BolehVPN

Uitstekende VPN voor streaming en torrenting, maar geen ondersteuning voor iOS

Prijs: €5+ per maand Gevestigd in: Maleisië Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, Linux Protocollen: OpenVPN, L2TP/IPsec

BolehVPN Review

BolehVPN is een VPN-leverancier die gevestigd is in Maleisië en die het hoogste niveau van diensten aanbiedt tegen een redelijke prijs. Het biedt hoge snelheden en uitstekende algemene prestaties alsook absolute anonimiteit en geeft toegang tot inhoud die mogelijk niet beschikbaar is in je land. Het is ook verbeterd voor P2P, wat betekent dat je gemakkelijk torrents kunt gebruiken en gegevens kunt delen met andere gebruikers.

Zowel het registratieproces als het downloaden en installeren van de VPN-client zijn zo eenvoudig mogelijk. De gebruiker hoeft maar een paar eenvoudige stappen te volgen, die volledig worden uitgelegd en weinig of geen kennis van meer complexe en geavanceerde VPN-instellingen vereisen. Geen moeilijke installatieprocedures zoals bij Ironsocket VPN bijvoorbeeld.

De client zelf is goed ontworpen, met een groot lettertype en gemakkelijk toegankelijke functies. Het maakt het mogelijk eenvoudig te schakelen tussen protocollen, de status van de server te controleren en te schakelen tussen servers. Het wijzigen van de algemene en proxy-instellingen is net zo eenvoudig en geeft je volledige controle over je VPN-verbinding.

Prestaties en betrouwbaarheid

Het bedrijf heeft servers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, Duitsland, Nederland, Zweden, Zwitserland, Luxemburg, Singapore, Frankrijk, Japan en Maleisië.

Hoewel VPN-leveranciers die wereldwijd minder servers aanbieden meestal problemen hebben met de snelheid, heeft dit bedrijf verbazingwekkende resultaten geboekt. In essentie maakt de hoge snelheid in combinatie met onbeperkte bandbreedte BolehVPN tot een van de favoriete aanbieders in de VPN-community. Omdat er geen bandbreedte limiet is, kun je er zeker van zijn dat je streaming en P2P beter zal zijn dan verwacht. BolehVPN is een van de weinige bedrijven die geoptimaliseerd zijn voor P2P en probeert de downloadsnelheid van de torrent te verhogen.

Platformen

BolehVPN is compatibel met alle belangrijke platformen, inclusief Windows, Mac OSX, Android en Linux. Het is ook compatibel met OpenVPN-routers, waaronder DD-WRT, AsusMerlin-WRT en Tomato. Helaas hebben ze geen officiële apps op iOS, hoewel ze uitstekende compatibiliteit met mobiele apparaten bieden.

Functies

BolehVPN maakt drie gelijktijdige verbindingen mogelijk. Naast de keuze tussen twee protocollen, OpenVPN en L2TP, biedt het ook de mogelijkheid om te kiezen tussen gedeelde en specifieke IP-adressen.

Veel VPN-diensten staan het delen van P2P niet toe. BolehVPN staat dit niet alleen toe, maar is ook geoptimaliseerd voor P2P, zodat je optimaal kunt profiteren van de onbeperkte bandbreedte die je met je abonnement krijgt.

De desktop client (beschikbaar voor Windows en Mac OSX) is eenvoudig te gebruiken, heeft een volledige set van functies en biedt veel informatie over de status van de server en de verbindingsgegevens. Het omvat ook DNS-lekbeveiliging en een VPN-kill-schakelaar, die nuttige functies zijn om een hoge mate van veiligheid te garanderen.

Als het gaat om anonimiteit heeft BolehVPN er alles aan gedaan om je privacy te beschermen. Dankzij zijn ligging op zee heeft hij een strikt zero log beleid. Het stelt je in staat om betalingen te doen met Bitcoin en andere anonieme valuta’s zoals Dash, Monero, Zcash en Zcoin. Het ondersteunt ook VPN via TOR, wat een hoge mate van anonimiteit garandeert.

Veiligheid en privacy

De belangrijkste protocollen zijn OpenVPN en L2TP, waarbij de meeste klanten de eerste gebruiken. Hoewel het aanbieden van maar twee protocollen als een nadeel kan worden beschouwd, zullen deze voldoen aan de behoeften van de gemiddelde VPN-gebruiker.

Wat betreft privacy is BolehVPN trots op het feit dat het geen gebruikerslogboeken bijhoudt die je kunnen identificeren, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over anonimiteit bij het gebruik van hun dienst.

Omdat ze vrij transparant zijn over privacykwesties, zegt het bedrijf dat er maar twee redenen zijn waarom ze zouden overwegen om logboeken voor een bepaalde periode bij te houden. De redenen hiervoor zijn illegale activiteiten en technische problemen. BolehVPN zal daarom in deze situaties logs bijhouden totdat het probleem is opgelost, wanneer ze de nodige actie ondernemen of de logs definitief verwijderen. Je hoeft geen persoonlijke informatie te verstrekken bij de registratie op de site, wat altijd een pluspunt is voor privacybewuste gebruikers.

