PureVPN

Prijs: €0-3 per maand Gevestigd in: Hongkong SAR van China Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec, SSTP, PPTP

PureVPN Review

PureVPN is een service die de afgelopen jaren op grote schaal is gepromoot op internet, wat voor veel bekendheid en nieuwsgierigheid heeft gezorgd. Net zoals vergelijkbare services moet deze provider getest worden om het te kunnen beoordelen.

Wat mag je verwachten van een VPN-service

Een VPN-service moet per definitie de anonimiteit van de klanten behouden door hun echte IP-adressen te verbergen tijdens alle netwerksessies. Elke VPN-service bestaat uit drie componenten: client, tunnel en server. Deze drie moeten altijd in hun beste staat worden gehouden om anoniem te blijven.

Daarom verwachten we het volgende van een goede VPN-service:

  • Complete, betrouwbare en pragmatische klanten kunnen al het gebruikersverkeer zonder verlies (lekkage) door de tunnel leiden.
  • De provider maakt gebruik van het beste beveiligingsprotocol en het hoogste coderingsniveau om de gegevensoverdracht door de tunnel te beschermen.
  • Servers moeten echte “no-logs” zijn en ze mogen geen informatie bevatten die kan worden herleid tot individuele gebruikerssessies.
  • Ze moeten veel servers in veel landen / regio’s hebben in de beste geografische gebieden om toegang te krijgen tot services in elk land/regio

PureVPN leverde grote inspanningen om hun diensten te verbeteren

Bij de start doken regelmatig fouten en bug op. Dankzij de inspanningen van PureVPN lijkt de situatie nu te zijn verbeterd, zijn deze bugs verholpen en is hun dienstverlening gecertificeerd door een onafhankelijk bedrijf Altius IT. Het bedrijf vond geen spoor van lekken en blokkaders PureVPN heeft namelijk vanaf dit jaar een strenger en overtuigender no logs beleid gevoerd. De dienst staat ook open voor een gemeenschap om bugs op te sporen en gebruikers te belonen die nieuwe bugs vinden.

De provider was niet volledig betrouwbaar in het verleden

Veiligheidskwesties zijn vreemd voor deze VPN, omdat ze gevestigd zijn in Hongkong, een land dat geen wetgeving heeft om logboeken bij te houden. Het lijkt erop dat dit VPN in ieder geval in minstens een geval tijdens een gerechtelijk onderzoek informatie over een van zijn klanten heeft verstrekt.

Kortom, een bedrijf dat in het verleden slecht presteerde, probeert zich nu in de ogen van de consument terug te verdienen door onafhankelijke certificering en andere middelen.

PureVPN biedt vijf interessante manieren om ze te gebruiken

De desktopclient biedt je vijf verschillende opstartmodi waaruit je kunt kiezen:

  • Stream” is een modus die is toegewijd aan streamingdiensten en het omzeilen van territoriale blokkades, en is de modus met de laagste beveiliging.
  • “Internet-freedom”, opgedragen aan degenen die firewalls of censuur willen omzeilen
  • “Beveiliging / Privacy” modus, speciaal voor degenen die willen browsen of downloaden met maximale beveiliging, zelfs als ze moeten inleveren op snelheid.
  • “Bestanden delen”, speciaal voor diegenen die willen downloaden of delen via P2P-kanalen, torrent, eMule.
  • “Dedicated IP”, een aanvullend betalingsmodel voor gebruikers die een stabiel IP-adres uit een ander land / regio willen verkrijgen.

Volgens de lokale wetgeving zijn sommige servers in sommige modi niet beschikbaar in sommige landen. Om juridische problemen te voorkomen is er geen strikte documentuitwisseling.

De client werkt op verschillende platformen

De clients lijken allemaal goed te werken. Ze zijn beschikbaar voor Windows, Linux en Mac, IOS, Android tv en FireTV. Daarnaast zijn er handige extensies voor Chrome en Firefox-browsers en kunnen deze op de meest geavanceerde routers worden geïnstalleerd (er staan ​​speciale richtlijnen op de pagina voor routers die Open VPN ondersteunen).De gebruiksaanwijzingen zijn niet in het Nederlands vertaald, maar het is gemakkelijk om te gebruiken. Zodra de installatie is voltooid, start je en selecteer je een van de vijf modi die in het vorige gedeelte zijn geïntroduceerd, en maak je ten slotte verbinding met een server. De client van deze VPN heeft ook enkele geavanceerde opties, zoals “port forwarding”. Dit is handig voor iemand die gebruik zou maken van eMule. Ze bieden ook de mogelijkheid om een vast IP-adres te krijgen. Deze opties kunnen alleen tegen extra betaling gebruikt worden.

