HideMyAss (HMA) VPN

Prijs: €3-5 per maand Gevestigd in: Verenigd Koninkrijk Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec, PPTP

HideMyAss HMA VPN Review

HideMyAss (HMA), een van de toonaangevende VPN-aanbieders in het Verenigd Koninkrijk, biedt proxy’s en VPN-diensten aan waarmee gebruikers hun IP-adressen kunnen verbergen, websites kunnen ontgrendelen en anoniem online kunnen surfen. Met meer dan 25.000 anonieme IP-adressen – het grootste aantal dat door een VPN-dienst wordt aangeboden – doet HMA het geweldig in vergelijking met andere VPN-producten.

Plaatsing van de servers

HideMyAss onderhoudt nu 620 VPN-servers in 75 landen met ongeveer 77.000+ IP-adressen. Er zijn 312 servers die 43.680 IP-adressen leveren in de VS. Met nieuwe VPN-servers worden er regelmatig nieuwe IP-adressen toegevoegd. Het is belangrijk om te weten hoeveel servers er in je land of buurlanden zijn, want hoe dichter je bij een server bent, hoe sneller je verbinding zal zijn.

Je kunt HMA VPN gebruiken om op een veilige manier regionaal beperkte content van overal ter wereld te ontsluiten. Laten we zeggen dat als je in België woont en je wilt kijken naar regionaal beperkte inhoud zoals Netflix of Hulu je alleen maar verbinding hoeft te maken met een Amerikaanse VPN-server. Dit zal je virtueel in de Verenigde Staten lokaliseren, zodat je vrijelijk toegang heeft tot de geblokkeerde inhoud.

VPN-protocollen

HideMyAss-servers ondersteunen alle belangrijke VPN-protocollen. VPN-protocollen zijn regels die bepalen hoe gegevens tussen computers in een VPN-netwerk moeten worden uitgewisseld. De meest voorkomende VPN-protocollen zijn L2TP, PPTP en OpenVPN. OpenVPN wordt beschouwd als de meest veilige omdat het gebruik maakt van de robuuste OpenSSL cryptografische bibliotheek die een standaard is in de encryptie- en authenticatie-industrie.

Bij het maken van een verbinding met een server kan HMA VPN er een kiezen uit de lijst die OpenVPN ondersteunt. Om verbinding te maken met een OpenVPN-server vanaf je mobiele apparaat, downloadt en installeer je de mobiele app “OpenVPN connect”. Om verbinding te maken met de OpenVPN-server op de Mac, download je “Tunnelblick”; onder Windows download je de officiële OpenVPN-client of de HMA Pro VPN-software.

Is HMA VPN snel?

Het eenvoudigste antwoord is dat het snel genoeg is om online te downloaden, video te streamen en te spelen. HMA-klanten geven een gemiddelde beoordeling van 4 op 5 voor snelheid, wat een acceptabele beoordeling is.

De verbindingssnelheid is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Het gebruikte protocol, welke datatransportmethode werd gekozen en de keuze van de DNS-server.
  • Wanneer je kunt, gebruik dan altijd het OpenVPN-protocol. Dit komt omdat OpenVPN in de meeste gevallen niet alleen veiliger is, maar ook sneller dan andere VPN-protocollen.
  • Er zijn twee manieren om verbinding te maken met een OpenVPN-server: via de TCP-poort of de UDP-poort. De UDP-poort gebruikt minder middelen en is sneller.
  • Gebruik publieke DNS-servers die anycast-routing ondersteunen omdat ze de DNS-reactietijd kunnen verkorten en webpagina’s sneller kunnen laten laden.

Hoe verloopt de klantenondersteuning?

HideMyAss biedt tijdig ondersteuning Kort nadat je hun VPN-service had raadpleegt, kun je een mail versturen via het “Mail”programma. Een uur later krijg je een reactie met stap voor stap instructies om het probleem op te lossen.De algemene ervaring met hun klantenondersteuning is positief.

