Surfshark VPN

Zeer gebruiksvriendelijke VPN met uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Prijs: €0-3 per maand Gevestigd in: Britse Maagdeneilanden Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec

Surfshark VPN Review

Surfshark is een jong bedrijf dat gevestigd is op de Britse Maagdeneilanden. Opgericht in 2019, werd het onmiddellijk gerangschikt als finalist in de rubriek Startup of the Year bij de Cybersecurity Awards 2019. Vandaag de dag biedt Surfshark zijn gebruikers meer dan 1040 servers aan in meer dan 61 landen en hoort het om goede redenen tot de beste VPN’s in 2020. De website van Surfshark verwelkomt bezoekers met de woorden “Bescherm je digitale leven”, maar zoals je in deze volledige recensie zult zien, doet het veel meer. Het aanbod van Surfshark is in feite compleet, betaalbaar en van uitstekende kwaliteit.

Prijzen

Surfshark biedt drie soorten abonnementen aan: maandelijks, jaarlijks (12 maanden) en tweejaarlijks (24 maanden). Net als alle andere VPN’s geldt dat hoe langer de abonnementsperiode, hoe groter de korting op de maandprijs. Vanaf een basis van € 10,99 vinden we al een 50% korting op het jaarabonnement, voor een prijs van € 5,49 per maand. Maar het is op de langste periode dat Surfshark de concurrentie overtreft, met een korting van 81% op het abonnement voor 2 jaar, met een maandelijkse kost van € 2,09. Dit betekent dat het tweejarige abonnement van Surfshark minder kost dan het jaarabonnement en zelfs hoger is dan de korting die PureVPN een van de goedkoopste VPN’s, biedt.

Surfshark biedt geen gratis plan op zich, maar heeft een 30-dagen geld terug garantie zonder bijkomende vragen. Met deze garantie kun je je abonnement binnen de eerste maand opzeggen zonder dat je daarvoor een boete hoeft te betalen, zodat je gemakkelijk het volledige bedrag kunt terugkrijgen. Je kunt dus een maand lang gratis Surfshark proberen zonder risico!

Surfshark accepteert verschillende betalingsmethoden: credit/debet kaarten (Mastercard, Visa, AMEX en Discover), PayPal, Google Pay, Sofort, Amazon Pay en zelfs populaire cryptocurrency kaarten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple. Kortom, jeu zult geen moeite hebben om een geschikte betalingsmethode te vinden.

Belangrijkste kenmerken

  • Met Surfshark kunt je elk apparaat aansluiten, omdat er geen grenzen zijn aan gelijktijdige verbindingen. De meeste VPN’s hebben meestal een limiet van vijf tot zes apparaten per account, maar met deze provider kun je zoveel apparaten tegelijk aansluiten als je wilt, dus het is perfect voor gezinnen of groepen vrienden.
  • Uiteraard bevat Surfshark alle basis beveiligingsfuncties die je van een VPN verwacht, zoals veilige encryptie, DNS-lekbeveiliging en een automatische Kill Switch om de verbinding met het internet te verbreken bij verlies van een VPN-verbind. Alle servers zijn P2P-vriendelijk, maar Surfshark biedt ook enkele specifieke servers voor het delen van bestanden en torrentdownloads, zodat je geen problemen hebt met BitTorrent, µTorrent of wat je favoriete torrent downloadprogramma ook is.
  • Naast deze kernfuncties biedt Surfshark de aanschaf van extra privacyfuncties naast VPN: HackLock en BlindSearch. Deze extra functies kosten in totaal € 0,89 per maand en zijn echt interessant. HackLock zal op het web controleren of je mail is uitgelekt in een datalek, om identiteitsdiefstal en andere bedreigingen te voorkomen. BlindSearch daarentegen laat je toe om anoniem te zoeken, zonder advertenties, tracking of iets anders.
  • Installatie en gebruiksgemak: Surfshark apps zijn allemaal eenvoudig te vinden, direct vanaf de site, in de App sectie of in de App Store van het apparaat waarop je de client wilt installeren. Ook op de site vindt je uitgebreide online documentatie met geïllustreerde gidsen voor het installeren van smart apps en DNS op bijna elk apparaat.