De desktopversie van de client is ​​behoorlijk compleet, maar ook een beetje chaotisch, waarschijnlijk in overgang. Sommige opties zoals “VPN Hotspot” presenteren een script dat binnenkort zal worden verwijderd. De client zal waarschijnlijk worden opgeruimd met de volgende updates.

PureVPN heeft goede servers voor P2P, maar is niet handig voor streaming

PureVPN biedt een zeer groot aantal servers wereldwijd (2000 servers in 140 landen) van waaruit je toegang hebt tot de Amerikaanse Netflix-catalogus en de catalogus van Duitsland, Frankrijk, Japan, Australië, Engeland en Canada. Veel servers zijn echter niet erg handig voor het streamen van grote diensten zoals (Netflix, Prime Video, Hulu, NowTV, en Infinity tv.

Servers in verschillende landen worden gebruikt om geografische blokkades te omzeilen en de inhoud van verschillende services zonder beperkingen te bekijken. Het probleem is dat testen hebben aangetoond dat grote services de serveradressen van PureVPN blokkeren, dus het kost veel moeite om er een te vinden die werkt. Om een ​​compatibele service te bieden, zou pureVPN moeten doen wat sommige van zijn concurrenten doen: de adressen van de meest gebruikte servers heel vaak wijzigen.

Dit terzijde: met IPTV of illegale streaming-sites hebben ze geen enkel probleem.

De situatie verbetert een beetje als je kijkt naar servers die zijn toegewijd aan P2P- en VOIP-download, deze zijn vrij snel beschikbaar. Servers uit Europese landen kunnen bijna 50 Mbps halen. Er moet ook worden opgemerkt dat de verbinding met alle servers erg snel is.

Ondersteunt de beste 256-bit codering en beveiligingsprotocol

Zoals we al zeiden, is het erg belangrijk om de gegevens die tussen de client en de server worden uitgewisseld langs de VPN-tunnel te versleutelen. In dit opzicht zal PureVPN niet falen, het ondersteunt zelfs: PPTP, L2TP, SSTP, IKEv2, OpenVPN en het gepatenteerde Stealth-protocol.

IKEv2 en OpenVPN zijn twee zeer betrouwbare protocollen. We raden je gewoon af om PPTP te gebruiken, omdat PPTP nu verouderd is en vol bekende kwetsbaarheden zit. Het is zelfs een beetje vreemd dat PureVPN het nog steeds ondersteunt.

Het is vermeldenswaard dat gegevensversleuteling van militaire kwaliteit met 256-bit sleutels al vaak wordt toegepast.

Goede service

De chatservice is altijd 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar. Ze zijn responsief, deskundig en hoffelijk. Ze zijn verschillende keren getest en ze zijn goed voorbereid op alle mogelijke vragen. Om met hen te chatten, moet je natuurlijk in het Engels schrijven. De Pure VPN-website biedt ook enkele stapsgewijze geïllustreerde handleidingen, die erg handig en duidelijk zijn.

Hoeveel kost PureVPN

In vergelijking met zijn belangrijkste concurrenten zijn de kosten van PureVPN redelijk betaalbaar: $ 10,95 per maand, $ 69,72 per jaar (dat betekent $ 5,81 per maand) of zelfs $ 1,65 per maand gedurende 5 jaar. (Totaal $ 99) Je kunt eerst hun website bezoeken en op zoek gaan naar aanbiedingen om een kortingsbon aan te vragen. Met zo’n kortingsbon (bijvoorbeeld NOLOGVPN) kun je genieten van 30% extra korting, waardoor het tweejarige abonnement wordt verlaagd tot $55. Wanneer je een betaling uitvoert, klikt u op “Kortingscode invoeren” en druk je op Enter. Het is niet duidelijk hoelang een kortingsbon geldig is. Je zult dus eventjes moeten zoeken.

Na annulering van de reservering kunnen alle plannen binnen dertig dagen na registratie volledig worden terugbetaald.

Conclusie PureVPN Review

PureVPN is een dienst die ons redelijk overtuigt. We moeten toegeven dat er vorig jaar veel verbetering is opgetreden en mogelijk enkele ernstige tekortkomingen zijn opgelost. Tot nu toe kunnen we echter maar een paar belangrijke hiaten vinden: het is een VPN voor Netflix VS en andere ondersteunde landen, ook als verloopt de verbinding soms moeilijk. De desktop client is erg verwarrend en je moet betalen voor enkele geavanceerde opties, zoals ”port forwarding.”. De verbindingssnelheid met de server, de prestaties en ondersteuning van de P2P-server zijn verrassend goed.

Verwante artikelen