Bullguard VPN

Nieuwe VPN-aanbieder met een leuke software maar een (voorlopig) beperkt serveraanbod

Prijs: €3-5 per maand Gevestigd in: Verenigd Koninkrijk Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN

Bullguard VPN Review

VPN providers beweren dat een VPN de ervaring op het internet verbetert, videoliefhebbers omzeilen geografische blokkade en dissidenten gebruiken VPN als een veilige doorgang naar de vrije digitale wereld. De afkorting VPN staat voor Virtual Private Network. VPN, eenvoudigweg uitgelegd, betekent dat de computer of het mobiele apparaat van de gebruiker een beveiligde privéverbinding met een bepaalde dienst krijgt via de software, terwijl het anoniem blijft. Alleen de VPN-aanbieder zou weten wie de gebruiker is, waar hij of zij vandaan komt en in welk land hij of zij zich bevindt.

Naast de bekende VPN-providers lijkt het erop dat elk groot antivirusbedrijf VPN gebruikt in zijn productlijn, en BullGuard is de laatste VPN die lid geworden is van dit “clubje”.

Wat is Bullguard?

BullGuard VPN is een eenvoudige service gebaseerd op het uitstekende NordVPN-netwerk, maar de vereenvoudigde client die BullGuard gebruikt, maakt de technologie toegankelijker en gebruiksvriendelijker.

VPN heeft veel te maken met basiselementen. Het netwerk is bijvoorbeeld erg klein in slechts 16 landen, waaronder twee landen buiten Europa en Noord-Amerika. Er zijn servers in Oostenrijk, Australië, België, Canada, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Ierland, Nederland, Noorwegen, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Beschikbaarheid

Er zijn programma’s voor Windows, Mac, iOS en Android, maar er zijn geen browserextensies. Handmatige configuratie op routers of andere apparaten wordt niet ondersteund. Je kunt alleen verbinding maken met officiële software.

Je kunt de applicatie zo instellen dat deze automatisch wordt geladen bij het opstarten en verbinding maakt met een locatie naar keuze. Als je VPN is losgekoppeld, voorkomt de vergrendelingsschakelaar internettoegang. BullGuard VPN ondersteunt maximaal zes gelijktijdige verbindingen, wat hoger is dan de meeste concurrenten.

Tarieven

Er is geen maandelijks BullGuard VPN-abonnement, maar je kunt een vast maandelijks bedrag van €9,82 per maand betalen gedurende zes maanden of opteren voor één van de langere looptijden om op de maandelijkse kosten te besparen. Voor een éénjarenplan betaal je €6,12, een 2-jarenplan €4,18 en voor het 3-jarenplan €3.12 per maand.

Privacy en registratie

De BullGuard VPN-website legt uit dat de service “niet registreert wat je online doet, noch gegevens bewaart over de websites die je bezoekt, waardoor volledige online privacy en veiligheid wordt gegarandeerd. BullGuard’s VPN-privacybeleid. Er worden geen tijdstempels van verbindingen, sessie-informatie, gebruikte bandbreedte, verkeerslogboeken, IP-adressen of andere gegevens bijgehouden.

Mogelijke toepassingen

BullGuard zei dat gebruiksgemak de topprioriteit is van een VPN, en dit is duidelijk te zien aan de activering van de Windows-client. Een snelkoppelingsknop verbindt je met de dichtstbijzijnde server. Er is een eenvoudige lijst met alternatieve locaties op het zijpaneel, met een duidelijk gemarkeerde knop “Instellingen” die je toegang geeft tot bepaalde instellingen. Door de locaties van de servers in een schijnbaar willekeurige volgorde weer te geven, kan het effect iets worden verminderd. Er zijn echter slechts 16 locaties en het duurt niet lang om door de lijst te bladeren en te vinden wat je zoekt. Met een eenvoudig favorietensysteem kun je meest gebruikte servers bovenaan de lijst plaatsen, zodat je ze gemakkelijker kunt vinden en openen.

Verbindingstijden zijn teleurstellend

Gewoonlijk duurt het 15 seconden voordat een Windows-client verbinding maakt met de dichtstbijzijnde server om je daarna via bureaubladmeldingen op de hoogte te stellen van het succes.

De BullGuard Windows-clientconfiguratie bevat een aantal nuttige functies. Je kunt de client starten wanneer Windows start en vervolgens automatisch verbinding maken met de gewenste locatie. Er is een systeembrede speciale uitschakelknop, als de VPN per ongeluk wordt afgesloten, kan deze je extra privacybescherming bieden. Als je de eigen DNS van BullGuard VPN niet wilt gebruiken, kun je een andere DNS gebruiken en wellicht andere functies toevoegen, zoals malware of advertentieblokkering.