Surfshark Apps

Download en installatie

De Windows app van Surfshark is compatibel met alle versies van zeven tot en met Windows tien en het vinden en downloaden ervan is heel eenvoudig. Zodra je het registratieproces hebt voltooid, ontvang je een mail met alle links die je nodig hebt om de client te downloaden naar een willekeurig apparaat. De lijst van alle apps is ook beschikbaar op de officiële website, zonder login of in de “Apparaten” sectie van de “Mijn Account” pagina, eenmaal ingelogd.

Om de Windows app van Surfshark te downloaden, klik je simpelweg op de naam van het besturingssysteem in het uitklapmenu “App” en vervolgens op “Download Now” op de pagina die wordt geladen. Het installatiebestand, SurfsharkSetup.exe, is 12,6 MB en zodra de download is voltooid, je het eenvoudigweg om het installatieproces van de klant te starten.

Apps en gebruiksgemak

De Surfshark app voor Windows 10 is geweldig. Het ontwerp is minimaal, het is licht (de hele installatie neemt maar 22,7 MB in beslag) en het werkt geweldig, zonder problemen.

Zodra je het opent, vind je een Quick Connect-knop. Deze laat je toe je VPN te starten zonder na te denken met welke server of welk land je verbinding moet maken. Door op de Surfshark knop te klikken, wordt je binnen vijf seconden verbonden met de beste server die beschikbaar is op basis van je plaats en de voorwaarden van de op dat moment beschikbare servers.
SurfShark VPN

Op het tabblad Features kun je CleanWeb aan/uit zetten, om reclame, tracking en malware te blokkeren, de WhiteLister te configureren, de Split Tunneling functie van Surfshark te gebruiken en (in de browser) HackLock en BlindSearch te openen.

Beschikbare instellingen

Het laatste tabblad van de Windows app in Surfshark is gewijd aan de instellingen. Vanaf hier kunt je de dark mode van de client activeren/deactiveren (standaard actief), de taal van de applicatie selecteren en vervolgens toegang krijgen tot de connectiviteits instellingen en de meer geavanceerde instellingen.

Op een Androidtoestel kunnen dezelfde apps gebruikt worden. De manier van instellen blijft ook dezelfde.

Over het geheel genomen is de Surfshark mobiele app goed gemaakt, gemakkelijk te navigeren en intuïtief. Het biedt enkele smartphone-specifieke functies die nuttig en gewaardeerd zijn en met CleanWeb en enkele van de inbegrepen in-app ondersteuningsopties is het echt een plezier om het altijd op je Android toestel te hebben.

Chrome en Firefox Surfshark-extensies

Net als bij andere toepassingen is het toevoegen van de Surfshark-extensie aan Chrome of Firefox eenvoudig. Of het nu vanuit de App, Mijn Account of registratie mail sectie is, klik op je favoriete browser icoon om een eenvoudige link naar de betreffende extensie te vinden.

Als je eenmaal bent ingelogd op de extensie, vind je altijd dezelfde interface als de andere apps. De extensies zijn wel beperkter. Browserextensies maken verbinding met het VPN via proxy, zodat je alle protocol- en Kill Switchinstellingen mist, evenals de MultiHop-verbinding.

Conclusies

Surfshark een uitstekende VPN-aanbieder, die er in korte tijd in geslaagd is om een goede reputatie te krijgen, die absoluut verdiend is. De functies die worden aangeboden door hun service zijn compleet en kunnen gemakkelijk concurreren met meer prominente namen. De prijzen van hun abonnementen zijn, zeker gezien de kwaliteit van het aanbod, ongelooflijk goedkoop. Gezien de eenvoud van het gebruik, de prestaties en de aangeboden functies, kan het 24-maandenabonnement gemakkelijk twee keer zoveel kosten. We aarzelen op geen enkel moment het aan te bevelen.

Verwante artikelen