Goose VPN

Gebruiksvriendelijke VPN met een uitstekende én Nederlandstalige klantendienst

Prijs: €0-3 per maand Gevestigd in: Nederland Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec, PPTP

Goose VPN Review

Deze VPN-service is opgericht in 2014 en is een relatief nieuwe dienst uit Nederland die voornamelijk VPN-diensten levert voor computers en mobiele apparaten in het Engels en Nederlands. Hoewel het aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is, en een simpele en makkelijk te gebruiken interface heeft, is het duidelijk dat GOOSE nog steeds de eerste stap zet, en dat het nog wat aanloopproblemen heeft vergeleken met andere providers op de markt. Dit is echter geen slecht nieuws, want het is een VPN-service met een groot potentieel en heeft enkele verbeteringen nodig om zich te ontwikkelen tot een betere en completere service. Toch heeft GOOSE zeker al veel coole features, en er zijn veel interessante weetjes.

Zoals eerder vermeld staat GOOSE VPN nog in de kinderschoenen en probeert het zijn plek te vinden in de toch al drukke VPN-wereld. Het bedrijf wil uiteraard gebruikers aantrekken die nog niet eerder VPN’s hebben geprobeerd door een eenvoudige service aan te bieden, en deze services hebben geen supertechnologische kenmerken. Er zijn echter nog enkele aspecten die je aandacht verdienen, waardoor het VPN-bedrijf verder goed kan ontwikkelen.

Peer-to-Peer ondersteuning

Laten we erop wijzen dat een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen een VPN willen, simpelweg is omdat ze een slechte ervaring hadden via hun internet. Met dit in gedachten zal GOOSE VPN zeker tevreden zijn met torrent-gebruikers, want er zijn een paar servers speciaal voor dit doel op belangrijke locaties hoewel het servernetwerk niet erg uitgebreid is. Dit is een enorm voordeel vergeleken met andere concurrenten, omdat ze meestal maar een peer-to-peer (P2P) -server bieden, of deze functie zelfs helemaal niet ondersteunen, vooral voor jonge diensten zoals deze. Omdat GOOSE VPN-service nog steeds vrij onbekend is, kan het gemakkelijk basis geo-blockers omzeilen, wat vooral handig is als je toegang wilt krijgen tot populaire websites zoals Netflix.

Protocolkeuze bij GOOSE VPN

Merkwaardig genoeg kun je met GOOSE VPN-servide voor elke server waarmee je verbinding wilt maken het gewenste protocol kiezen; er zijn echter slechts twee keuzes mogelijk. Je kunt kiezen voor de snellere of de veiligere, wat betekent dat je internetsnelheid sterk afhankelijk is van de gekozen server.

Dit lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo groot, maar het is inderdaad weer een extra klein detail dat GOOSE VPN-service in zijn voordeel gebruikt. Ter vergelijking, andere VPN-providers bieden misschien meer protocollen, maar ze staan je niet toe om daaruit te kiezen, waarbij je in plaats daarvan automatisch een server krijgt toegewezen, meestal op basis van de locatie van de “gekozen” server. Met GOOSE VPN bepaal je online doel echter je keuze.

GOOSE VPN netwerk

Inmiddels weet je waarschijnlijk dat het VPN-netwerk van GOOSE niet de grootste is. In feite kun je het aantal landen tellen waar het bedrijf servers heeft staan op je twee handen tellen. Behalve de 22 servers die het bedrijf heeft verspreid over de VS, Centraal- en Noord-Europa, Egypte en Singapore, is de rest van de wereld een groot leeg gebied. Wat betreft de verbindingssnelheden hangt het af van je locatie, de standaardsnelheid die je ISP biedt, hoe druk het netwerk is en veel andere externe factoren. Bij testen was het vrij duidelijk dat, afhankelijk van het protocol, het oude continent een duidelijk voordeel heeft vergeleken met de rest van de wereld met redelijk aanvaardbare snelheden. De Amerikaanse en Singaporese servers hebben meestal moeite om goede resultaten te boeken, vooral bij het gebruik van OpenVPN (het tragere protocol) in plaats van de andere keuze, IKEv2.

Ook is het vermeldenswaard dat tijdens de testen alleen de server in Nederland consistent langzamer bleek te zijn met IKEv2 dan met OpenVPN, wat een beetje verrassend is. Een andere verrassing was het feit dat deze zelfde server, en later ook andere servers, enkele verschillen vertoonden tussen download- en uploadsnelheden (vooral ook bij gebruik van IKEv2) in het voordeel van de laatste.

Als je de GOOSE VPN-service wilt gebruiken voor torrenting doeleinden, kun je de juiste servers kiezen die zich in Rusland, Oekraïne, Moldavië en Noorwegen bevinden. Elke torrentactiviteit op andere servers is strikt verboden.

Bescherming van de privacy

Hoewel de GOOSE VPN-provider soms ondermaats presteert op het gebied van verbindingssnelheden is er een ding waar je zeker op kunt vertrouwen. Het is de sterke wil van het bedrijf om je privacy te beschermen. Wanneer je de diensten van GOOSE VPN gebruikt, draagt je voortdurend een 256-bits “cape” van militaire kwaliteit om je internetverkeer te verbergen voor ongewenste ogen. Bovendien kun je, zoals we al eerder zeiden, niet alleen verbinding maken met welke server je ook wilt, maar je kunt ook je protocol kiezen, afhankelijk van wat je online wilt doen. Dit gezegd zijnde, als je de voorkeur geeft aan een snelle verbinding, moet je kiezen voor de lichtere IKEv2, terwijl OpenVPN dat bekend staat als de perfecte balans tussen encryptie en snelheid, je langzamer maar veiliger kan laten browsen. Het feit dat GOOSE VPN in Nederland gevestigd is maakt dat deze provider extra interessant is voor torrent-liefhebbers die zich zorgen maken over de bescherming van hun privacy.

