geen servers van derden, zodat je er zeker van kunt zijn dat je persoonlijke gegevens niet worden gedeeld met derden.

Maximale snelheid zonder verliezen

Het biedt maximale snelheid aan gebruikers, zodat je met gemak van je multimedia kunt genieten. Veel internetproviders hebben de neiging om de snelheid te beperken of sommige websites volledig te blokkeren, maar dankzij de versleuteling zullen ze je verkeer niet kunnen zien en blokkeren.

Encryptieprotocollen en NAT-firewal

Het biedt standaard coderingsprotocollen aan, waaronder PPTP, L2TP / IPsec en OpenVPN. Er is echter ook een speciaal “kameleonprotocol” voor premium gebruikers. Dit protocol is gebaseerd op het 256-bit OpenVPN-protocol, en door het versleutelen van metadata wordt voorkomen dat VPN wordt geblokkeerd en dat de bandbreedte wordt verstoord.

Het is het vermelden waard dat VyprVPN een NAT-firewall ondersteunt die ongewenst binnenkomend verkeer blokkeert wanneer je verbonden bent met VyprVPN. Deze functie is uiterst nuttig als je een draadloze router gebruikt en er slimme apparaten op aangesloten zijn.

Beschikbaarheid op meerdere platformen

Om een maximale bescherming te garanderen, is VyprVPN beschikbaar op alle grote platforms. Dit omvat Windows, Mac, Android en iOS. De dienst is ook beschikbaar op Blackphone, Anonabox, QNAP en smart tv. Wanneer nodig kun je ook de VPN krijgen voor de router en eenvoudig alle apparaten in het netwerk beveiligen. Eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken interface

In tegenstelling tot sommige andere VPN-clients op de markt, heeft VyprVPN een eenvoudige en vriendelijke gebruikersinterface die een bijna onmiddellijke verbinding met elke VPN-server mogelijk maakt. De applicatie heeft een eenvoudig, maar vriendelijk uiterlijk, en het centrale deel van de applicatie is een snelheidsgrafiek.

Dankzij de snelheidsgrafiek kun je er zeker van zijn dat de server het snel genoeg gebruikt om aan al je behoeften te voldoen. Wanneer nodig kun je de kaart ook loskoppelen en in een apart venster weergeven.

In het hoofdvenster wordt ook belangrijke informatie weergegeven, zoals je huidige IP-adres en de tijd die je aan de verbinding besteedt. Informatie over het huidige protocol en de firewall is ook beschikbaar, zodat je er zeker van kunt zijn dat je volledig beschermd bent.

Hoe selecteer je een server op VyprVPN?

De verbinding met de server is vrij eenvoudig en kan met een klik worden gemaakt. Druk gewoon op de grote Connect-knop en VyprVPN zal automatisch de snelste server voor je selecteren. Natuurlijk kun je de server handmatig selecteren als je dat wilt.

Wat betreft de handmatige selectie, kun je de pingtijd van elke server zien, dus je moet altijd in staat zijn om verbinding te maken met de snelste. Wanneer nodig kun je servers toevoegen aan je favorieten en in de toekomst met maar twee muisklikken verbinding maken met een specifieke server.

De sortering van de servers gebeurt per regio. Je kunt dus alleen servers uit de geselecteerde regio weergeven. Als je snel een specifieke plaats wilt vinden, kunt je gebruik maken van de zoekfunctie.VyprVPN instellingen aanpassen.

Het ondersteunt ook een uitgebreide configuratie en je kunt eenvoudig de frequentie van meldingen op je bureaublad instellen of de automatische start van applicaties in Windows instellen. Alle functies van VyprVPN kunnen worden geconfigureerd in het venster Opties, waardoor de instellingen eenvoudig kunnen worden aangepast.

Alle functies die door VyprVPN worden aangeboden zijn nauwkeurig gerangschikt in het venster Opties, en zelfs de eerste gebruikers zouden deze zonder grote problemen moeten kunnen configureren.

In het algemeen biedt de VPN een elegante en eenvoudige gebruikersinterface die zowel door beginners als door de gevorderde kan worden gebruikt.

VyprVPN vs VyprVPN Premium

Chameleon ProtocolVyprVPN is beschikbaar in twee verschillende plannen, en het basis VyprVPN plan is beschikbaar voor maximaal drie apparaten. Dit plan heeft bijna alle functies van VPN, maar er is geen Chameleon Protocol en Cloud. Aan de andere kant is Premium beschikbaar op maximaal vijf apparaten en heeft volledige ondersteuning voor zowel het Chameleon Protocol als Cloud.

