Private Internet Access (PIA) VPN

Prijs: €0-3 per maand Gevestigd in: Verenigde Staten Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, L2TP/IPsec, PPTP

Private Internet Access (PIA) VPN Review (2024)

PIA VPN is al een legendarische VPN onder torrentgebruikers. Ze waren één van de eerste VPN-bedrijven ter wereld die een echt “no-log” beleid introduceerden en hun populariteit is sindsdien snel gegroeid. In 2016 heeft PIA nu minstens tien concurrenten die beweren VPN “non logging” te zijn, maar weinig (of geen) kunnen hetzelfde niveau van veiligheid, torrentcompatibiliteit en prijs bieden als waar PIA VPN bekend om staat.

Velen raden alle bittorrentgebruikers aan om eerst Private Internet Access te proberen, voordat ze duurdere VPN’s testen, omdat PIA 90% functionaliteit en 100% privacy biedt tegen de helft van de prijs van concurrerende diensten. PIA houdt dus geen gegevens bij. Ze zijn op dit punt steeds consequent geweest (en tot nu toe was er geen reden om daaraan te twijfelen, in tegenstelling tot andere VPN’s). Omdat ze in de Verenigde Staten gevestigd zijn, hoeven ze geen gebruikerssessiegegevens op te slaan of vast te leggen.

Bijna alle VPN-bedrijven houden gegevens en logboeken bij van de sessiegeschiedenis / VPN-accounts voor periodes tot 6 maanden. Ze registreren geen metagegevens over de sessiegeschiedenis. Er zijn maar een handvol VPN’s die dit niveau van privacy bieden. Omdat PIA geen logboeken bijhoudt, is het in staat om torrentgebruikers een extreem hoge mate van privacy te bieden en zal je torrent IP-adres bijna onmogelijk te traceren zijn op je PIA-account of echte IP-adres.

Torrenting via PIA VPN

In tegenstelling tot de meeste VPN’s, staat PIA torrenting toe op alle VPN-servers. Ze zijn in staat om dit te doen met een enkele oplossing waarmee ze torrentverkeer omleiden. Ze gebruiken een slimme oplossing (en volledig achter de schermen, dus de meeste gebruikers zijn zich er niet eens van bewust dat het gebeurt) om dit te behalen.

Omdat PIA geen gegevens bijhoudt, wordt de identiteit van torrentdownloaders die hun dienst gebruiken altijd geheim gehouden en wordt je echte IP-adres. Ze hebben uitgebreide gidsen over hoe uTorrent, Vuze en Qbittorrent anoniem kunt gebruiken.

Beveiliging

PIA maakt gebruik van 256-bit AES-codering die als onbreekbaar wordt beschouwd voor aanvallen en die de standaard coderingssterkte van de industrie is. Daarnaast biedt PIA-gebruikers gepersonaliseerde controle over de gebruikte coderingssterkte, sleutellengte en algoritme. Ze hebben ook extra IP-verliesbescherming in hun software geïntegreerd, met bescherming tegen DNS-verlies, kill-switch, IP-verlies en WebRTC-verlies.

Prijs

Je kunt niet over PIA praten zonder de prijs te noemen. Als je gebruik maakt van hun jaarabonnement, kun je PIA krijgen voor $ 3,33 / maand ($ 39,95 / jaar). Alle plannen bevatten onbeperkte bandbreedte, alle software, hun “no log” garantie en een zevendaags geld terug beleid.

Software

Na registratie bij PIA ontvang je een mail met je login / wachtwoord informatie en een link om de VPN-software te downloaden. De installatie neemt minder dan twee minuten in beslag. Log dan gewoon in met de meegeleverde login/wachtwoordcombinatie en je bent klaar om verbinding te maken met een VPN-server.

De eerste keer dat je de software start, raad ik je aan het tabblad geavanceerde instellingen te openen door op de knop “Geavanceerd” hieronder te klikken.

