Hotspot Shield

De snelste VPN voor veilige toegang

Prijs: €3-5 per maand Gevestigd in: Verenigde Staten Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: Catapult Hydra

Hotspot Shield Review

Hackers worden steeds beter en stelen steeds meer wachtwoorden, creditcards en zelfs je volledige identiteit. Gebruik je internet zonder VPN, dan worden al je gegevens openbaar gemaakt. Zodra je een website bezoekt, druk je je stempel. Om dit te voorkomen, is er software beschikbaar, waaronder Hotspot Shield VPN. Hotspot Shield VPN is een VPN die zijn klanten “de snelste VPN voor veilige toegang” belooft. Dankzij de platform onafhankelijke VPN biedt deze provider veilige en privé-internettoegang door je browsergegevens te versleutelen. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn al je gegevens beschermd tegen toegang door derden. Maar ook als het gaat om snelheid belooft de provider dat je vooral bij het streamen hele goede downloadsnelheden kunt halen.

Waarom heb je een VPN nodig?

Een VPN heeft veel voordelen. Allereerst surf je met een VPN veilig en anoniem op internet. Zowel het IP-adres als de locatie zijn gemaskeerd. Je kunt dus niet worden getraceerd. Bovendien worden al je gegevens gecodeerd en naar het internet getunneld, waardoor je gevoelige gegevens en wachtwoorden ook worden beschermd. Je kunt ook een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot geblokkeerde sites of streamingdiensten vanuit het buitenland. Voor een uitgebreide bescherming raden we natuurlijk ook een goede antivirusbescherming voor je apparaat aan.

De voordelen van een VPN

 • Of je nu thuis, in een bar of onderweg bent, wanneer je zonder VPN op internet surft, worden je bestanden geüpload door je internetprovider. Dit betekent dat alle informatie die je verstrekt openbaar is. Je ISP kan ook zien waar je op internet naar kijkt, welke pagina’s je bezocht hebt, welke informatie je hebt ingevoerd en nog veel meer. Dit betekent dat je ISP mogelijk ook bepaalde websites blokkeert. Om volledige internettoegang te hebben terwijl je anoniem en veilig blijft, heb je een VPN nodig.
 • Iedereen met de juiste tools kan online zien wat je doet. Je internetprovider, hackers of cybercriminelen kunnen nagaan van welke website je bezoekt, of je je bankgegevens hebt vrijgegeven en welke privégegevens over je beschikbaar zijn. Tegenwoordig is internet onzekerder dan ooit. Vooral omdat we veel op internet doen en onze gegevens doorgeven aan anderen, zoals creditcardnummer, adres… Zelfs wachtwoorden en andere gevoelige gegevens kunnen door criminelen worden onderschept zonder VPN.
 • Vanwege geografische beperkingen zijn sommige streamingdiensten beperkt tot bepaalde landen / regio’s. Als je toegang hebt tot alle soorten Netflix, Hulu, Amazon Prime Video en vele andere inhoud waartoe je toegang wilt hebben, heb je een veilige, snelle en betrouwbare VPN-provider nodig. Dit is de enige manier om overal toegang te krijgen tot volledige streamingdiensten en geoblocking te vermijden.

Gebruikersgegevens en datapakketten

Als je veel belang hecht aan anonimiteit, dien je eerst het privacybeleid van Hotspot Shield VPN nauwkeurig te lezen. Niet alle VPN-providers bieden hun producten aan zonder registratie. Helaas is Hotspot Shield VPN daar een van. Met andere woorden, sommige gegevens worden door de provider geregistreerd. Volgens Hotspot Shield VPN is dit voornamelijk voor diagnostische doeleinden. Dit is echter een groot nadeel in termen van veiligheid, anonimiteit en privacy. Andere providers hebben echter een “no” registratiebeleid, dus zelfs de gebruikersgegevens van de gebruiker worden niet opgeslagen. Daarom moet je toch eerst nakijken hoever je wil gaan met het vrijgeven van je gegevens.

Je kunt de volledige Engelse versie van het “Hotspot Shield Privacybeleid” lezen. We moedigen je aan om ze te lezen voor je besluit om Hotspot Shield aan te schaffen. Het zal wel correct zijn dat bijna alle geregistreerde gegevens gebruikt worden voor diagnostische en marketingdoeleinden. Daarom moet je hiervan op de hoogte zijn voordat je Hotspot Shield VPN kiest.

Beveiligingservaring

Je kunt geen negatieve zaken zeggen over geavanceerde codering. Hoewel Hotspot Shield VPN geen conventionele protocollen gebruikt, kun je het interne Catapult Hydra-protocol veilig en anoniem via internet gebruiken. Dit kan je ook beschermen tegen schadelijke software. Er is ook een slimme kill-schakelaar die je volledige internetverbinding kan verbreken voor het geval de verbinding met de VPN-server wordt onderbroken. Dit zal je vooral beschermen tegen datalekken. In de gebruikersinterface kun je instellen of je deze bewerking op het gehele systeem of maar een programma wilt uitvoeren. Helaas mist het extra functies zoals split-tunneling of double-hop-technologie.

