Ironsocket VPN

Uitstekende VPN die zeker technische kennis vereist maar geen kill-switch heeft

Prijs: €3-5 per maand Gevestigd in: Hongkong SAR van China Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, L2TP/IPsec, PPTP

Ironsocket VPN Review

Ervaren VPN-gebruikers zijn waarschijnlijk bekend met IronSocketPrevious, HideMyNet. Het in Hongkong gevestigde bedrijf heeft besloten tot een re-branding en herstart en verovert nu de markt onder een nieuwe naam Ironsocket. Met wereldwijde servers en verhoogde prestaties hoort IronSocket veruit tot de top van VPN-leveranciers wereldwijd. Lees meer over deze VPN-provider om meer te weten te komen over de diensten van dit bedrijf en of het aan je behoeften kan voldoen.

Registratie

Om gebruik te maken van de IronSocket diensten moet je je natuurlijk registreren, wat niet te veel tijd kost. Hetzelfde geldt voor het downloaden en installeren van de client. IronSocket heeft geen aangepaste software client, dus je gebruikt een OpenVPN Connect client van het open source type. Zodra de client is geïnstalleerd, moet je een paar stappen doen om verbinding te maken met de IronSocket VPN-servers. Hoewel je sommige bestanden handmatig moet installeren, is dit een gemakkelijk en eenvoudig proces. Daarnaast biedt IronSocket op haar website uitgebreide configuratie-instructies, die nuttig kunnen zijn voor minder ervaren gebruikers.

Prestaties en betrouwbaarheid

Als het gaat om snelheid en prestaties, doet IronSocket het ook goed op dat gebied, zelfs met geografisch ver verwijderde servers. De service is snel, en de verbinding is stabiel, zelfs de transmissie, wat vaak een probleem is.

IronSocket biedt geweldige encryptie. Daarnaast biedt het gedeelde IP-adressen, wat geweldig is voor de privacy en heeft het servers over de hele wereld. Als het gaat om P2P-downloads, zijn deze toegestaan op sommige servers.

Multiplatform

Een ander groot voordeel van IronSocket is dat het niet alleen voor PC of Mac is. Met de OpenVPN Connect-client kun je deze ook gebruiken op iOS (iPhone) en Android-platforms, wat tegenwoordig belangrijk is omdat mensen steeds vaker op mobiele apparaten werken.

Met duidelijke en gedetailleerde instructies kan VPN ook worden geconfigureerd met L2TP en PPTP, DNS, HTTP Proxy en SOCKS5 op alle platforms en kan zelfs worden gebruikt op de Xbox360, Wii, Boxee, Apple tv en Roku.

Functies

Als hun belangrijkste kenmerken noemt IronSocket de mogelijkheid om websites te ontsluiten met nul bandbreedte beperkingen, de identiteit en gegevens te beveiligen via gecodeerde kanalen en anoniem te kunnen surfen op alle apparaten zonder enige beperking.

Deze VPN-dienstverlener biedt alle encryptieprotocollen aan die nu als de gouden standaard in de sector worden beschouwd dat betekent PPTP, L2T/IPsec en natuurlijk OpenVPN. Bovendien hebben klanten toegang tot HTTP, SOCKS5 en de DNS-proxyserver. Dit is zeker niet iets wat we vaak zien bij VPN-dienstverleners. Een DNS-server is een bijzonder interessante functie omdat deze gratis wordt aangeboden en je je meestal specifiek voor deze dienst moet abonneren en betalen. Het geeft je toegang tot inhoud van diensten die niet beschikbaar zijn in je land (Netflix, Hulu, Pandora enz.)

Wat betreft servers is IronSocket zeker niet de aanbieder met de beste dekking ter wereld. Ze zijn aanwezig in 40 landen en hebben meer dan 50 servers.

P2P is beschikbaar, maar alleen op bepaalde plaatsen, namelijk Thailand, Saoedi-Arabië, Roemenië, Brazilië, Oekraïne, Rusland en Polen.

Geen maatwerksoftware

Deze aanbieder biedt geen maatwerksoftware aan, wat in principe betekent dat de configuratie net zoals bij Torguard iets moeilijker is dan die van andere aanbieders. Ze bieden wel uitgebreide en nuttige tutorials aan en hun klantenservice is 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar voor allerlei soorten hulp. Helaas is er geen live chat, maar het hulpaanvraag systeem lijkt efficiënt en snel genoeg te zijn

IronSocket biedt een zevendaagse geld terug garantie als je niet tevreden bent met de service en je geld terug wilt.

