AVG Secure VPN

Easy-to-use software maar een VPN die nog zijn gebreken heeft

Prijs: €5+ per maand Gevestigd in: Tsjechië Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS Protocollen: OpenVPN, IKEv2

AVG Secure VPN Review

Vóór de komst van Microsoft Security Essentials was AVG Antivirus de populairste gratis beveiligingssoftware op internet. In de begintijd van internet gebruikte iedereen AVG gratis, maar het bestaat nog steeds. Omdat de vraag naar antivirusproducten vermindert bij AVG lijkt het managementteam van AVG zijn strategie te diversifiëren naar andere gerelateerde beveiligingsproducten. Daarom hebben ze AVG VPN gelanceerd, een product dat is ontworpen om je online activiteiten te beschermen.

Prijzen

De kosten voor het downloaden, installeren en gebruiken van AVG Free Antivirus en de basisversie zijn laag, maar het bedrijf is niet bang om productprijzen drastisch te verhogen. AVG hanteert een andere prijsstructuur dan andere VPN-providers. Welk abonnement je ook kiest, AVG kan alle VPN-functies aan zijn klanten bieden. Er zijn geen maandelijkse of driemaandelijkse opties voor VPN, er zijn alleen jaarabonnementen beschikbaar. Als je besluit te kiezen voor een abonnement van twee of drie jaar, biedt AVG een kortingsmodel.

Als je voor het jaarabonnement kiest, bedragen de maandelijkse kosten van de software $ 6,66 per maand en AVG verlaagt de kosten van het driejarenplan tot $ 6,11 per maand. Het is positief dat ze VPN bieden tijdens de gratis proefperiode van dertig dagen, en je aankoop wordt geleverd met een dertig dagen geld terug garantie.

De gratis proefversie vereist niet dat je persoonlijke informatie verstrekt. Je klikt op de downloadknop en voert het bestand uit om het programma uit te voeren. Al je aan het einde van de proefperiode het abonnement niet accepteer, annuleert AVG de service.

Let bij het gebruik van de gratis versie op het datagebruik. AVG heeft de limiet van 10 GB voor gratis proefversies Als je deze limiet overschrijdt, heb je bij aanschaf van de software geen recht meer op een geld terug garantie.

Als je het VPN meer dan honderd keer gebruikt om toegang te krijgen tot internet, annuleert AVG ook de geld-terug-garantie. Dit is wel dit een stiekeme marketingstrategie omdat niet iedereen het teruggave beleid leest.

De prijzen van AVG Secure VPN zijn als volgt: $ 6,11 per maand gedurende 3 jaar. 2 jaar, $ 6,24 per maand. 1 jaar is $ 6,66 per maand. Houd er ook rekening mee dat AVG de volledige abonnementskosten vooraf in rekening brengt.

Ze maken geen deel uit van de “14-eyes” alliantie

Gelukkig heeft AVG Secure VPN zijn hoofdkantoor in Tsjechië, ver van de jurisdictie van 14 Eyes. Deze functie geeft het beheer van AVG het recht om te weigeren mee te werken aan dagvaardingen van de overheid om gegevens van bedrijfsgebruikers te verkrijgen.

Privacybeleid en gegevensverzameling

AVG Secure VPN beweert een “no-log” beleid te hebben. Deze verklaring geeft aan dat ze hun VPN-producten niet zullen gebruiken om vast te leggen wat je online doet. Deze strategie is een belangrijke standaard voor VPN’s, en veel gebruikers vertrouwen op hun serviceproviders om de privacy en veiligheid van hun bedrijf te behouden.

AVG geeft echter aan dat als er een melding binnenkomt, zij het verzoek in overweging zullen nemen. Het bedrijf verklaarde ook dat het zijn klanten niet toestaat VPN-service te gebruiken om illegale inhoud te delen of te verspreiden. Dit onderdeel is vrij standaard voor deze diensten, maar je komt het bij veel andere VPN-providers niet zo uitdrukkelijk tegen.

Als je het privacybeleid van alle AVG-producten (inclusief VPN-services) leest zullen sommige punten zeker je aandacht trekken.

AVG verzamelt uiteraard veel gebruikersgegevens en slaat deze op de server op. E-mailadres, telefoonnummer, simkaartnummer, locatiegegevens en je IP-adres zijn maar enkele voorbeelden van de toegang van AVG tot online identificeerbare accountinformatie.

AVG verklaarde ook dat het bedrijf het recht heeft om je informatie met derden te delen, inclusief het verstrekken van gespreksgegevens aan wetshandhavingsinstanties wanneer zij het bedrijf bellen.

De meeste mensen zullen deze servicevoorwaarden niet accepteren en vinden dat klanten niet duidelijk over de voorwaarden worden geïnformeerd, In wezen is de bescherming die het bedrijf biedt klein.

