Cactus VPN

Prijs: €3-5 per maand Gevestigd in: Moldavië Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec, SSTP, PPTP

Cactus VPN Review

De meeste mensen die geïnteresseerd zijn in privacy hebben een VPN nodig. Het kan zijn dat je het alleen nodig hebt voor je browser. Of je hebt een volledige VPN-service nodig om al je internetverkeer te beschermen. Maar wat is de juiste oplossing voor je privacybelangen? Lees deze tekst om er achter te komen of CactusVPN de geschikte provider voor je is.

Bescherming van je privacy

Door je te abonneren op een virtueel privénetwerk (VPN) kun je je privacy beschermen, vooral bij het gebruik van openbare Wi-Fi. Het kan ook potentieel frustrerende elektronische bewaking en reclame blokkeren. Een VPN kan ook bescherming bieden tegen ISP-beperkingen en geolocatie blokkering als je ooit Netflix uit een ander land nodig hebt (of als je Amerikaanse Netflix wilt).

Je familieleden kunnen de internetactiviteiten volgen, of je nu wel of niet een VPN gebruikt. Een Cactus VPN is meer dan wat ook ontworpen voor thuisgebruikers. Politieke journalisten, dissidenten, vrijheidsstrijders en iedereen die in andere delen van de wereld publiekelijk beschikbare vertrouwelijke informatie wil delen, mag alleen vertrouwen op een VPN in combinatie met gecodeerde berichten (bijv. Signal) of toegang tot internet via Tor.

Als je je comfortabel voelt met de beperkingen van deze VPN-technologie, biedt Cactus VPN relatief goedkope plannen, variërend van 3,20 dollar voor het hele pakket of tot 2,27 dollar voor een minder prive-manier rond de geografische beperkingen van streaming voor Netflix.

Is je lidmaatschap veilig bij CactusVPN

Het is van vitaal belang dat je je VPN kunt vertrouwen. Als er geen vertrouwen is, heeft het geen zin om de dienst te gebruiken. Het idee dat een VPN je geld kan aannemen, een slechte service kan bieden, zijn garanties en functies kan negeren en zelfs je gegevens kan delen met een derde partij, zou genoeg moeten zijn om je ergens anders te laten kijken.

Cactus VPN lijkt minder professioneel omdat het maar 27 servers benut in 15 landen. Het hoofdkwartier is gevestigd in Moldavië(Oost-Europa). Voordeel is wel dat Moldavië geen lid is van de Europese Unie en dus geen bestaande of toekomstige verplichtingen heeft voor uitwisseling van gegevens. Ook is het geen lid van de Five Eyes groep (FVEY), dus CactusVPN heeft geen wettelijke verplichting om gegevens te delen met de Anglo-Sphere beveiligingsdiensten.

Hoewel het allemaal minder betrouwbaar lijkt zijn er toch positieve kenmerken

De volgende functies zijn allemaal beschikbaar in zowel de gratis als de pro CactusVPN-modus:

