SurfEasy VPN

Prijs: €0-3 per maand Gevestigd in: Canada Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS Protocollen: OpenVPN, SSTP, PPTP

SurfEasy VPN Review

SurfEasy VPN is een vrij onervaren VPN-service die gebruik maakt van krachtige encryptietechnologie en die 100% anoniem is omdat er geen protocollen worden uitgevoerd. Het kan worden aangesloten op servers in maximaal 25 landen, en er is ook de mogelijkheid om P2P te gebruiken op abonnementsbasis dat is een van de vier mogelijke keuzes. Eén ervan is gratis, maar ook beperkt in het dataverkeer en de mogelijkheden.

In vergelijking met de concurrenten is SurfEasy VPN relatief duur, maar ze kenmerken zich door het feit dat hun apps uiterst eenvoudig en gebruiksvriendelijk zijn.

Veiligheid

SurfEasy maakt gebruik van het veilige OpenVPN-coderingsprotocol op alle apparaten behalve iOS (iPhone en iPad), waar IPSec om technische redenen wordt gebruikt. In beide gevallen is de verbinding beveiligd met een 256-bit encryptiesleutel, die in de praktijk niet kan worden onderbroken.

Anonimiteit

SurfEasy houdt geen logboeken bij van gebruikers die gebruik maken van de dienst en slaat daarom geen informatie op over wat je downloadt of welke websites je bezoekt. Dit geldt voor alle abonnementen – zelfs gratis.

SurfEasy schrijft het onderstaande in hun privacybeleid.

  • Het SurfEasy netwerk is een no log netwerk.
  • SurfEasy neemt geen gebruikers op die een IP-adres hebben wanneer ze met onze dienst zijn verbonden en kan daarom niet identificeren wanneer er IP-adressen van onze servers worden opgegeven.
  • Daarnaast geeft SurfEasy geen informatie vrij over de applicaties, diensten of websites die onze gebruikers gebruiken terwijl ze verbonden zijn met onze diensten
  • AS SurfEasy slaat deze informatie niet op.

Dit is veruit de belangrijkste eis van gebruikers die anoniem willen blijven. Zonder een IP-adres kan de gebruiker niet worden getraceerd SurfEasy kan daarom worden beschouwd als 100% anoniem. Verder worden logboeken niet opgeslagen op websites, diensten of applicaties die gebruikt en/of benaderd worden via een VPN-verbinding, wat een mooie bonus is, maar de anonimiteit wordt in de praktijk gewaarborgd door de IP-adressen van de gebruikers niet te loggen.

Server en functies

SurfEasy biedt vier mogelijke inschrijvingen met verschillende functies en beperkingen. Bij alle betaalabonnementen krijg je onbeperkt verkeer, 24/7-klantenservice en enkele handige extra functies in de vorm van ad-trackerblokkering en wifibewaking.

P2P (torrents) kan alleen gebruikt worden met het Ultra-abonnement.

Serveraanbod

Gratis, mobiele en volledige abonnementen bieden toegang tot servers in 16 landen, waar het Ultra-abonnement verbinding kunnen maken met sites in negen andere landen, voor een totaal van 25.

Gratis, mobiele en volledige abonnementen hebben toegang in: Australië, Brazilië, Canada, Engeland, Frankrijk, Nederland, Italië, Japan, Noorwegen, Polen, Roemenië, Singapore, Spanje, Duitsland, Oekraïne en de Verenigde Staten.

SurfEasy is ondanks relatief weinig plaatsen op alle continenten vertegenwoordigd.

Apps

SurfEasys Apps zijn eenvoudig, duidelijk en intuïtief. Er zijn niet allerlei mysterieuze omgevingen die een belangrijke bijdrage leveren aan de bruikbaarheid. De ultra- abonnementen kunnen tot vijf eenheden tegelijk gebruiken, terwijl mobiel het abonnement maar door een persoon kan worden gebruikt. De gebruiksvriendelijke, intuïtieve en eenvoudig te gebruiken apps verdienen veel lof. SurfEasy beschikbaar voor Windows, Mac OS X, Android en iOS (iPhone en iPad)

Positieve geluiden over mobiele applicatie

Gemak is ook een belangrijk norm bij de keuze van een VPN. Als we het hebben over gebruiksgemak, dan hebben we het over het onder de knie krijgen van de software en de applicatie. Over de mobiele applicatie van SurfEasy zijn de meningen vrij positief zijn voor deze aanbieder.

Er is al een mobiele applicatie die je gratis kunt downloaden op de downloadplatforms van je besturingssysteem.
Bovendien is het bijzonder aangenaam om te gebruiken. Van download tot installatie is het proces kinderspel. Zelfs als je nog nooit de kans hebt gehad om dit soort gereedschap te gebruiken, zul je het gemakkelijk te gebruiken vinden.

