VPN.ac

Prijs: €3-5 per maand Gevestigd in: Roemenië Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS Protocollen: OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec, PPTP

VPN.ac Review (2024)

Vroeger waren er wat problemen met de software, maar ook met de prestaties van de server. Sindsdien heeft VPN.ac zijn dekking uitgebreid tot meer dan 20 landen, zijn software bijgewerkt en nieuwe DNS-tools opgenomen om een stabielere omgeving voor zijn gebruikers te bieden. We zullen samen met je nagaan of de aanpassingen die ze deden voldoende zijn om aan je verwachtingen te voldoen.

Serverselectie van VPN.ac

Ondanks het feit dat het zo lang heeft geduurd om aanpassingen te doen, heeft VPN.ac de serverdekking toch nog lager gehouden dan zijn concurrenten. Vandaag de dag heeft het bedrijf VPN-servers in 21 verschillende landen. Hoewel de dekking voor de VS en de Europese landen is zoals verwacht, kun je niet hetzelfde zeggen voor het Midden-Oosten, Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

Jaren na hun start zou je verwachten dat ze hun providers drastisch hebben verhoogd. Maar tot nu toe zijn ze maar in 21 landen! We denken niet dat dat genoeg is. Iedereen die zich in Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en West-Azië bevindt, zal waarschijnlijk een lage snelheid hebben.

Snelheidstest

Verrassend genoeg varieerden de resultaten sterk, afhankelijk van het land en de apparatuur.

Ten eerste, VPN.ac geeft je meer snelheid op mobiel. Er kan echter worden gezegd dat de Noord-Amerikaanse servers op de PC een ramp zijn, terwijl sommige van de Europese servers goed werk verrichten.

Door simpelweg te kijken naar de prestaties van de servers in elke Amerikaanse staat of in elk ander land, is het mogelijk om tot de conclusie te komen dat de servers niet goed worden beheerd, de hardware of de verbindingssnelheid faalt.

Als je van plan bent om VPN.ac op je mobiele apparaat te gebruiken, krijg je de beste prestaties. Aan de andere kant, als je in een Europees land bent, zorg er dan voor dat je verbonden bent met servers in Nederland, want de andere kunnen traag zijn.

De prestaties van “double hop” zijn lager dan die van enkele hopperservers. De double hop servers zijn echter goed verbeterden de snelheid valt, tegen de verwachtingen in, nog goed mee.

Torrents

Bij het downloaden van een bestand van 250 MB kun je verbinding maken met de P2P-server in Nederland. Het duurt minder dan vier minuten om het volledige programma te downloaden. De download snelheid is 2,44 MB/s en het verloopt egaal en stabiel. VPN.ac heeft de torrent-downloadtesten met grote downloadsnelheidswaarden goed doorstaan.

Streaming

Laten we eens kijken hoe het werkt met Netflix. De snelheid van de navigatie is hoog en de verbindingen verloopt meestal direct succesvol. In het geval dat VPN.ac niet werkt met Netflix, kun je verbinding maken met de Double hop-servers in de VS en als het probleem aanhoudt, kun je contact opnemen met de klantenservice en ze zullen je vertellen welke server voor dit doel werkt.

VPN.ac biedt ook ondersteuning voor de BBC iPlayer. Het enige wat je hoeft te doen is verbinding maken met de juiste server. Zoals je allemaal weet, blokkeren websites als Netflix en BBC iPlayer VPN-aanbieders. Er is echter altijd een uitweg uit deze beperking.

Als je verbinding maakt met een normale server in het Verenigd Koninkrijk, zal iPlayer detecteren dat je verbinding maakt via een VPN en niet in staat zal zijn om de programma’s af te spelen. Echter, wanneer je verbinding maakt met Double hop Londen of een Nederlandse server, zal het perfect werken en met een goede streaming snelheid.

