Express VPN

De allerbeste VPN om Netflix blokkades te omzeilen

Prijs: €5+ per maand Gevestigd in: Britse Maagdeneilanden Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec

Express VPN Review

De meeste ExpressVPN-beoordelingen zijn vaak zo laaiend enthousiast dat je je soms wel eens durft afvragen of deze VPN-aanbieder niet te mooi om waar te zijn is. In dit artikel gaan we wat meer in detail onderzoeken of dit positivisme gerechtvaardigd is.

ExpressVPN is een van de meest betrouwbare services voor geblokkeerde streamingsites en mediaspelers wereldwijd. In alle VPN’s kunnen maar weinig providers de toegang tot al deze streamingdiensten garanderen. Om de streamingsnelheid te verhogen, upgradet Express VPN continu zijn wereldwijde netwerk dat meer dan 3000 servers omvat, zodat je altijd kunt kiezen uit snelle servers. Dit is vooral belangrijk als je verbinding wilt maken met de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk waar de meest populaire streamingdiensten zich bevinden.

ExpressVPN is echt snel

Express VPN blijft zich wereldwijd snel ontwikkelen. Over het algemeen zijn servers die verder van je plaats verwijderd zijn langzamer. Met Express VPN is het snelheidsverschil zelfs miniem op een afstand van 15.000 km. Snelheden tussen 13 en 19 Mbps zijn voldoende om probleemloos te streamen en downloaden.

Ze bieden consequent hoge snelheden op hun wereldwijde servers. In vergelijking met hun concurrenten heeft afstand weinig invloed op de verbindingssnelheid. Maar om de hoogste verbindingssnelheid te krijgen, wordt het toch aanbevolen om de server te gebruiken die zich het dichtst bij je fysieke plaats bevindt. Als je op reis bent of verbinding moet maken met een externe server, heeft ExpressVPN bewezen uitstekende verbindingssnelheden over de hele wereld te bieden, zodat je er op geen enkele manier last van heeft.

De snelheid van de VPN is voldoende voor online gamen. Als je VPN wilt gebruiken tijdens het spelen, is ExpressVPN de ideale keuze voor snelle overdracht. Nogmaals, het wordt aanbevolen om verbinding te maken met een server in de buurt om ping en hogere snelheden te minimaliseren.

Het grootste wereldwijde servernetwerk

ExpressVPN biedt meer dan 3000 servers in 94 landen / regio’s. Hoewel het totale aantal servers niet het hoogste is, kan ExpressVPN de grootste wereldwijde serverdekking bieden. Dit betekent dat je, waar je ook bent, altijd een server in de buurt kunt vinden. Van Europa tot de Verenigde Staten tot Nieuw-Zeeland, overal zijn servers.

Geschikt voor torrenting en P2PN

In tegenstelling tot andere services, maakt Express VPN minder reclame voor zijn P2P-functie, maar in feite is het een van de beste VPN-services voor torrenting.

Hier zijn de vijf belangrijkste redenen:

  • elke server ondersteunt het delen van P2P-bestanden
  • hoge snelheden voor torrent-gebruik
  • onbeperkte bandbreedte voor eindeloze downloads
  • effectieve encryptie, no-log beleid en verliesbescherming beschermen je identiteit.
  • ExpressVPN is niet gereguleerd door dataverzameling of auteursrechtwetgeving

Express VPN veiligheid

VPN EncryptieExpressVPN maakt gebruik van AES 256-bit AES-encryptie, evenals 4096-bit RSA-sleutel en SHA-512 HMAC-authenticatie. SHA-512 HMAC-authenticatie voegt een hoger niveau van beveiliging toe aan gegevensoverdracht (zoals delen via P2P en torrenting). Zowel de afzender als de ontvanger van het gedownloade bestand gebruiken een gedeelde sleutel, en elke wijziging aan deze sleutel zal de verbinding beschadigen, zodat je onmiddellijk weet of iemand toegang heeft gehad tot je informatie.

Je kunt een protocol kiezen van ExpressVPN: TCP, UDP (OpenVPN) of IKEv2 en L2TP / IPsec.

Na het inschakelen van de standaardoptie “Auto”, zal Express VPN het beste VPN-protocol selecteren met je netwerkinstellingen. Voor de meeste mensen is OpenVPN UDP het meest geschikte protocol, omdat het de beste combinatie van snelheid en veiligheid biedt.

