Trust.Zone VPN

Prijs: €0-3 per maand Gevestigd in: Seychellen Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, L2TP/IPsec

Trust Zone VPN Review

Trust.Zone VPN is een in de Seychellen gevestigd VPN-bedrijf dat geniet van de voordelen van de online privacywetgeving van dit offshore paradijs. Trust zone, beheerd door Extra Solutions Ltd, is vrij nieuw op de online veiligheidsmarkt. Het moederbedrijf bestaat sinds 2008 en Trust Zone is als VPN-project sinds 2014 in de running.

Naast een aantal vrij goede prijzen is een andere kracht van het bedrijf het gratis proefprogramma dat ze draaien. Hoewel niet voor onbepaalde tijd beschikbaar, kun je hun diensten drie dagen lang met onbeperkte bandbreedte uitproberen voordat je een beslissing neemt. We moeten ook benadrukken hoe het land en de locatie selectie misschien niet de beste zijn, hoewel er enkele zelden geziene plaatsen zijn opgenomen. Er zijn ook enkele interessante netwerkkeuzes inbegrepen.

Beveiligingsprotocollen zijn sterk verdeeld tussen Windows, dat de meeste ondersteuning krijgt, en andere apparaten. In het geval van Windows is dit voornamelijk zichtbaar in de aanwezigheid van een client en extra netwerkopties. Toch leer je een gebruikersvriendelijke omgeving kennen, zodat je gerust kunt zeggen dat Trust zone een kijkje verdient.

De kenmerken van Trust.Zone VPN

Er zijn tests uitgevoerd op de Windows-client, die helaas het enige besturingssysteem is dat de eer heeft om zijn eigen native Trust zone-desktopclient te hebben. Gelukkig heeft het bewezen een solide stuk software te zijn dat zich heel goed gedraagt. Het is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken en het wordt terecht geadverteerd als een “install & run software”. Eens geïnstalleerd legt het vrij snel verbindingen.

Als de client eenmaal draait, kun je met een klik verbinding maken met een VPN. De beste beschikbare verbinding voor je gebied is vooraf geselecteerd, zodat je niet door de lijst met servers hoeft te gaan om de beste verbindingsoptie te ontdekken. Vreemd genoeg maak je in eerste instantie geen verbinding met een gemeenschappelijk beveiligingsprotocol. Voor de Windows client zou dit OpenVPN zijn en helaas alleen OpenVPN. Je wordt echter automatisch toegewezen aan HTTPS proxy, een minder veilige oplossing. Dit is interessant, omdat dit feit samen met het feit dat Windows het meest ondersteunde platform is ons vertelt dat algemeen internetgebruik en browsen in het bijzonder de activiteiten zijn die Trust zone aanmoedigt en beveiligt. En ja, je kunt ze vertrouwen in deze zaken. Zoals je hieronder zult opmerken, wijzen de netwerkmogelijkheden van het bedrijf hier ook op. Natuurlijk kun je de Windows-client nog steeds gebruiken voor meer uitgebreide doeleinden, maar met iets minder succes.

De software heeft ook enkele andere ontspannende functies. Je kunt de client automatisch starten met je computer en ook direct verbinding maken met de best beschikbare verbinding. Wat we nog beter is, is de ‘kill switch’, wat nog steeds een zeldzaamheid is onder providers. Het is altijd handig om een fail-safe beveiliging tot je beschikking te hebben . Je gegevens zullen niet kwetsbaar worden door een plotselinge stroomstoring op het internet.

VPN-netwerk van Trust Zone

Trust zone biedt 69 servers in 23 landen. Meer populaire bestemmingen zoals de VS, Australië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Canada hebben meerdere servers om verbinding mee te maken, omdat er veel vraag naar is. Een van de belangrijkste voordelen van Trust zone is dat ze P2P en torrent ondersteunen. FTP-gebaseerde proxy is bijna nooit te zien met een VPN, terwijl HTTP- en HTTPS-proxy’s veel vaker voorkomen. SSH, SCP en SFTP zijn ook welkom; dit zijn eveneens zeldzame toevoegingen. De soorten verbindingen en het gebruik van Trust zone’s VPN’s zijn dus een beetje tegenstrijdig, omdat deze meer suggereren dan standaard browsen. Toch is het goed om te zien, en mag je tevreden zijn met deze verscheidenheid.

De snelheid

Wat betreft de snelheidswaarden kom je gemiddelde resultaten tegen. Terwijl België en Nederland op HTTPS-protocol goede resultaten opleverden, werden er ook testen uitgevoerd vanuit de rest van Europa op OpenVPN. Het bleek dat OpenVPN in India en Zuid-Afrika, de anders zo beruchte onbetrouwbare lange afstanden, het goed deden.

Bescherming van de privacy

Voor zover het gaat om veelgebruikte beveiligingsprotocollen biedt Trust.Zone VPN OpenVPN en L2TP aan. Zoals eerder vermeld is OpenVPN echter het enige gebruikelijke protocol dat beschikbaar is op de Windows-client, terwijl L2TP en OpenVPN op een gemengde basis toegankelijk zijn voor de rest van de apparaten. Het bedrijf maakt gebruik van AES-256 coderingsstandaarden, wat een uitstekende beveiliging is en goed nieuws voor de gebruikers.