Compatibiliteit

Hotspot Shield VPN is geschikt voor de volgende besturingssystemen:

 • PC: vanaf Windows 7
 • Mac: de huidige versie van macOS 10.5+
 • Linux: Ubuntu, Debian, Fedora, CentOS
 • Android: verschilt per apparaat
 • iPhone: iOS 10 of hoger

Bovendien ondersteunt Hotspot Shield VPN het configureren van VPN-clients op de router. Hoe je het instelt, kun je rechtstreeks op de website van de fabrikant vinden. Je hebt hier ook een gedetailleerd rapport over het configureren van een router voor VPN en de voor- en nadelen ervan.

Hotspot Shield VPN kan ook worden gebruikt als een Chrome-browserextensiebestand. Je kunt VPN ook gebruiken op Smart tv of Amazon Fire Stick-installatie.

Serversnelheid en selectie

Hotspot Shield VPN heeft ongeveer 3200 servers in ongeveer 70 landen / regio’s. Daarom kan de service concurreren met echt grote bedrijven zoals NordVPN of UltraVPN. De ruime keuze aan servers zorgt ook voor een ruime keuze aan IP-adressen, wat handig is als de verbinding wordt onderbroken (zoals streaming).

Tijdens testen werd het Europese formaat Hotspot Shield VPN gebruikt. De gemiddelde downloadsnelheid is ongeveer 41 Mbit / s en de gemiddelde uploadsnelheid is ongeveer 6,8 Mbit / s. Dit zijn hele goede snelheden.

In de Verenigde Staten is hun gemiddelde downloadsnelheid ongeveer 29 Mbit / s en de uploadsnelheid ongeveer 3,9 Mbit / s.

Streamen en bestanden delen

Tijdens testen kon met succes verbinding gemaakt worden met Netflix, Amazon Prime Video, Hulu en andere streamingdiensten. Spotify is ook geen probleem. Naast het ondersteunen van Netflix biedt Hotspot Shield VPN ook goede ondersteuning voor Torrent. P2P-datacommunicatie is toegestaan ​​op de aangewezen hogesnelheidsserver. Je kunt een P2P-server zoeken en selecteren in de gebruikersinterface. Je kunt de torrents zonder problemen downloaden.

Prijzen

Hotspot Shield VPN biedt twee softwarepakketten: Premium en Basic. Hoewel de meest populaire versie de premiumversie is, biedt Hotspot Shield VPN ook de mogelijkheid om het programma gratis te downloaden. Zo kun je het testen voordat je besluit een programma aan te schaffen.

De basisversie heeft volgende kenmerken:

 • Downloadsnelheid tot twee Mbps
 • Streaming in SD-kwaliteit is beperkt
 • 500 MB aan gegevens per dag
 • Geen geregistreerde navigatie-gebeurtenis
 • Standaard militaire codering
 • Maak verbinding met 1 virtuele locatie in de Verenigde Staten

Zoals je kunt zien, heeft de basisversie beperkte functies. Wie het onbeperkte datavolume, de hoogste snelheid en toegangsrechten tot alle servers en andere functies wil moet zich abonneren op de “Premium Edition”. De maandelijkse vergoeding is $ 7,99 en wordt jaarlijks gefactureerd.

Klantenservice

Naast talloze artikelen en blogposts die je kunnen helpen bij het instellen en configureren van je VPN, heb je ook toegang tot Hotspot Shield VPN via het contactformulier. Veel VPN-providers bieden nu realtime chat aan, dus Hotspot Shield VPN moet dit nog proberen inhalen. Je krijgt echter vriendelijke en deskundige suggesties van de klantenservice en alle vragen werden beantwoord.

Conclusie

Als het om betrouwbaarheid gaat, is Hotspot Shield VPN geen probleem. De premium versie van deze provider is uiteraard geschikt voor iedereen die een VPN wil gebruiken voor streaming. Zelfs de 3200 op grote schaal geselecteerde servers in meer dan 70 landen / regio’s moeten je in elk opzicht kunnen overtuigen.

Met de interne codering van Catapult Hydra kun je anoniem en met militaire codering op internet surfen. Er zijn echter ook enkele tekortkomingen. Mensen die volledige privacy willen moeten eerst vertrouwd raken met de verklaring over gegevensbescherming. Er is ook een gebrek aan extra functies, dus je kunt de tunnel nog steeds niet splitsen en meer functies toevoegen. Basisklanten missen ook realtime chat! Anders is de klantenservice goed en kan hij overal bij helpen: je moet gewoon wachten. Uitgaande van de prijs / prestatie-verhouding, vinden we de software leuk, vooral omdat je er ook voor kunt kiezen om een ​​beperkte basisversie te gebruiken om het programma eerst te testen.

 

Verwante artikelen