NordVPN

Meest gebruiksvriendelijke VPN met het grootste serveraanbod

Prijs: €0-3 per maand Gevestigd in: Panama Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec, Wireguard

NordVPN review

NordVPN is een in 2012 opgericht bedrijf uit Panama dat VPN-diensten levert en voortdurend bovenaan de lijst staat van de beste VPN’s op de markt. Voor infrastructuur, met meer dan 5700 servers, verspreid over 59 landen, heeft NordVPN zeker een van de beste aanbiedingen op de markt. NordVPN verwelkomt op haar website potentiële klanten met de slagzin “Advanced Security”. Vrijheid op het internet en volledige privacy dragen ze hoog in het vaandel. De belofte van het bedrijf is verleidelijk.

De belangrijkste kenmerken van NordVPN

 • NordVPN gebruikers kunnen hun abonnement op maximaal zes apparaten tegelijk gebruiken. Je kunt je account ook delen met enkele vrienden of familie waardoor je een beetje kunt besparen.
 • Het is te gebruiken op vele platformen: Windows 10 (en Windows 7/8.1), Android, macOS, iOS, Android tv, browserextensies (Chrome en Firefox) en Linux.
 • Je kunt het ook gebruiken op diverse routers, Smart tv en andere apparaten. Je kunt met voldoende vertrouwen zeggen dat je, ongeacht je apparaat, gemakkelijk gebruik kunt maken van de diensten van NordVPN.
 • Ze bieden verschillende gespecialiseerde peer-to-peer (P2P) servers aan die zijn ingeschakeld en verbeterd voor het delen van bestanden, zodat je torrents in volledige veiligheid kunt downloaden terwijl je anoniem blijft.
 • Als je start met het delen van bestanden via torrent op een niet-P2P VPN-server, zal de applicatie automatisch de verbinding verplaatsen naar een speciale server.
 • Als je TOR-anonimiteit wilt combineren met een VPN, zul je de dedicated TOR-servers van NordVPN zeker interessant vinden. Een opmerkelijke eigenschap is dat je met de “Onion” niet eens de TOR-browser hoeft te gebruiken, met NordVPN kunt je veilig op het TOR-netwerk surfen, zelfs vanuit de browser die je normaal gebruikt.
 • NordVPN’s verbindingsopties zijn echt opmerkelijk en leuk, Vooral Quick Connect dat verbinding maakt met de VPN en direct begint met het beschermen en versleutelen van de verbinding zonder te hoeven kiezen voor een bepaalde server. Je echte IP-adres is onmiddellijk onzichtbaar voor onbevoegden en je veiligheid is verzekerd vanaf de eerste klik.
 • Door te klikken op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek heb je toegang tot de NordVPN-instellingen, die zijn onderverdeeld in vier secties: algemeen, auto connect, geavanceerd en mijn account.
 • Vanaf dit tabblad kun je ook Cybersec, het antivirus en de adblocker die op serverniveau inbegrepen zijn, activeren.
 • Wanneer je de Kill Switch activeert, die al het internetverkeer buiten het VPN uitschakelt. Dit is nuttig als je niet het risico wilt lopen dat je verkeer zou kunnen lekken en gezien worden door iemand in het geval de verbinding met het VPN plotseling zou moeten stoppen.
 • De andere opties op deze pagina stellen je in staat om je apparaat onzichtbaar te maken op het LAN, om NordVPN’s meldingen in en uit te schakelen bij het verbinden / verbreken van de verbinding met een server, om de NordVPN-app geminimaliseerd te starten en om de applicaties te sluiten wanneer je onverwacht de verbinding met de VPN verliest. Dit wil zeggen dat de App Kill Switch samen met de generieke Kill Switch een geweldige oplossing is om je verkeer niet te laten lekken.

Installatie en interface Nord VPN

Op de website van NordVPN zijn er gidsen en handleidingen om verbinding te maken met de VPN-servers van het bedrijf, niet alleen met eigen apps, maar ook met OpenVPN, IPsec en andere opties, zodat je eenvoudig je router kunt configureren om je hele thuisnetwerk aan te sluiten op het VPN. Aan het einde van het registratieproces wordt een pagina getoond om automatisch NordVPNSetup.exe te downloaden, het uitvoerbare bestand om het programma te installeren. Zodra je NordVPNSetup.exe hebt gedownload, open je het bestand om de installatie te starten. Het proces is eenvoudig en de app heeft maar 47 MB aan harde schijfruimte nodig. Geef de map op waarin je het wilt installeren en klik vervolgens op “Volgende”, waarbij je het proces voortzet tot het einde van de installatie

Het moet gezegd worden dat de apps van NordVPN (en ook de browserextensies) echt eenvoudig te installeren en te gebruiken zijn, dus je zult nauwelijks alle meegeleverde documentatie nodig hebben.

Eenmaal de NordVPN app geïnstalleerd, krijg je bij het openen ervan een mooie wereldkaart met schuifbalken op elk land van waaruit je via VPN-verbinding kunt maken (niet een per server, omdat je meer dan vij duizend in de wereld niet zou begrijpen!). Als geografie niet je sterkste punt is hoef je je geen zorgen te maken, in het menu aan de linkerkant staan alle landen vermeld en er is ook een zoekbalk, om direct de naam van het land te schrijven en de lijst te filteren.

De abonnementen en de prijzen bij NordVPN

Zoals veel concurrenten in de branche biedt NordVPN vier abonnementsformules voor haar diensten aan. Van het duurste, het maandabonnement van € 10,63 per maand, tot het goedkoopste, van € 3,10 per maand voor drie jaar (€ 111,82 voor 3 jaar), tot een abonnement van € 6,22 per maand voor het jaarabonnement (€ 74,65 per jaar) en € 4,44/maand voor het twee-jarig abonnement (€ 106,58 voor twee jaar). De kosten van het maandabonnement zijn hoger dan het gemiddelde, maar er moet gezegd worden dat de zeventig procent korting op het driejarenplan veel goedmaakt.

Kortom, NordVPN is niet het goedkoopste VPN in omloop, maar niet een van de duurste Het bedrijf biedt een volledige terugbetaling binnen dertig dagen na inschrijving, zonder beperkingen, dit betekent dat je NordVPN een maand lang gratis kunt proberen, vergeet alleen niet om je abonnement op tijd op te zeggen!

Conclusie

NordVPN biedt het grootste servernetwerk in de industrie met meer dan 5700 servers en is niet beperkt tot alleen het aantal. De prestaties zijn hoog en het VPN van het bedrijf kan worden gebruikt voor alles van torrents (met dedicated P2P-servers) tot streaming over Netflix, vanuit elk land.

Wat veiligheid betreft, belooft het je en je verkeer op de best mogelijke manier te beschermen, voor elke sessie, zodat je er zeker van kunt zijn dat niets wat je op je computer bekijkt ooit doordringt tot nieuwsgierige ogen.

NordVPN’s brede scala aan eigen apps zorgt er ook voor dat je het met weinig moeite kunt instellen op bijna elk apparaat, zoals Windows-pc’s, Mac-computers, iPhones en iPads, Android-smartphones en -tablets, Smart-TV’s en nog veel meer.

Als je op zoek bent naar een VPN met veel waar voor je geld, dan is NordVPN iets voor je, want gezien alles wat het te bieden heeft, is € 3,10 per maand een koopje!

Verwante artikelen