Prijzen

VPN.ac heeft vier verschillende plannen van $9/maand tot $58/jaar. Elk plan geeft je dezelfde kenmerken. Het mooie van VPN.ac is dat ze Bitcoin accepteren en dit geeft je nog meer anonimiteit dan bij andere VPN-serviceproviders. Hoe korter de looptijd van het abonnement hoe hoger de prijs per maand. Zo betaal je voor een maand negen dollar. Voor zes maanden zakt de prijs als naar zes dollar.Als de service niet goed werkt, en je wilt een terugbetaling aanvragen, zorg dan dat je dit binnen 7 dagen doet. Je wordt 100% terugbetaald.

Eenvoudige software

Op de VPN.ac tutorial pagina kun je de software downloaden. Nu heeft VPN.ac vier verschillende programma’s gewijd aan Windows, MAC, iOS en Android. Zodra je de gewenste software hebt geïnstalleerd, zal een verouderde maar eenvoudig te gebruiken software je verwelkomen. Op deze pagina kun je je plaats en protocol kiezen. Als je dat gedaan hebt, klik je gewoon op de knop “verbinden”. Dat is het!

Er zijn niet veel opties op de configuratiepagina.

Er zijn wel twee belangrijke kenmerken die we willen benadrukken.

  • De Getaway verwijdering is een geweldige functie om alle internetactiviteiten af te sluiten als de VPN-verbinding wegvalt.
  • Als je in China verblijft, moet je “Ik ben in China” controleren. Dit geeft je unieke serveropties op de eerste pagina zodat je de censuur in China gemakkelijk kunt omzeilen.

In tegenstelling tot de oude desktop programma’s heeft VPN.ac wel een moderne en elegante mobiele toepassing. Het is uiterst eenvoudig te gebruiken en kan met een druk op de knop worden geactiveerd. De selectie van de servers is eenvoudig. Omdat het aantal landen gering is, zul je geen moeite hebben om de gewenste locatie te vinden.

Gebruikte veiligheidsprotocollen

Momenteel bestaan de VPN.ac protocollen uit OpenVPN, L2TP en PPTP. Ze hebben vier verschillende coderingsopties: OpenVPN ECC, XOR, 128 en 256 bits. Elk daarvan zal je verschillende prestatieresultaten opleveren.

Om je privacy te verbeteren, biedt VPN.ac “Double hop” servers waarin je gegevens twee keer worden gecodeerd tussen twee gespecificeerde servers.

Op de configuratiepagina kun je extra veiligheidsmaatregelen nemen door te controleren: “vluchtverwijdering en IPv6-opties”.

Klantenservice

Op dit moment heeft VPN.ac geen live chat service. Het ticketsysteem werkt echter vrij goed en ze zijn snel. Ze hebben veel documentatie en hun website staat vol met nuttige artikelen. In veel gevallen kun je je probleem op die manier oplossen.

No-log policy

VPN.ac heeft veel maatregelen genomen om je te beschermen. Ze zeggen het volgende op hun website: “We nemen geen enkele activiteit op en houden er geen toezicht op: surfen op het web, instant messaging gesprekken, bestandsoverdrachten, DNS-query’… We houden verbindingsprotocollen bij (alleen voor onze servers) voor het oplossen van problemen en ondersteuning, en deze worden dagelijks automatisch verwijderd”.

Ze houden gewoon geen gegevens bij. Dit betekent echter niet dat je VPN.ac kunt gebruiken voor elke vorm van criminele activiteiten zoals fraude, spams, DDoS, terrorisme, etc… Houd dit in gedachten!

Conclusie

VPN.ac is een VPN-serviceprovider waarop je kunt vertrouwen, het geeft een stabiele service met zijn desktopsoftware en mobiele applicaties. De dienst kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt, omdat het gemakkelijk is om elke vorm van censuur te vermijden, zie Netflix en BBC iPlayer, het downloaden van torrent bestanden is snel met hun P2P-servers. Bovendien zullen de sterk gecodeerde “double hop” servers je helpen om volledige online anonimiteit te bereiken.

Verwante artikelen