Veel extra’s

Geblokkeerde advertentietracker is een functie in SurfEasy’s VPN-client die gerichte banneradvertenties voorkomt. Door het blokkeren van de advertentietracker worden de cookies gestopt voordat ze op je computer worden opgeslagen en worden ze opgeschoond voor persoonlijke informatie over je netwerkgebruik. Daarom worden advertenties op basis van persoonlijke interesses niet getoond.

Wi-Fi beveiliging is een andere ingebouwde functie. De VPN-client analyseert de draadloze verbinding om de gebruiker te beschermen tegen verbinding met open en onveilige netwerken. Toch blijft, een van de redenen om een VPN-verbinding te gebruiken juist de veiligheid van het verbinden met buitenlandse open netwerken.

Veel laptops en smartphones zijn zo ingesteld dat ze automatisch verbinding maken met open netwerken, en een dergelijke verbinding kan een hoog veiligheidsrisico vormen. Ze weten vaak niet wie er achter het netwerk zit, en voor mensen met sinistere bedoelingen kunnen ze gemakkelijk worden gebruikt om te “luisteren” naar mobiele telefoons om gevoelige informatie zoals wachtwoorden, creditcardgegevens, … te ontfutselen. Als je veel onderweg bent, verhoogt het de veiligheid van een tand als je om wat voor reden dan ook niet permanent verbonden wilt zijn met een VPN.

Tarieven

Een belangrijk punt dat iedereen interesseert is de prijs van een VPN service zoals SurfEasy. Nu al is deze Virtual Private Network provider helemaal niet voordelig in termen van prijs/prestatieverhouding. Het heeft inderdaad een bijzonder hoog tarief. Inderdaad, het stelt drie verschillende soorten aanbiedingen voor.

Het startersaanbod

Dit aanbod is de gratis versie van de software. Je hebt recht op vijf gelijktijdige verbindingen en vijfhonderd MB aan gegevens per maand. Dus als je op zoek bent naar een gratis VPN voor Mac tegen elke prijs, heb je het recht voor je neus.

Het totale aanbod

Het totale aanbod is de tussentijdse aanbieding en kost u $3,99 per maand.

Het Ultra-aanbod

Voor de Ultra-aanbieding, is het $6.49 per maand. Dat is bijna hetzelfde tarief als bij ExpressVPN, ook al is de service bij ExpressVPN van veel betere kwaliteit.

Het oordeel van experten daarover is dan ook negatief. De prijsstelling is iets te “premium” en elke aanbieding bevat niet dezelfde onderdelen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat er geen transparantie is in de presentatie van de aanbiedingen.

Inderdaad, wanneer je de software downloadt, zul je systematisch gebruik maken van het gratis aanbod voordat je wordt uitgenodigd om je te abonneren op de andere aanbiedingen. Wat echt onaangenaam is, moet ook gezegd worden.

Betaalmethoden

Aangezien de prijsstelling geen voordeel is van deze VPN-aanbieder, laten we eens kijken hoe het zit met de betaalmethoden. Het is namelijk interessant om op dit gebied een keuze te hebben. Helaas is dit een ander zwak punt van SurfEasy. SurfEasy biedt eigenlijk een zeer beperkte keuze qua betaalmethoden aan: je kan enkel betalen via Paypal of via Creditcard.

Compatibiliteit

Het is belangrijk om te controleren welke apparaten compatibel zijn met een VPN-aanbieder voordat je je registreert. Je wil niet in een situatie terechtkomen waarin je jaarabonnement niet werkt met je besturingssysteem.

Het spreekt voor zich dat een gespecialiseerde en betrouwbare VPN-aanbieder een volledig pakket aanbiedt. Dat betekent dat de software compatibel is met alle huidige apparaten.

Wat betreft SurfEasy zijn onze meningen nogal verdeeld. . Zoals je kunt zien, omvat het inderdaad de belangrijkste besturingssystemen die nu in de mode zijn. We hebben het vooral over Windows, Mac OS, Ios en Android. We hadden echter graag meer compatibele platforms gehad. We denken in het bijzonder aan routers en videogameconsoles.

Bij ExpressVPN bijvoorbeeld kun je profiteren van je bescherming op Linux, een groot aantal routers en NextGen-videogameconsole-systemen op je lijst.

Ook hier kun je gebruik maken van de beste VPN-aanbieder op de markt tegen dezelfde prijs als de aanbieder die we hier bespreken. Dit is zeker iets om over na te denken.

Besluit

In principe moeten we eindigen met te zeggen dat SurfEasy VPN nog veel negatieve punten heeft. Het gebrek aan ervaring wordt echt gevoeld. Dit maakt het helemaal niet betrouwbaar wat betreft de veiligheid en laat te wensen over wat betreft de snelheid. Om nog maar te zwijgen van de klantenondersteuning, die voor je van weinig nut is.

Daarom raden we je sterk aan om één van de oplossingen te overwegen die door de grote spelers op de markt worden aangeboden.

 

Verwante artikelen