De “Live chat” dienst is twaalf uur per dag beschikbaar en is de snelste manier om een antwoord te krijgen, vooral voor verkoopgerelateerde verzoeken. Voor technische of factureringsproblemen is mailondersteuning echter de snelste manier om uw problemen op te lossen. E-mails bieden ook traceerbare verwijzingen voor de toekomst. Het HMA forum is waar HideMyAss gebruikers hun kennis en ervaring delen en andere leden helpen. Je kunt vaak nuttige tips, gemakkelijk te volgen tutorials en antwoorden op je vragen vinden op hun forum. We raden je aan om eerst het HideMyAss forum te bezoeken als je hulp nodig hebt.

Hide My Ass VPN Pro

De HideMyAss Pro VPN-client is een van de meest geavanceerde VPN die er is. Deze software heeft enkele interessante functies zoals: Snelheidsgids, IP-veranderingsschema, Secure IP bind, Easy Server Selection, Load Balancing en meer.

Hier is een kort overzicht van elke functie en hoe deze werkt:

  • Ze bieden veel VPN-servers, maar hoe zorg je ervoor dat je de snelste gebruikt? Gebruik de Speed Guide-functie, waarmee je de snelste VPN-server voor je gemakkelijke verbinding kunt vinden. Test de downloadsnelheid en uploadsnelheid en responstijden van VPN-servers, en laat een lijst zien van de snelste servers die beschikbaar zijn. Telkens wanneer je verbinding maakt met een ander netwerk, overschakelt naar een nieuwe ISP of overschakelt naar een nieuw gebied, moet je de Speed Guide opnieuw uitvoeren om je nieuwe verbinding te testen. Als je altijd verbinding wilt maken met de snelste VPN-servers, moet je periodiek Speed Guide uitvoeren. Bij gebruik van de Speed Guide selecteer je “Full Test” voor een betere nauwkeurigheid.
  • Het periodiek wijzigen van je IP-adres zal je anonimiteit sterk vergroten. Je kunt dit eenvoudig bereiken door gebruik te maken van de “IP Change Schedule” functie van HMA! Pro VPN. Deze functie verandert je IP-adres met regelmatige tussenpozen, bijvoorbeeld om de 45 minuten, met een nieuw willekeurig IP-adres. Tijdens de IP-wijziging wordt de verbinding met de VPN-server echter kortstondig verbroken, waardoor je echte IP-adres bloot komt te liggen. Om dit te voorkomen, gebruik je de “Secure IP Bind” functie.
  • Als je je BitTorrent-client ’s nachts laat draaien en je VPN-dienst wordt gedurende deze tijd verbroken, zal je echte IP-adres zichtbaar zijn. Secure IP Bind voorkomt dit door een applicatie te verbieden verbinding te maken met het internet wanneer het VPN inactief is. Elke applicatie met Secure IP Bind kan alleen verbinding maken via de VPN-service, waardoor je echte IP-adres wordt beschermd tegen toevallige blootstelling en de anonimiteit wordt gewaarborgd. Het is belangrijk om te weten dat de Secure IP Bind functie op dit moment alleen werkt op Windows. Als je een Mac-gebruiker bent, moet je je firewall configureren om hetzelfde resultaat te bereiken.
  • HideMyAss groepeert zijn VPN-servers op basis van hun protocoltypes, geografische plaatsen en download-/uploadsnelheid, zodat het gemakkelijk is om een server te vinden die aan je behoeften voldoet. Om verbinding te maken met de snelste VPN-server selecteer je een van de “10 dichtstbijzijnde VPN-servers op geografische afstand” uit de aanbevelingslijst in de HMA-client! Wanneer HideMyAss nieuwe VPN-servers toevoegt, worden deze automatisch toegevoegd aan de HMA! klantenlijst om je op de hoogte te houden. Je kunt favoriete VPN-servers toevoegen aan een lijst met ‘favorieten’ en vervolgens de HMA! client configureren om alleen verbinding te maken met servers die zijn opgeslagen in de favorietenlijst.
  • Wanneer je verbinding maakt met een VPN-server zul je de bronnen ervan delen met alle andere aangesloten gebruikers, dus wanneer een server druk (belast) is, zal de verbindingssnelheid drastisch afnemen. Voor een betere verbindingssnelheid kun je gebruik maken van de HMA-load balancing functie! Profs. Load Balancing schakelt de verbinding automatisch om naar een minder drukke server volgens de geselecteerde instellingen, waardoor je kunt communiceren met de snelste server in een bepaalde regio.

