TorGuard VPN

Zeer flexibele VPN, maar vereist enige technische kennis

Prijs: €5+ per maand Gevestigd in: Verenigde Staten Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec, SSTP, PPTP

Torguard Review: moeilijk te gebruiken, meer iets voor kenners

TorGuard VPN is een op beveiliging gerichte VPN, als je weet hoe je het moet gebruiken, biedt het je zeer goede bescherming.

Kenmerken

Een van de sterke punten van TorGuard is flexibiliteit. De moeilijke functionaliteit in de applicatie valt niet te ontkennen.

Er wordt rekening gehouden met basiselementen zoals noodschakelaar, automatisch starten bij opstarten en automatisch verbinden bij opstarten. Naast de basisfuncties kun je ook meer aanpassingsopties krijgen, waaronder het bewerken van de code, het toevoegen van aangepaste scripts en het instellen van onzichtbare agents. Met deze functies kunnen technici TorGuard onder de knie krijgen, maar dit is alleen voorbehouden aan technici.

De functionaliteit is ingewikkeld en voor de meeste mensen niet belangrijk. Hoewel het idee om aangepaste scripts toe te voegen die na verbinding worden uitgevoerd interessant is voor degenen die weten wat ze doen, is het niet praktisch.

TorGuard heeft veel handige extra functies, waaronder de kill-applicatie. In de instellingen kun je enkele applicaties specificeren, deze applicaties zullen de kill switch gebruiken, wat betekent dat als je de verbinding met de remote server verliest, ze afgebroken worden. Als je bijvoorbeeld op internet wilt surfen om een ​​torrenttoepassing te beschermen, kun je deze toevoegen aan de lijst met beëindiging van toepassingen.

Kostprijs

TorGuard is goedkoper dan de meeste van de grote beschikbare VPN’s, hoewel de beperkte tijdslimiet betekent dat het niet kan concurreren met de meerjarige producten van bijvoorbeeld NordVPN. Het beweert ook dat er een gratis proefperiode van zeven dagen is, maar dit blijkt fout.

Het maandelijkse abonnement is betrouwbaar en kost twee tot drie dollar minder dan andere toonaangevende services. CyberGhost kost bijvoorbeeld $ 12,99 per maand. Dit is anders dan het astronomisch hoge maandtarief van Astrill, maar het is nog steeds niet de beste waarde die we ooit hebben gezien.

Als je meer verbindingen wilt, verkoopt TorGuard ze voor een dollar per stuk. Het biedt ook streaming IP-adressen naar verschillende locaties voor $ 7,99 per maand. Omdat services zoals NordVPN, CyberGhost, ExpressVPN, Windscribe en talloze andere services streaming IP-adressen in het basisplan bevatten, lijkt de aantrekkelijkheid van een iets goedkopere maandelijkse prijs uiteindelijke niet zo geweldig.

Werking

Er is een grote “Connect” knop achter alle serveropties, en we hebben er meteen op geklikt. Je kunt echter geen verbinding maken. TorGuard brengt je terug naar de inlogpagina, maar daarvoor probeerde het verbinding te maken en blokkeerde het de internetverbinding. Dit is een klein probleem, maar het hoeft alleen snel te worden opgelost. Als je de inlogpagina onmiddellijk start, wordt het starten van de applicatie eenvoudiger. De enige manier om in te loggen is door op de knop “Verbinden” te drukken, want er is geen inlogknop in de app.

Na het inloggen wordt je echter direct verbonden. Tijdens de verbinding toont TorGuard de verbindingstijd, het protocol, het nummer, de snelheid, het IP-adres… Hiermee kun je het IP-adres verifiëren door op “Geverifieerd” te klikken. Hiermee wordt een browser geopend met TorGuard IP-adresbeheer.

Maar er is niets wat je kunt doen wanneer je bent verbonden. Tijdens de sessie is alles vergrendeld, behalve de knop om de verbinding te verbreken. We kunnen begrijpen waarom – voor het configureren van veel instellingen moet opnieuw verbinding worden gemaakt –, maar het is nog steeds vervelend. Het proces van het loskoppelen om alleen het serverscherm te zien, is frustrerend.

Niet voor beginners

Als je ermee vertrouwd bent, kun je het transmissieprotocol tussen UDP en TCP wijzigen, het nummer selecteren dat je wilt gebruiken en de poort selecteren. Je kunt ook een selectievakje aanvinken om automatisch verbinding te maken wanneer TorGuard start.

De instellingen die toegankelijk zijn via de knop “Overige instellingen” zijn een voortzetting van wat wordt weergegeven op het hoofdscherm. TorGuard kan geavanceerde DNS-instellingen configureren, een minimale TLS-versie instellen voor OpenVPN en invoerscripts uitvoeren.

Hoewel het een speeltuin is voor technici die weten wat ze doen, kunnen beginners TorGuard VPN niet gebruiken.