Gebruikersomgeving AVG Secure VPN

Iedereen gebruikt graag apps met een schone interface: er is niets erger dan een app openen in een rommelig dashboard – daarom waarderen we apps met een schone interface. Maar om te zeggen dat AVG Secure VPN een schoon dashboard heeft, is een understatement.

De functionaliteit van het AVG Secure VPN-dashboard is beperkt. De enige gegevens die op het startscherm beschikbaar zijn, zijn de serverlocatie en verbindingsstatus.

Het uiterlijk van de serverlijst is mooi, omdat alle AVG-locaties op het vasteland toegankelijk zijn, zodat je gemakkelijk de perfecte serverlocatie kunt kiezen. Als de software ons in staat stelt onze favoriete serverlocatie op te slaan, geven we daar de voorkeur aan.

Beveiliging en cryptografie

Bij het beoordelen van de beveiliging en cryptografie van AVG Secure VPN, ontbreken sommige onderdelen. WiFi-beveiliging biedt voldoende tegenmaatregelen om openbare hackaanvallen op open WiFi-punten te voorkomen, maar als gebruikers vaak open netwerken gebruiken, kan het nodig zijn om andere software te raadplegen.

Voor Windows-clients en Android-apps met het OpenVPN-protocol kun je niet overschakelen naar andere protocollen in de instellingen. Dit is frustrerend omdat AVG het niet vermeldde in hun handleiding. We moeten de hulpchat gebruiken om er meer over te weten te komen. De cryptocurrency maakt gebruik van het standaard 256-bit model, een cryptocurrency-laag van militaire kwaliteit die gebruikers het hoogste beveiligingsniveau biedt. Het grootste probleem met AVG Secure VPN is dat ze geen internetswitch voor de software bieden. Als de verbinding mislukt, zal het programma je echte IP-adres weergegeven. Dit is een onaanvaardbare functie. De DNS-loss test levert geen problemen op en de verbinding tijdens de meeste sessies verloopt zonder onderbreking en blijft stabiel.

Geen Netflix unblock

Een van de meest populaire toepassingen van VPN’s is dat het geografische blokkades negeert en voorkomt dat je bepaalde inhoud online bekijkt. Door de verbinding via een VPN te routeren, kun je verbinding maken met diensten zoals de Amerikaanse versie van Netflix. Hoewel de meeste VPN-providers speciale Netflix-servers hebben om multimedia-inhoud te streamen, is het duidelijk dat AVG van mening is dat deze functie niet aan zijn diensten moet worden toegevoegd.

Beperkte torrenting en P2P-posities

Het downloaden van torrent-bestanden is ook een van de meest voorkomende redenen om VPN-services te gebruiken. Ook hier is AVG niet voldoende. Op de speciale P2P-servers zijn de resultaten niet zo indrukwekkend.

Nu staat AVG torrents toe via de volgende speciale servers: Londen, Parijs, Praag, Frankfurt, Amsterdam Brazilië, Seattle, Miami, New York.

Mobile app

Houd er rekening mee dat deze app ook op alle iOS-apparaten kan worden gebruikt. Net als bij de desktop client is de proefperiode van de applicatie dertig dagen en zijn de voorwaarden hetzelfde als bij de desktop client. Na het downloaden en installeren van de applicatie, open je interface en vind je bedieningspaneel met bijna geen functies. Net als desktop clients zijn de mobiele applicaties beperkt in termen van functionaliteit en functies.

De applicatie selecteert wel automatisch de server die de beste snelheid biedt, en de geoptimaliseerde server varieert op basis van je locatie. Deze functie is vergelijkbaar met wat je ziet in andere VPN-apps, dus er is niets om enthousiast over te worden.

Conclusie

Als je je grote zorgen maakt over je privacy, ben je een gamer of wil je P2P downloaden en uploaden, dan is AVG een slechte keuze. Gezien de kosten en functie van de software heeft AVG veel tekortkomingen in zijn producten.

We vatten de voor- en nadelen nog eens samen.

Voordelen

  • Comfortabele en schone gebruikersinterface.
  • Servers in de VS en het Verenigd Koninkrijk bieden goede streamingsnelheden.
  • Dertig dagen proefperiode.
  • Dertig dagen geld terug garantie.

Nadelen

  • Misleidende terugbetalingsvoorwaarden.
  • Minimale functionaliteit, geen configureerbare instellingen.
  • De prestaties en de locatie van de server zijn beperkt.
  • Onduidelijke gegevens- en opnamestrategie.
  • Gemiddeld niveau van klantenondersteuning.
  • De aangeboden prijzen zijn niet goed.

Verwante artikelen