The Windows VPN Client

IronSocket heeft geen eigen Windows VPN app. In plaats daarvan leidt het gebruikers naar het downloaden van de OpenVPN Connect app. De organisatie die het OpenVPN-protocol beheert, produceert dit. Dit is niet noodzakelijkerwijs een slechte zaak. OpenVPN Connect geeft je directe toegang tot de definitieve OpenVPN-service. Veel VPN-bedrijven gebruiken deze interface, dus IronSocket is niet uniek slordig. Zodra je de OpenVPN-client op je computer hebt staan, kun je eenvoudig van de ene VPN-service naar de andere springen (met abonnementen).

Na installatie van de app wordt deze opgestart. Je ziet niets op je scherm. In plaats daarvan klikt je op de pijl omhoog in je systeemvak om naar de pictogrammen van de actieve programma’s te kijken. Het symbool dat eruit ziet als een sleutelgat is de OpenVPN Connect-app.

Als je op het OpenVPN-pictogram klikt, wordt er geen app geopend. Het pictogram IS de app. Als je erop klikt, krijg je een popup menu. Hierin staan de besturingselementen van de VPN-client.

Je zult merken dat er geen servers zijn om verbinding mee te maken. Het nadeel van het gebruik van deze generieke interface is dat deze niet specifiek voor IronSocket is ingesteld. Je moet teruggaan naar de lijst met servers om een verbindingsdefinitie te downloaden voor elke server waarmee je verbinding wilt maken. Dit is een omslachtige taak. Het is een van de redenen dat de top VPN-aanbieders niet vertrouwen op de OpenVPN-interface, maar investeren in hun eigen apps.

Veiligheid en privacy

IronSocket is gevestigd in Hong Kong, waar enkele van de meest milde internetregels zijn opgenomen. Om een of andere reden heeft de site besloten om veel gebruikersgegevens op te slaan, voornamelijk door het gebruik van cookies. Het slaat je IP-adres op, evenals de tijd en datum van het logboek en het totale aantal bytes per sessie, hoewel het deze informatie elke 72 uur opschoont.

Dit is misschien niet de beste privacy als het gaat om VPN, maar het is toch goed om te weten dat IronSocket ongelooflijk transparant is in gebruikerslogs. Vergeet niet dat je altijd kunt betalen met Bitcoins en zelfs met cadeaubonnen van Kmart, Walmart en Starbucks, wat volledige anonimiteit en bescherming van je persoonlijke gegevens garandeert.

Ondersteuning

De FAQ-sectie geeft gedetailleerde en duidelijke antwoorden op bijna elke vraag, maar als je nog steeds twijfels of moeilijkheden hebt, kun je gebruik maken van de geweldige ondersteuningsfunctie, die zeer duidelijk is gemarkeerd op de site en bevat enkele gedetailleerde configuratie-instructies, abonnee-support tickets en, natuurlijk, een mailformulier voor direct contact. Je zult merken dat er geen live chat optie is voor ondersteuning, wat het voor veel gebruikers toch iets aantrekkelijker zou maken.

Het moet echter gezegd worden dat het support ticket systeem echt geweldig is en een korte reactietijd heeft.

Abonnementen

  • één maand $6.99 – zes maanden $5.99 per maand – een jaar $4.16 per maand
  • Het goedkoopste pakket dat begint bij 6,99 dollar per maand, bevat alle functies die IronSocket biedt. Dus als je deze service maar een maand nodig heeft, kun je minder dan $7 USD betalen voor een full service pakket. Het beste waardepakket omvat een jaarabonnement voor $49,95 en een halfjaarabonnement voor $35,95. IronSocket biedt geen gratis proefperiode aan, maar als je niet tevreden bent met de service, heb je een zevendaagse geld terug garantie.

Conclusie

Als een van de weinige VPN-providers die geen kill switch biedt, kan dit een groot nadeel zijn. Omdat ze echter een bevredigend niveau van bescherming en codering hebben, kan het volledig worden gemaskeerd. IronSocket VPN is misschien wel een van de goedkoopste, maar ook een goed VPN-provider.

Het wordt onderschat omdat veel internationale westerse VPN-providers veel aandacht hebben getrokken. Maar IronSocket biedt gebruikers veel privacy en veiligheid. Tegenwoordig zul je geen deal vinden die zo goed is als IronSocket VPN.

Diensten, inclusief de manier waarop het ondersteuningsteam verzoeken afhandelt, zijn elke cent waard.

Met de flexibiliteit van de dienstverlening kan het inderdaad fel concurreren op de internationale markt. Voor veiligheid, privacy, flexibiliteit en verbindingssnelheid is dit allemaal de moeite waard. Daarom, als je op zoek bent naar de best mogelijke VPN-deal voor je heb je er nu misschien iets over gelezen.

Verwante artikelen