BolehVPN maakt gebruik van AES-256 (128-bits streaming) encryptie met RSA-2048 verzoening en SHA-512 authenticatie. xCloak biedt een extra beveiligingslaag, waardoor het voor ISP’s moeilijk is om VPN-verkeer te herkennen.

Ondersteuning

Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de BolehVPN klantenservice via het ticketgebaseerde systeem. Vertegenwoordigers helpen je graag met eventuele problemen die je tegenkomt. In het algemeen is het ondersteunend personeel vriendelijk en bekwaam. Er is ook een interface op de officiële website die lijkt op een live chat, maar het voegt alleen een bericht toe aan het hierboven genoemde ticketsysteem.

Houd er rekening mee dat hun FAQ-sectie veel nuttige informatie bevat, dus we raden aan om het te controleren. Daarnaast kun je ook in een drukbezocht forum door de threads bladeren om veel nuttige informatie te vinden.

De prijsopties

Zoals de meeste VPN-aanbieders biedt BolehVPN een volledig pakket aan al haar klanten, en het enige dat verschilt van het ene plan tot het andere is de abonnementsperiode. Als je je voor een maand wilt abonneren, kost het abonnement $9,99 per maand. Je kunt ook kiezen voor een abonnement van twee maanden dat $16,99 kost, en een zes-maandenplan dat $44,99 kost. Je kunt ook een terugbetaling vragen, maar je krijgt alleen een terugbetaling als er technische problemen zijn en het bedrijf je niet heeft kunnen helpen om deze op te lossen.

Snelheid

Als de snelheid via je VPN een nachtmerrie is, is het nutteloos om er een te installeren. Het is natuurlijk belangrijk om jezelf te beschermen. Maar wat heeft het voor zin als je niet naadloos door verschillende websites kunt bladeren of niet kunt genieten van Netflix of een andere streamingdienst.

Over de snelheid van Bolehvpn mag je gerust rijn, kijk zelf maar:

  • US Server: ping: 117 ms – download: 62,85 Mbps – Upload: 35,38 Mbps
  • De EU-server: Ping: 47 ms – download: 88,41 Mbps – Upload: 36,63 Mbps

Snelheid was een van de belangrijkste redenen voor de eerste lancering van BolehVPN en de resultaten zullen niet teleurstellen.

Werkt het met Netflix?

VPN-software kan zeker helpen om Netflix te ontgrendelen en andere geografische beperkingen te verwijderen. Het probleem is dat Netflix de laatste tijd verwoed VPN-services aanpakt. En daar worden ze helaas goed in. Bijna elke VPN-service beweert dat ze Netflix kunnen ontgrendelen. Maar bij veel VPN-providers lukt het niet meer.

Het goede nieuws is dat BolehVPN goed werkt met Netflix. Maar er moet worden opgemerkt dat ze maar een server hebben die daarvoor gebruikt kan worden.

Is torrenting toegestaan?

Torrenting supercharges file transmissions. Denk aan enorme bestanden, zoals films of muziek. Vanuit praktisch oogpunt zijn torrents handig. Maar ze stellen je soms bloot aan gevaar. Ten eerste is het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal op sommige (de meeste) plaatsen duidelijk in strijd met de regels. Maar dit is niet het grootste risico. De persoon van wie je gegevens kunt downloaden, kan dat het grootste gevaar zijn. Torrent geeft vaak persoonlijke informatie (zoals je IP-adres) aan anderen. Dit is waar VPN’s verschijnen. Ze kunnen natuurlijk je persoonlijke gegevens vergrendelen en deze eruit laten zien als je persoonlijke gegevens en laten uitschijnen dat je op een andere plaats bent. Boleh VPN laat torrenting toe en zorgt voor je veiligheid.

TOR-compatibel

De Onion Router (TOR) is perfect om je plaats te verbergen. Het gebruikt verschillende relaisposten over de hele wereld om je echte plaats te verbergen. Het probleem is dat het je niet echt veel bescherming biedt. Verbinding maken met een VPN kan je een extra beveiligingsboost geven zonder enige nadelen.
BolehVPN is niet alleen compatibel met TOR, maar ze raden verder ook aan om eerst verbinding te maken via hun service en vervolgens TOR uit te voeren.

Conclusie

BolehVPN is betrouwbaar. Hun snelheid is geweldig en het is goed dat ze bruikbaar zijn voor Netflix en torrenting. Het enige wat sommigen een probleem vinden is het beperkte aantal servers, het ontbreken van een iOS-client en de bijna onbestaande klantenservice.

 

Verwante artikelen