Is HideMyAss gemakkelijk te gebruiken?

Het gebruik van de HideMyAss VPN-service is zo eenvoudig als het tellen tot drie. Voer eerst je VPN-account in. Ten tweede, download en installeer de clientsoftware voor je toestel. Ten derde, start de clientsoftware, voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die je hebt geselecteerd bij het openen van je account en klik op “Verbinden”. Je wordt nu verbonden en kunt anoniem op het web surfen. Er is geen speciale kennis of complexe netwerkconfiguratie vereist. Het is eenvoudig. Bij problemen of als je vragen hebt, biedt HideMyAss gemakkelijk te volgen instructies op hun website om je te helpen bij het kennen, configureren en gebruiken van elk aspect van hun service.

Werkt op elk apparaat

HMA VPN is compatibel met alle soorten apparaten, van computers en smartphones tot tablets, van consoles tot routers en zelfs TV-boxen (bijv. Apple TV, Roku en Amazon Fire tv). Bovendien kun je het abonnement op maximaal twee apparaten tegelijk gebruiken.

Het enige wat u hoeft te doen is de software voor je apparaat te downloaden en te installeren en het zal klaar zijn voor gebruik. Als je een computer gebruikt, kun je de HMA-client gebruiken. Om de dienst op je tablet of smartphone te gebruiken, moet je de mobiele applicatie kiezen. Om HideMyAss VPN te gebruiken op je tv-box – waarvan de VPN-functionaliteit waarschijnlijk is uitgeschakeld – moet je deze op je router installeren. Onze ervaring is dat de router die het beste werkt met HideMyAss VPN de ASUS RT-AC68U is, die VPN-functionaliteit heeft. Welke apparaten je ook wilt gebruiken met HideMyAss VPN, op de HideMyAss website vindt je stap voor stap installatie- en gebruiksaanwijzingen.

Niet alles is perfect

Tot nu toe hebben we de kwaliteiten besproken die HideMyAss tot een geweldige VPN-server maken. Zoals elk product heeft HideMyAss echter enkele onvolkomenheden. Hoewel we ondersteuning (via mail, chat of forum) nuttig en redelijk efficiënt vinden, zou live telefonische ondersteuning het leven veel gemakkelijker maken, en zou het onderzoek naar problemen veel sneller gaan. Eén ding waar je je bewust van moet zijn is het logboekbeleid van HideMyAss. HideMyAss onderhoudt specifieke informatie over haar klanten. Dit heeft ertoe geleid dat sommige VPN-gebruikers twijfels hadden over hoe anoniem de dienst werkelijk is. Het antwoord van Hide my ass is het volgende: “We registreren alleen de tijd dat je in- en uitlogt. We houden niet alle verkeer of activiteiten in de gaten zoals de websites die je bezoekt of met wie je praat”.

Probeer HideMyAss zonder risico’s

HideMyAss biedt een dertig dagen geld terug garantie, zodat je hun volledige service gratis kunt testen, terwijl andere VPN-aanbieders doorgaans zeven tot tien dagen beperkte testtijd bieden.

Besluit

Als je op zoek bent naar een handig, persoonlijk en betrouwbaar VPN met goede ondersteuning, moet je HideMyAss overwegen. HideMyAss VPN is eenvoudig te installeren en te gebruiken. De snelheid is uitstekend. Je zult zeker een VPN-dienst vinden die minder kost dan HideMyAss, maar het is moeilijk om een VPN-aanbieder te vinden die superieur is aan HideMyAss.

Verwante artikelen