Buffered VPN

Prijs: €3-5 per maand Gevestigd in: Hongarije Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, L2TP/IPsec, PPTP

Buffered VPN Review (2024)

Soms presteert een nieuwe VPN-provider beter dan een beter bekende VPN-provider. Nieuwkomers zijn meestal flexibeler en onbekend met Netflix en andere streamingdiensten. In deze review bespreken we de voordelen van de nieuwe provider Buffered VPN.

Er heerst een vooroordeel dat nieuwkomers te weinig ervaring hebben om je een uitstekende service te kunnen bieden. Ook zijn de meeste mensen bang om een nieuwe provider te proberen, alleen maar omdat er weinig of geen reviews van klanten zijn.

Buffered is een in Gibraltar gevestigd bedrijf. In tegenstelling tot sommige veteranen op de markt heeft het een kleinere dekking – maar 46 landen in plaats van 100+. En toch is dit een indrukwekkend cijfer dat genoeg vrijheid biedt in het kiezen van een uitstekende locatie.

Het laat tot vijf verbindingen tegelijk toe. De provider heeft oplossingen voor Windows, Mac en Linux. Je kunt het ook configureren op iOS- en Android-apparaten, maar er zijn geen speciale apps voor deze platformen. Standaard wordt de verbinding tot stand gebracht via het OpenVPN-protocol. Optioneel kun je kiezen voor UDP of TCP.

Het goede nieuws is dat Buffered VPN P2P ondersteunt, wat betekent dat gebruikers het kunnen gebruiken voor torrenting. Ook is het toepasbaar voor streaming doeleinden vanwege de snelle en logische verbinding. De dienst zal je toegang geven tot de meeste streamingdiensten, hoewel de Netflix ontgrendelingsmogelijkheid beperkt is, vooral als het gaat om het kijken van Amerikaanse Netflix.

Privacy en veiligheid

In deze Buffered VPN review hebben we al vermeld dat de locatie van de provider Gibraltar is. Het hoofdkantoor bevindt zich echter in Hongarije. Ook al lijkt Gibraltar ver genoeg af te staan van alle bewaking die we in de internetwereld hebben, toch is er een feit dat je misschien in overweging zult willen nemen. Gibraltar is een Brits Overzees Gebied, en zoals je misschien weet, is het Verenigd Koninkrijk een van de leden van de Five Eyes-alliantie.

Buffered zorgt ervoor dat gebruikers niet verplicht zijn om gegevens te delen met de overheid. Toch mag je niet vergeten dat hoewel Gibraltar bijna volledig zelfbestuur heeft, “bijna” een sleutelwoord is. Echter, ondanks dat alles, heeft dit land enkele sterke wetten die de privacy van gebruikers beschermen.

Encryptie en protocollen

VPN Encryptie

Buffered maakt gebruik van een conventionele en betrouwbare 256-bit Blowfish-codering. Het is een militaire standaard die de gegevens perfect beschermt. Het OpenVPN-protocol dat het veiligste is tot nu toe. Buffered biedt betrouwbare bescherming voor de gebruiker. Je hoeft zich dus geen zorgen te maken over je gegevens.

Speciale functies

Buffered heeft niet over het hoofd gezien dat er een veelgevraagde Kill Switch functie is die je verkeer stopt als de VPN-verbinding wordt onderbroken. Het kan lastig zijn tijdens het kijken naar shows op streaming services of torrenting. Maar aan de andere kant, het zal je beschermen tegen de gegevenslekken die kunnen gebeuren als gevolg van de onderbroken VPN-verbinding.

Er is ook een bandbreedte testtool die je huidige verbindingssnelheid zal meten. Het kan een nuttige functie zijn voor het oplossen van problemen. Maar we kunnen nauwelijks geloven dat de app accurate prestatie-indicatoren laat zien.

Een andere tool is een Firewall-test die de beschikbare poorten die door een VPN worden gebruikt, controleert. Het is een werkelijk unieke functie die we nog nooit zijn tegengekomen bij het beoordelen van andere aanbieders. Bovendien kun je poorten kiezen en sommige instellingen aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld een VPN zo instellen dat deze wordt ingeschakeld als een systeem start en automatisch verbinding maakt met de laatste server.

Veiligheid

Op de website van Buffered zegt de aanbieder zijn best te doen om de gebruikersgegevens veilig te houden. Daarom verzamelen ze, zoals ze beweren, gegevens over de duur van de verbinding. Als je dieper graaft, kom je erachter dat dit VPN ook nog eens andere informatie verzamelt. Bijvoorbeeld de versie van het besturingssysteem, de taal, MAC- en IP-adressen, gegevens over je netwerk en andere gegevens.

Ook verzamelt Buffered enkele gegevens voor gerichte advertenties. Het verzekert klanten dat de provider of derde partijen alleen via mail of chat contact met hen opnemen. Ze kunnen diensten en producten adverteren die interessant kunnen zijn voor gebruikers. Je kunt je afmelden voor het ontvangen van deze voorstellen.