Hoewel het basisplan niet over bepaalde functies beschikt, zal het voldoende zijn voor basisgebruikers, maar als je een geavanceerde gebruiker bent die maximale bescherming wil, kunt je overwegen om een Premium-plan te kopen.

VyprVPN ondersteunt ook een uitgebreide configuratie en je kunt eenvoudig de frequentie van meldingen op je bureaublad instellen of de automatische start van applicaties in Windows instellen. Alle functies van VyprVPN kunnen worden geconfigureerd in het venster Opties, waardoor de instellingen eenvoudig kunnen worden aangepast.

Veelgestelde vragen

Is het gratis?

Nee, VyprVPN is niet gratis, maar er is wel een gratis 3-daagse proefversie beschikbaar. Vergeet niet dat het registratieproces het verstrekken van betalingsinformatie vereist, maar dat je tijdens de proefperiode niet in rekening wordt gebracht.

Kan VyprVPN me helpen toegang te krijgen tot geblokkeerde content?

Ja, het maakt eenvoudige toegang tot inhoud met geografische beperkingen mogelijk. Dit betekent dat je toegang hebt tot diensten zoals Netflix VS, Netflix UK, Hulu, Amazon Prime, BBC iPlayer, Sky Go UK, Sky Go Italy, HBO, Spotify, NFL Game Pass en andere, zelfs als deze niet beschikbaar zijn in je regio.

Kan VyprVPN me helpen om toegang te krijgen tot de websites die door mijn ISP zijn gereserveerd?

Ja, zelfs als je ISP sommige sites in je land heeft geblokkeerd, kun je deze beperkingen omzeilen met VyprVPN. Al je verkeer is versleuteld met VyprVPN, dus je ISP zal niet in staat zijn om het te zien en te blokkeren.

Kan ik de werkruimte en blokkades omzeilen?

Ja, we bevelen ons kameleonprotocol hiervoor aan. Golden Frog ingenieurs hebben een ongebruikelijke nieuwe eigen VPN-technologie ontwikkeld, genaamd Chameleon. Chameleon versleutelt OpenVPN-pakket metadata om ervoor te zorgen dat deze niet wordt herkend door deep packet control (DPI), terwijl het toch snel en eenvoudig wordt bewaard. De kameleontechnologie maakt gebruik van het ongewijzigde OpenVPN 256-bit protocol om gegevens te versleutelen. Als gevolg daarvan zijn VyprVPN-gebruikers in staat om beperkende netwerken die door overheden, bedrijven en ISP’s zijn opgericht te omzeilen om toegang te krijgen tot het open internet zonder dat dit ten koste gaat van de bewezen veiligheid die OpenVPN al lange tijd biedt.

Zal het mijn privacy beschermen tegen de overheid en mijn ISP?

Ja, al je verkeer is gecodeerd, dus je kunt er zeker van zijn dat noch je internetprovider, noch enige overheid in staat zal zijn om het te zien, te blokkeren.

Kan het me beschermen op openbare Wi-Fi netwerken?Ja, openbare WiFi-netwerken zijn bekend en enigszins gevaarlijk omdat ze geen encryptie gebruiken die je zou kunnen blootstellen aan aanvallen van kwaadwillende gebruikers die proberen je gegevens te onderscheppen. Bij gebruik van de VPN worden al je gegevens versleuteld en beschermd tegen derden op openbare netwerken.

Bewaart het  mijn persoonlijke gegevens?

Nee, het is een publiek gecontroleerde VPN-dienst zonder in te loggen sinds november 2018, wat betekent dat VyprVPN geen enkele activiteit van de VPN-gebruiker registreert (je IP-adres, het VyprVPN IP-adres waarmee je verbinding maakt, tijdstempels of verzonden gegevens).

Kan ik het gebruiken voor torrenting en P2P-verkeer?

Ja, al je verkeer is versleuteld met VyprVPN, zodat je veilig gebruik kunt maken van P2P en torrent applicaties. De VPN registreert niet het IP-adres dat door een gebruiker wordt gebruikt en is de eerste publiek gecontroleerde en geverifieerde VPN-dienst zonder in te loggen, wat nodig is om de privacy van de gebruiker te garanderen.

Besluit

VyprVPN is een geweldige VPN-client, die zich vooral richt op de privacy van de gebruikers. Dankzij de eigen servers, een veilige DNS-server en strenge regels voor het ontbreken van logs, is deze VPN een ideale keuze als je op zoek bent naar een betrouwbaar en privé VPN-netwerk.

 

Verwante artikelen