Complexe configuratie

Dit is een goede zaak, maar deze keuzes zouden bedachtzamer moeten zijn.Het instellingenscherm wordt bijvoorbeeld automatisch gestart op het tabblad “Agent” in de vierde rij. Ook worden eenvoudige instellingen (zoals het verbergen van applicaties van de taakbalk) gemengd met meer geavanceerde instellingen. Veel van deze instellingen kunnen gemakkelijk worden gereserveerd voor een soort complexe weergave.

Extensies voor Chrome en Firefox

Samen met je abonnement biedt TorGuard een Chrome en Firefox extensie aan. We hebben geprobeerd om het te installeren op Opera dat is een op Chrome gebaseerde browser en het werkte goed. Hoewel het lijkt op andere VPN-extensies is het niet hetzelfde. De extensie is een SSL / TLS-proxy, geen aparte methode om VPN vanuit de browser te besturen. Hoewel het geen natuurlijke negatieve factor is, noemde TorGuard de extensie eigenlijk “TorGuard VPN Extension” in de Chrome Web Store. Het is geen VPN, net zoals de geld terug garantie geen gratis proefperiode is.

Hoewel de naam niet duidelijk is, is het toch de moeite waard om extensies te installeren, hoewel er meer extra functies zijn dan proxy’s. Met deze extensie kun je advertenties blokkeren, valse geolocatie-instellingen voor je locatie instellen en URL’s uitsluiten van de proxy. Je kunt het ook gebruiken met VPN voor een pseudo dubbele hop-verbinding.

Snelheid

Er is een aanzienlijke mate van inconsistentie tussen bestemmingen, in tegenstelling tot de snelste VPN die we hebben onderzocht, ExpressVPN. De aanbevolen locatie in Dallas is snel, met behoud van veel van onze download- en uploadsnelheden, hoewel de locatie in Chicago over het algemeen sneller is.

De locatie in Londen is nutteloos en vertraagt de downloadsnelheid tot minder dan vijf procent van onze oorspronkelijke snelheid. TorGuard is misschien snel, maar als je de verkeerde server kiest, is dit niet het geval.

Veiligheid

TorGuard heeft veel beveiligingsopties, maar dit maakt het niet inherent veiliger. Het gebruikt onmiddellijk OpenVPN, TCP als het transportprotocol en AES-256-GCM als het standaardprotocol. Wat betreft VPN-beveiliging is dit de beste set specificaties. Hoewel TorGuard de mogelijkheid biedt om het nummer te wijzigen is dit niet om veiligheidsredenen. Je kunt de code eerder wijzigen om de snelheid te verbeteren. Wat betreft VPN-protocol ondersteunt TorGuard OpenVPN, L2TP, IPSec, PPTP, tunnel, OpenConnect en standaard HTTP- of HTTPS-proxy. Al deze opties zijn echter niet in de applicatie te vinden. In plaats daarvan kun je kiezen tussen OpenVPN of OpenConnect en de tunnel inschakelen. IPSec en PPTP moeten handmatig worden geconfigureerd, wat geen probleem is, omdat deze protocollen eigenlijk alleen geschikt zijn voor niche-applicaties en soms mobiele apparaten. De proxyverbinding wordt tot stand gebracht via een browserextensie in plaats van via een lokale applicatie. In principe heeft TorGuard opties, maar het is het beste om alles te behouden zoals het standaard ingesteld is.

Privacy

TorGuard heeft het zelden over privacy, wat verrassend is. Er is een enkele vetgedrukte regel in het privacybeleid gewijd aan VPN-service: “TorGuard verzamelt of logt geen gegevens van zijn virtual private network (VPN) of proxyservers.” Dit betekent echter niet dat de door je verstrekte persoonlijke informatie zal verdwijnen.

Als je met een creditcard betaalt, vereist TorGuard dat je factuurgegevens invoert, die indien nodig kunnen worden geannuleerd.

Serverkeuze

TorGuard heeft meer dan 3000 servers op 68 locaties in 55 landen. Hoewel het netwerk enorm is en kan concurreren met NordVPN, biedt de app maar 68 datacenterlocaties. Zoals vermeld in het gedeelte “Prijzen” hierboven, kunt je de lijst uitbreiden met IP-adressen voor thuisgebruik, waarmee je toegang krijgt tot het streamingplatform.

De spreiding van de locaties is solide, met het merendeel gericht op de Verenigde Staten en Europa. In andere gebieden zijn er echter een handvol te vinden, waaronder negen locaties in de regio Azië-Stille Oceaan en zes locaties in heel Afrika en het Midden-Oosten. Het Midden-Oosten is over het algemeen een ondergewaardeerde plaats met VPN’s.

Conclusie

Het is niet gemakkelijk om over een ingewikkelde VPN-service een duidelijke uitspraak te doen over goed of slecht. TorGuard is een service die het beste kan worden samengevat als “oké”. De snelheid is goed zolang je een fatsoenlijke server kunt kiezen. Maar het is moeilijk om de verouderde bruikbaarheid te negeren. Voor dezelfde prijs zijn er andere opties die hetzelfde doen, maar dan op een gebruiksvriendelijke manier.

 

 

Verwante artikelen