Het loggingbeleid van deze provider is goed te controleren en redelijk. Buffered vertelt welke gegevens het zal verzamelen, terwijl het gebruikers de keuze biedt om deze optie af te wijzen. Dus als je je informatie volledig privé wilt houden, ga dan naar de instellingen en verbiedt het loggen.

TOR-compatibiliteit

Er is geen informatie op de website van Buffered over de compatibiliteit met de TEM. Maar er is wel een artikel over de verschillen tussen VPN en TEM.

De prestaties

De apps van Buffered voor Windows en iOS zijn elementair en eenvoudig te gebruiken. Je zult geen eindeloze instellingen en geavanceerde functies vinden. Kies gewoon een van de landen waarmee je verbinding wilt maken en hier ga je dan. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, geeft het volgende scherm dat je ziet de actuele snelheid en je VPN IP-adres weer.

Als je naar de instellingen gaat, is ook hier alles vrij eenvoudig. Je kunt schakelen tussen TCP en UDP, een VPN-poort kiezen en enkele parameters aanpassen. In dit gedeelte kun je ook kiezen of je wilt dat Buffered je gegevens verzamelt.

Mobiele apps zijn niet zo eenvoudig

Je moet eerst de OpenVPN-app krijgen. Vervolgens ga je naar de website van Buffered en krijg je configuratiebestanden voor specifieke servers. Hoewel het niet zo moeilijk is om dat te doen, lijken dergelijke obstakels in vergelijking met andere VPN’s onnodig en behoorlijk vervelend.

De snelheid

Bij de keuze van een VPN-aanbieder is bandbreedte een van de belangrijkste eisen. De hoogste downloadsnelheid – 56,34 Mbps -krijg je wanneer je verbonden bent met de UK-server. De upload snelheid is 39,37 Mbps, en de ping is 44 ms.

De Amerikaanse server biedt je 52,15 Mbps om te downloaden, 34,37 Mbps om te uploaden met ping 166 ms. De Europese server geeft je een betere uploadsnelheid – 45,38 Mbps, maar een lagere downloadsnelheid – maar 45,47 Mbps.

Natuurlijk hangt de snelheid van veel factoren af, maar Buffered VPN is zeker niet de snelste VPN.

Geen lekken gedetecteerd

Met de versleuteling van Buffered is er geen twijfel dat het betrouwbaar genoeg is om geen lekken te hebben. Het is noodzakelijk om een VPN-dienst te hebben die je gegevens niet lekt. Zelfs je DNS zelf kan veel waardevolle informatie aan hackers geven. Dus het is geweldig dat Buffered niet lekt. Je hebt er zeker fatsoenlijke bescherming mee.

Torrenting en Streaming

Er zijn twee belangrijke redenen waarom gebruikers over de hele wereld VPN willen: om toegang te krijgen tot de geo-restricted content en om bestanden te downloaden van torrents. Daarom zoeken ze naar providers die deze internetactiviteiten kunnen aanbieden. Niet elke VPN-dienst werkt met streamingdiensten of maakt torrenting mogelijk. Bij Buffered VPN is het wel mogelijk.

Hoe zit het met Netflix

Het is een van de belangrijkste voordelen van Buffered – het werkt met Netflix. Als je verbinding maakt met de US West Coast server, zal deze streaming service je toegang geven tot de geo-restricted content. Het is moeilijk te voorspellen hoelang Buffered zijn servers voor Netflix zal kunnen verbergen. Maar voor nu kun je genieten van series en films die alleen beschikbaar zijn voor Amerikaanse gebruikers.

De prijs

Helaas heeft Buffered geen gratis proefversie. In plaats daarvan heeft het een dertig dagen geld terug garantie. Buffered zal je niet door het ingewikkelde proces laten gaan als je geld terug wilt. Zorg er alleen voor dat er niet meer dan twintig dagen zijn verstreken. Ook vragen ze gebruikers om te vertellen waarom ze een terugbetaling willen.

Net als veel andere providers biedt Buffered drie plannen aan:

  • Maandelijks – $12,99/maand
  • 6 maanden – $9,99/maand (u kunt 23% besparen)
  • 1 jaar – $8,25/maand (u kunt 36% besparen)

Buffered heeft niet de laagste prijzen. Maar als je naar Netflix en andere streamingdiensten wil kijken zonder enige geo-restricties, dan is deze VPN de prijs waard.

Conclusie

Buffered Vpn is goed voor gebruikers die toegang willen krijgen tot geo-restricted content op Netflix en andere streamingdiensten. Het is ook goed voor torrenting. Dus als je op zoek bent naar een VPN die je niet zal overweldigen met een aanzienlijk aantal functies en instellingen en als je iets eenvoudigs wilt dat zijn werk doet – Buffered is een goede keuze. Als je deze VPN gaat gebruiken voor torrenting, vergeet dan niet om af te zien van het verzamelen van gegevens en zet de Kill Switch aan.

 

 

Verwante artikelen