Je ziet een scherm met volgende instellingsmogelijkheden:

  • De linkerkant van het venster toont nog steeds de inhoud van het “eenvoudige” instelmenu. Je kunt kiezen of je automatisch wilt starten en bij het beginnen automatisch verbinding wilt maken met het VPN. Je kunt ook je favoriete VPN-server kiezen tijdens de automatische verbinding.
  • De geavanceerde instellingen geven je meer controle over enkele geavanceerde functies zoals poortdoorschakeling, verbindingstype en IP-verlies bescherming. Als je niet zeker weet welke instellingen je moet kiezen, zijn de weergegeven instellingen veilig en gemakkelijk te gebruiken.
  • Type aansluiting (TCP of UDP) – UDP is over het algemeen sneller en de beste keuze voor torrenting / streaming
  • Remote Port – Kies welke poort via OpenVPN werkt. Auto is prima voor de meeste gebruikers.
  • Port forwarden – Schakel port forwarden in als je door een router moet gaan.
  • Kill Switch – Dit is een beveiligingsfunctie die je internetverbinding onderbreekt als de VPN de verbinding verbreekt.
  • DNS Loss Protection – Dwingt je computer om DNS PIA te gebruiken in plaats van je internetprovider. Dit wordt sterk aanbevolen.

Encryptie-instellingen PIA VPN

PIA geeft gebruikers gepersonaliseerde controle over het versleutelingsalgoritme en de kracht die de software gebruikt. Dit kan worden verbeterd om de zo goed mogelijke mix van snelheid en veiligheid te vinden die aan je behoeften voldoet. Als je niet zeker weet wat je moet kiezen, raadt PIA je aan de standaardinstellingen te laten zoals ze zijn.

De verbinding met een VPN-server wordt gemaakt via het PIA-taakbalkicoontje. Als dit pictogram niet in het systeemvak verschijnt (en de software draait), moet je op het kleine “omhoog”-pijltje klikken en je systeeminstellingen aanpassen om het systeempictogram altijd weer te geven.

Om verbinding te maken met een server, klik je met de rechtermuisknop op het pictogram van het PIA-systeemvak dat de volledige lijst van servers zal weergeven. Het VPN zal het verbindingsproces onmiddellijk starten wanneer je op een serverpad klikt. Je weet dat de verbinding succesvol is wanneer het PIA-proefpictogram helder groen wordt.

Snelheidstesten

PIA heeft goed gepresteerd in snelheidstests. Netflix HD-content wordt met ongeveer vijf tot zeven Mbps verzonden. PIA is ook in staat om 4K content te streamen op de meeste geteste servers.

Privacy en veiligheid

Private internet access komt overeen met of overtreft de standaard veiligheidsmaatregel in de sector voor bijna elk aspect van hun dienstverlening. Bovendien zijn ze actief geweest in het reageren op en het corrigeren van VPN-beveiliging wanneer fouten werden gedetecteerd, terwijl minder populaire VPN’s vaak kwetsbaarheidsrapporten negeren of correcties uitstellen.

Elke keer dat je een webadres in je browser typt, wordt dit verzoek naar een DNS-server gestuurd om de domeinnaam (zoals “google.com”) te vertalen naar een IP-adres waar de website wordt gehost. Normaal gesproken gebruikt je computer DNS-server van je internetprovider. Dit geeft hen de mogelijkheid om je browsergeschiedenis te volgen en vast te leggen.

PIA heeft zijn eigen veilige en ongeregistreerde DNS-servers. Wanneer je DNS-verliesbeveiliging inschakelt, zal de software je computer dwingen om PIA DNS-servers te gebruiken in plaats van de standaardoptie. We raden je aan deze optie altijd ingeschakeld te houden.

Conclusie van PIA VPN

PIA is een uitstekende provider als je op zoek bent naar een no-log vriendelijke VPN en torrentservice tegen een betaalbare prijs. Hun feature set is meer dan genoeg voor 90 +% van de gebruikers.

Verwante artikelen