Er is nog heel wat ruimte voor verbetering. De client ondersteunt de fuzzy-serverfunctie van NordVPN niet en kan je niet helpen om online verbinding te maken in landen waar VPN’s zijn geblokkeerd. Je kunt het protocol niet wijzigen of aanpassen en niet automatisch verbinding maken bij toegang tot onveilige Wi-Fi-netwerken.

App voor Android

De interface lijkt erg op die van de Windows-versie, met slechts een paar verfijningen voor mobiele apparaten: er is een snelkoppelingsknop op het hoofdgedeelte van het scherm om verbinding te maken met een geselecteerde server, of je kunt omhoog scrollen om favorieten te vinden en de volledige lijst te bekijken.

De verbindingstijd via de Android-applicatie is tussen de drie en vijf seconden. De instellingen van de applicatie verschillen ook van de desktopversie. Aan de andere kant is er een nieuwe optie om automatisch verbinding te maken bij gebruik van Wi-Fi of mobiele netwerken om ervoor te zorgen dat je tijdens je reis beschermd bent.

Een klein nadeel is dat de applicatie geen ingebouwde kill switch heeft. Dit is niet fataal omdat je handmatig een kill-schakelaar kunt instellen vanuit de Android VPN-instellingen (de ondersteuningssite legt zelfs uit hoe je dit moet doen vanuit je instellingen), maar het past echt niet bij BullGuard’s aandacht voor de gebruiksvriendelijkheid.

Over het algemeen is de BullGuard VPN-applicatie eenvoudig, gebruiksvriendelijk en bevat hij de belangrijkste functies die de meeste gebruikers nodig hebben.

Netflix

BullGuard verkoopt VPN’s om privacy en veiligheid te beschermen, niet om te voorkomen dat websites de blokkering opheffen, en het bedrijf stelt geen hoge eisen aan toegang tot Netflix, Hulu of iets anders. De service is getest door BBC iPlayer te controleren bij het verbinden met de BullGuard VPN-site in het VK. Helaas staat deze website het streamen van inhoud niet toe. Deze service kan soms werken. YouTube zal je meer succes opleveren. In de VS kun je met BullGuard VPN-servers rechtstreeks toegang krijgen tot exclusieve inhoud in de VS. Sterker nog, BullGuard geeft je zelfs toegang tot Netflix VS, waardoor je de zware VPN-blokkeringstechnologie kunt omzeilen en kunt browsen en streamen wat je maar wilt. Als BullGuard VPN Netflix kan deblokkeren, zou het voor de meeste sites moeten werken.

BullGuard maakt gebruik van het krachtige NordVPN-netwerk

Ze gebruiken het netwerk om locatie-informatie te verstrekken, waaruit blijkt dat dit een garantie is voor goede prestaties.

De service begint goed: toen Netflix Fast.com en Speedtest.net waren verbonden met de dichtstbijzijnde server, meldden ze downloads van 68-70 Mbps op de 75 Mbps-testlijn

Er is geen verschil in de verbinding van BullGuard die naar andere Europese landen migreert. De gemiddelde downloadsnelheid is 60-70 Mbps, het laagste resultaat is 55 Mbps

Bij gebruik van BullGuard-servers in de Verenigde Staten is de snelheid gedaald tot 50-65 Mbps. Dit bereik is groter dan dat wat sommige concurrenten laten zien, maar dit kan zijn omdat BullGuard geen serverlocaties op stadsniveau toestaat en servers niet landelijk kunnen worden gedistribueerd.

Klantenondersteuning

Wat we wel kunnen zeggen is dat BullGuard VPN niet de kwaliteit van ondersteuning kan bieden die je van professionele VPN-providers kan verwachten. Maar dit is niet verrassend voor nieuwe diensten die worden aangeboden door bedrijven waarvan VPN niet de kernactiviteit is, en we hebben dezelfde problemen ook gezien bij andere antivirusleveranciers met gediversifieerde VPN-diensten. We hebben gezien dat naarmate deze bedrijven leren van hun ervaring, de ondersteuning die ze bieden aanzienlijk zal worden verbeterd, en we hopen dat BullGuard VPN dit ook zal bereiken. Als je tegelijkertijd prioriteit moet geven aan ondersteuning, stel dan binnen de eerste dertig dagen enkele testvragen en bekijk vervolgens de antwoorden die je ontvangt.

Conclusie

De snelheid en eenvoud van BullGuard VPN zal een doelgroep van beginnende VPN-gebruikers aantrekken. Het heeft weinig functionaliteit en is een beetje duur, maar de service is het nog steeds waard, vooral voor bestaande BullGuard-klanten die zullen profiteren van de initiële korting.

 

Verwante artikelen