Is het gebruik van Kodi illegaal?

Kodi Logo

Kodi is een mediaspeler voor het afspelen van films en tv-programma’s, maar het heeft ook add-ons waarmee inhoud uit illegale bronnen kan worden gestreamd. Is dit legaal? We zullen in dit artikel kort ingaan op de legaliteit van Kodi.

In de afgelopen jaren zijn streamingdiensten populairder geworden dan ooit tevoren. In feite zijn er nu talloze manieren om uw favoriete tv-programma of film te bekijken zonder daadwerkelijk fysieke kopieën van deze items te bezitten. U kunt een maandelijks abonnementsgeld betalen om alles te streamen wat u wilt van Netflix of Hulu Plus, om maar een voorbeeld te noemen.

Sommige mensen realiseren zich misschien niet dat Kodi (voorheen XBMC) ook een mediaspeler is – een die al sinds 2002 bestaat in verschillende vormen. Ze weten echter misschien niet welke add-ons er beschikbaar zijn op Kodi die het streamen van inhoud van illegale bronnen mogelijk maken.

Wat is Kodi?

Kodi is een gratis mediaspeler voor het afspelen van video’s, tv-programma’s en andere media. Er zijn veel varianten van Kodi, waaronder XBMC Kodi 18, die speciaal is aangepast voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk.

Kodi is een legitieme mediaspeler, maar het gebruik van add-ons om illegale inhoud te streamen kan het illegaal maken. Dit hangt af van in welk land je bent en of je de inhoud die gestreamd wordt bezit of niet.

Sommige mensen vragen zich daarom ook af: is het gebruik van Kodi illegaal? Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig, omdat het dus afhangt van de specifieke omstandigheden rond het gebruik van Kodi door elk individu. In het algemeen is het gebruik van Kodi om inhoud van illegale bronnen te streamen echter waarschijnlijk niet legaal.

Daar zijn een paar redenen voor. Ten eerste is Kodi geen geautoriseerde distributeur van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Bovendien zijn veel van de add-ons die het streamen van illegale inhoud mogelijk maken zelf niet legaal.

Wat is de beste VPN voor Kodi?

Indien je toch van plan bent illegale bronnen te streamen, is het essentieel dat je een goede VPN voor Kodi gebruikt. Een VPN zal uw verbinding versleutelen en het voor iedereen zeer moeilijk maken om te controleren wat u aan het doen bent.

De beste VPN voor Kodi biedt ook meerdere servers op verschillende locaties over de hele wereld. Dit is essentieel omdat veel add-ons geblokkeerd kunnen worden als je ze vanuit je eigen land probeert te gebruiken.

In dat opzicht is op dit moment het gebruik van NordVPN wel de meest aangewezen keuze!

€0-3 per maand

NordVPN

Meest gebruiksvriendelijke VPN met het grootste serveraanbod

Verwante artikelen