  • De kill switch: Een vitale functie die in alle goede VPN-clients wordt gevonden, is dat een internet kill switch de toegang onderbreekt als de VPN-verbinding wordt onderbroken. Veel verschillende oorzaken kunnen ervoor zorgen dat een VPN plotseling wordt uitgeschakeld. En de meeste computers zijn ontworpen om een internetverbinding te herstellen zodra de VPN uitvalt. Zonder een ‘kill switch’ wordt je locatie automatisch blootgesteld aan verschillende bronnen. Een kill switch blokkeert theoretisch alle verbindingen na een VPN crash. Dit betekent dat het hele netwerk wordt geblokkeerd totdat je handmatig opnieuw verbinding maakt met het VPN.
  • Cactus VPN Killer Apps: Cactus VPN biedt, naast het aanbieden van een speciale kill-switch, een functie genaamd “Apps Killer”. Apps Killer voorkomt dat geselecteerde apps verbinding maken met het internet. Een van de scenario’s is het blokkeren van de internettoegang tijdens een DDoS-aanval op een online game.
  • Sorteer servers op snelheid: Zoals veel VPN-clients heeft CactusVPN een uitklapmenu om uit de serverbibliotheek te kiezen. Terwijl dit standaard op locatie is gesorteerd, kan de lijst worden herschikt in “Sorteren op snelheid”.
  • Eenvoudige serverwissel: Zoals gezegd, kan gemakkelijk overgeschakeld worden naar een andere server. Dit gaat weer via het uitklapmenu, waar je de nieuwe server kunt selecteren. Er is wel een korte wachttijd s nodig terwijl het VPN opnieuw verbinding maakt.
  • Eenvoudige VPN-protocolwijziging: Het omschakelen van het VPN-protocol is ook een functie van Cactus, hoewel dit alleen tussen de verbindingen kan worden gedaan. De protocollen SSTP, OpenVPN, L2TP, PPTP en IKEv2 zijn allemaal beschikbaar via het instellingenscherm.
  • DNS-verliesbeveiliging: Ook beschikbaar in het instellingenscherm is de optie om DNS-verliesbeveiliging in te schakelen. Hier kun je gebruik maken van drie servers: Cactus VPN DNS, Google DNS en OpenDNS. Het DNS-verlies is in de loop van de jaren een groot probleem geweest voor de VPN-diensten. Het hebben van verliesbescherming is altijd een voordeel, maar het is merkwaardig om het standaard uitgeschakeld te zien.
  • Slimme DNS: Een alternatieve modus is gebundeld met CactusVPN: Smart DNS. Dit is een alternatief voor een VPN, ontworpen om vergrendelde streaming in de regio mogelijk te maken zonder de last van VPN-versleuteling en andere VPN-functionaliteit. Ontworpen voor streaming video, is het ideaal voor het bekijken van Netflix op Cactus VPN.
  • VPN-app voor alle besturingssystemen: CactusVPN biedt apps voor Windows, macOS, iOS, Android en Android TV, Fire TV en Chrome en Firefox browserextensies.
  • Cactus VPN Veiligheid en privacy: Een onbeveiligd VPN heeft geen zin. De kracht van veiligheid en privacy kennen voordat je een abonnement koopt is een groot voordeel. Gelukkig kan de gratis optie van CactusVPN helpen bij de beoordeling.
  • Gedeeld IP-adres: Dit is een handige beveiligingsfunctie die voorkomt dat je de activiteit op je apparaat kunt volgen. In plaats daarvan wordt een gedeeld IP-adres gebruikt, waarbij CactusVPN-gebruikers worden gegroepeerd.
  • Encryptie: Cactus VPN maakt gebruik van een interessante benadering van vercijfering, waarbij gebruik wordt gemaakt van 128 en 256-bits AES-encryptie. Hoewel dit archaïsch lijk proberen ze toch om het overtuigend te maken.

Registratiebeleid Cactus VPN

Een van de belangrijkste aandachtspunten voor privacyverdedigers die gebruik maken van VPN’s is het registratiebeleid Zijn de gegevens over de activiteiten van de klant beschikbaar voor derden? Cactus VPN heeft een “gegarandeerd no-log beleid” waarvan ze hopen dat het vertrouwen zal wekken bij potentiële klanten.

Conclusie Cactus VPN Review

Over het geheel genomen straalt CactusVPN minder vertrouwen uit. Tijdens testen bleek het regelmatig uit te vallen bij protocolwijzigingen. Het aantal beschikbare servers is vrij beperkt en de ondersteuning laat meestal te wensen over. Het algemene gebruik voor browsen heeft goede resultaten opgeleverd. Een regelmatig voorkomende vervelende gebeurtenis geeft aanleiding tot bezorgdheid. Bij bezoek aan bepaalde sites krijg je een onbekende fout die weergegeven wordt met de foutmelding 520. Dit lijkt een veel voorkomend probleem te zijn met gratis en minder professionele VPN’s, een goede reden om ze te vermijden.

Verwante artikelen