Split Tunneling

Er zijn maar weinig VPN’s die split-tunneling-functionaliteit bieden, zelfs geen VPN’s die op een of twee apps (meestal Android) worden aangeboden. ExpressVPN biedt echter split-tunneling op al zijn native Android, Windows-, Mac- en routerapplicaties. Split-tunneling is een weinig bekende VPN-functie. Het belangrijkste voordeel van split-tunneling is de mogelijkheid om applicaties te selecteren die de VPN omzeilen. Stel dat je content wilt kijken op buitenlandse streamingplatforms (zoals Netflix USA of BBC iPlayer UK), maar je wilt ook naar nieuws in België of Nederland kijken. Door split-tunneling in te schakelen, kan Netflix worden geconfigureerd om verbinding te maken met ExpressVPN, en normaal internetverkeer zal de verbinding met ExpressVPN omzeilen.

Privacymogelijkheden Express VPN

Veel VPN-services beweren een no-log-beleid te hebben, maar dit is niet altijd het geval. Populaire VPN-providers met “geen logboekbeleid” monitoren nog steeds IP-adressen, verbindingstijden en gebruikersapparaten. ExpressVPN zul je online activiteiten of VPN-verbindingsinformatie niet volgen of opslaan.

Prijs

Hoewel niet de duurste provider, is de prijs van ExpressVPN iets hoger dan die van de concurrentie. Het maandelijkse abonnement is het duurst, dus het wordt aanbevolen om het abonnement van 15 maanden te gebruiken omdat dit de beste prijs / prestatieverhouding biedt. Dit is eigenlijk een abonnement van 12 maanden, maar je krijgt dan automatisch 49% korting en een gratis proefperiode van 3 maanden. Dankzij een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie kun je de service gratis uitproberen. Als je van gedachten verandert, kun je een terugbetaling aanvragen via de livechat, of je kunt op de website een annulering van je abonnement aanvragen. Het beste van de geld-terug-garantie is dat je geen vragen krijgt, dus je hoeft de annulering niet uit te leggen. ExpressVPN biedt de volgende abonnementen: een maand kost 10,98 euro, zes maanden kost 8,47 euro en de goedkoopste is een abonnement van 15 maanden dat 5,65 euro per maand kost.

Strategische vestiging van de hoofdzetel

ExpressVPN is eigendom van Express VPN International Limited, een privébedrijf gevestigd op de Britse Maagdeneilanden.

Het feit dat ExpressVPN is gevestigd in het IVB is belangrijk om de volgende redenen:

  • Geen verplichte gegevensverzamelingen: in tegenstelling tot Australië en veel Europese landen, heeft ExpressVPN geen wettelijke verplichting om zijn gebruikersgegevens te bewaren.
  • Geen grootschalig surveillanceprogramma: de Britse Maagdeneilanden hebben strikte wetten om de privacy van inwoners en bedrijven zoals Express VPN te beschermen, in plaats van grootschalige surveillance in landen als de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.
  • Onafhankelijke en zelfregulerende jurisdictie: Express VPN valt alleen onder de wetten van de Britse Maagdeneilanden en is niet onderworpen aan de jurisdictie van enig ander land.
  • ”Beyond Alliances 5, 9 en 14 Eyes”: De Britse Maagdeneilanden maken geen deel uit van het “Eyes” netwerk voor het verzamelen en delen van informatie tussen de Verenigde Staten, Canada, Australie,en een groot aantal Europese landen.

Express VPN Review: Conclusie

Op basis van de resultaten van talloze tests kun je concluderen dat ExpressVPN nog steeds de beste service is die er is. Voornamelijk dankzij hoge snelheden, effectieve beveiliging en betrouwbaar servernetwerk. De premiumfuncties zijn de investering meer dan waard voor een langetermijnplan. Je hebt onbeperkte toegang tot belangrijke functies die niet op andere VPN’s op de markt te vinden zijn, zoals torrenting-ondersteuning voor alle servers en toegang tot meer dan honderd streaming-sites wereldwijd.

De geld-terug-garantie is een manier om de VPN-prestaties zonder enig risico te testen.

Verwante artikelen