Voor het logboekbeleid willen we graag de officiële website citeren: “Alle openbare en privé-sleutels, account- en VPN-wachtwoorden worden gecodeerd opgeslagen, met behulp van sterke cryptografische algoritmen.” Dit betekent dat het bedrijf informatie bijhoudt die je als gebruiker kan identificeren, om een of andere manier van contact te hebben. Voor zover het gaat om het loggen van je VPN-verbindingen, loggen de servers van Trust zone geen enkele van hen. De formulering is hier sterk, want Trust zone zelf stelt dat “Al onze VPN-servers over de hele wereld GEEN logbestanden opslaan om je privacy te beschermen. Alle gebruiksgegevens zijn anoniem en niet verbonden met je echte, openbare IP-adres”. Dus in wezen geeft dit niet de mogelijkheid aan dat er andere middelen zijn die het bedrijf gebruikt om je bandbreedte bij te houden, bijvoorbeeld. Daarnaast ondersteunt het bedrijf ook Warrant Canary, dat eenvoudig te raadplegen is door de website te bezoeken.

De apparaatondersteuning bij Trust Zone VPN

De apparaatondersteuning is een merkwaardig geval bij Trust.zone VPN. Zoals eerder benadrukt, zijn de diensten van het bedrijf het meest geschikt voor Windows-gebruikers, en misschien wel voor degenen die een voorkeur hebben voor algemeen internetgebruik en browsen. Er zijn echter ook andere toestellen die de diensten van Trust zone kunnen gebruiken. De andere twee ondersteunde besturingssystemen zijn Mac OS X en Linux.

Mobiele apparaten zijn eveneens welkom bij Trust.Zone, hoewel iOS en Android de enige beschikbare apparaten zijn. De Windows client is geweldig, maar de ondersteuning voor de andere apparaten en besturingssystemen ligt onder het gemiddelde. Hoewel er geen aparte iOS- en Android-apps zijn, kunnen gebruikers hun VPN nog steeds gebruiken via de instellingen van het geïntegreerde telefoonsysteem.

Prijzen

De prijsstelling is eenvoudig bij Trust Zone VPN. Aan de ene kant krijg je de gratis proefversie te zien, en dan zijn er nog de betaalde pakketten, die alleen verschillen in duur. De eerste biedt 57 locaties, een GB aan gegevensoverdracht, onbeperkte bandbreedte en een apparaat om drie dagen lang tegelijkertijd verbinding te maken. Voor een gratis proefabonnement is dit een eerlijk voorstel.

De betaalde dienst biedt natuurlijk meer. Je krijgt toegang tot alle 69 locaties, onbeperkte datatransfer en bandbreedte, drie gelijktijdige verbindingen en onbeperkt overschakelen naar een andere server. De prijs voor een maand is lager dan de kosten van de meeste providers, namelijk $6,99 per maand. Je bespaart dertig procent op de prijs van drie maanden, wat resulteert in $4,95 per maand. En als je geïnteresseerd bent in langetermijninvesteringen, is de prijs van het jaarpakket van $2,99 per maand het voordeligst, met 58% korting. Rekening houdend met wat ze te bieden hebben zijn deze prijzen wel eerlijk. Bij elke aankoop krijg je ook een tien-daagse terugbetalingsoptie.

Betalingsopties zijn onder andere Visa, MasterCard, Discover, American Express, PayPal, bankoverschrijving en Bitcoin voor degenen die volledig anoniem willen gaan en nog minder willen betalen, omdat het bedrijf een extra tien procent korting toestaat voor gebruikers die met Bitcoin betalen.

Klantenservice

De klantenservice heeft zijn ups en downs. Op een bepaalde manier is de service snel en de informatie die wordt gegeven is vrij bevredigend. Aan de andere kant zijn de methoden waarmee je dit kunt doen niet zo talrijk. Er is een live chat optie, maar je zult deze zelden online zien, ondanks de openingstijden van de gebruikelijke werktijd. Ondersteuning per e-mail en het indienen van tickets zijn de andere twee opties, die allebei heel goed werken. Ze zijn ook actief op social media networks, met Twitter als de meest prominente. Facebook en Linkedin zijn ook sites van het bedrijf die je kunt bekijken. De “knowledgebase” van het bedrijf is een beetje moeilijk toegankelijk. Bovendien detecteert de website automatisch het apparaat dat je gebruikt en biedt alleen informatie aan voor dat specifieke apparaat. Dit is een beetje een nadeel als je van plan bent om meer dan een apparaat aan te sluiten.

Trust Zone VPN Review: Besluit

Deze VPN-service biedt gemengde ervaringen. Ze blinken uit op sommige gebieden en lopen in andere achter op het peloton. Het is niet zo positief dat maar weinig cliëntsoftware makkelijk te gebruiken is. Met een eenvoudige installatie zult je niet eens merken dat het er is, maar de rest van de ondersteuning van het apparaat is echter niet de beste. De prijzen en de prijsstructuur zijn begrijpelijk en eerlijk, met een drie-daagse gratis proefperiode om je te laten ervaren hoe de dienst is. P2P en torrent ondersteuning is goed nieuws, en dus is het hebben van drie apparaten om verbinding te maken met op hetzelfde moment mogelijk.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on tumblr

Verwante artikelen