No-log beleid

Tot slot is het vermeldenswaardig dat GOOSE VPN werkt onder een no-log beleid; dit geldt echter alleen als je het meest complete plan aanschaft. Houd er wel rekening mee dat het bedrijf een aantal van je gegevens toch zal verzamelen, vooral wanneer je je aanmeldt voor de dienst.

Apparaatondersteuning

GOOSE VPN is geschikt voor zowel computers als mobiele apparaten. Je kunt hun VPN-client downloaden voor computers met Windows 7 en hoger, terwijl Mac-gebruikers alleen kunnen genieten van de GOOSE VPN-voordelen op MacOS 10.12 Sierra. Voor mobiele apparaten, is GOOSE VPN beschikbaar voor iOS en Android. Bij het downloaden van de applicatie naar welk apparaat je ook kiest van de website van Goose VPN, kun je alleen kiezen of u het in het Engels of in het Nederlands wilt hebben. Als je wilt kiezen voor een router-configuratie kun je ook naar een tabblad met de benodigde configuratiebestanden gaan. Als je hulp nodig hebt bij het opzetten van je VPN op een ander apparaat zijn er ook stap voor stap gidsen die je kunt volgen.

Op de website GOOSEVPN.com belooft het bedrijf dat je na drie stappen en een minuut installatie zonder technische kennis veilig en onbeperkt online kunt surfen. Het blijkt de waarheid. Ze houden zich aan hun beloftes over de installatie en de bruikbaarheid. Alles is eenvoudig en zeer vlot en het enige wat nodig is, is het downloaden, installeren en draaien van de software. Bovendien kun je zelfs met het minder geavanceerde plan de software op elk gewenst apparaat onder hetzelfde account gebruiken.

GOOSE VPN Prijzen

Om het prijsbeleid van GOOSE VPN te begrijpen moet je eerst weten dat deze provider anders handelt: je zult niet de gebruikelijke jaarabonnementen met grote kortingen vinden. In plaats daarvan kun je alleen kiezen tussen twee maandabonnementen die je op elk gewenst moment kunt upgraden, downgraden of opzeggen.

De zogenaamde 50 GB GOOSE is gewoon het ietwat beperkte plan, zij het voor een zeer kostenvriendelijke € 2,99 (ongeveer $3,17) per maand. Zoals we al aangaven kun je alleen 50 GB data per maand overzetten, je hebt geen toegang tot P2P servers en het no-log beleid is ook niet op jou van toepassing. Echter, al deze frustrerende limieten worden uit het venster gegooid als je kiest voor het Unlimited GOOSE-plan voor $7,41 (€6,99) per maand.

Je kunt betalen met creditcards en PayPal en naast de mogelijkheid om je abonnement op elk gewenst moment op te zeggen, heb je recht op een 30-dagen geld terug garantie zolang je niet meer dan honderd MB data verbruikt. Maar het beste nieuws is dat beide plannen je de eerste maand van gebruik volledige gratis geven om alles naar believen te testen.

GOOSE VPN Klantenservice

Hoe groot een VPN ook is, als zijn klantenservice niet toereikend is, kan het de geloofwaardigheid van het hele bedrijf aantasten. Gelukkig is GOOSE VPN in staat om deze barrière te overwinnen door een aantal manieren aan te bieden om contact op te nemen met haar personeel. Toch is dit ook iets wat nog steeds moet worden verbeterd, omdat er geen sprake is van live chat, telefoon of hulp op afstand van het bureau.

Voorlopig kun je rekenen op het indienen van een ticket 24/7 en je klachten of vragen achterlaten op de socialmediapagina’s van het bedrijf, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn. Er is ook een blog met vrij interessante artikelen, om nog maar te zwijgen van de gedetailleerde setup-gidsen die je kan raadplegen vanaf de downloadpagina als je hulp nodig hebt bij de installatie.

Besluit

Het is onmogelijk om niet na te denken over hoeveel GOOSE VPN heeft bereikt in een relatief korte periode en het potentieel dat deze dienst heeft. De waarheid is dat als we kijken naar de prijsstelling, het een beetje prijzig is, vooral gezien het beperkte scala aan functies en beschikbare servers, hoewel het niet erg gebruikelijk is dat een VPN-aanbieder zo veel P2P-servers aanbiedt in het begin van zijn bestaan. De belangrijkste conclusie is dat GOOSE VPN een geweldige VPN is voor beginners, die, verrassend, enkele grote voordelen heeft vergeleken met andere concurrenten in zijn klasse. Als het bedrijf ervoor kiest om in dit tempo te blijven groeien en toch de al veelbelovende kwaliteit van zijn diensten te behouden, zich te binden aan zijn klanten, zich te ontdoen van zijn kinderziektes en nieuwe extra functionaliteiten te leveren, kan de toekomst van GOOSE VPN alleen maar rooskleuriger zijn.

Verwante artikelen