Hoe Spotify in het buitenland te gebruiken met een VPN?

Hoe Spotify in het buitenland te gebruiken met een VPN

Voor velen van ons is muziek een integraal onderdeel van ons leven. Het kan ons helpen ontspannen, onze stemming verbeteren en ons de perfecte begeleiding bieden voor elke situatie. Daarom is het zo frustrerend als we naar het buitenland reizen en geen toegang hebben tot onze favoriete muziek. Gelukkig is er een manier om naar Spotify te blijven luisteren, waar ter wereld je ook bent, en dat is door gebruik te maken van een VPN.

VPN’s, of Virtual Private Networks, werken door je internetverkeer te versleutelen en het via een server in een ander land te leiden. Hierdoor krijg je toegang tot websites en diensten die normaal gesproken op je huidige locatie geblokkeerd zouden zijn. In dit artikel laten we je zien hoe je een VPN gebruikt om Spotify in het buitenland te gebruiken, zodat je nooit meer zonder je muziek hoeft te zitten.

Hoe gebruik je Spotify in het buitenland met een VPN – Stap voor Stap Gids

Stap 1: Meld je aan bij een gerenommeerde VPN-service. Wij raden ExpressVPN aan omdat het snelle snelheden, betrouwbare verbindingen en 24/7 klantenondersteuning biedt

Stap 2: Download en installeer de VPN app op je toestel

Stap 3: Maak verbinding met een server in het land waar Spotify beschikbaar is. Als je bijvoorbeeld in China bent, wil je verbinding maken met een server in de VS

Stap 4: Open de Spotify-app en log in met je accountgegevens

Stap 5: Begin met het streamen van je favoriete muziek!

Waarom is Spotify geblokkeerd?

Spotify is een streamingdienst die zijn gebruikers toegang biedt tot miljoenen liedjes en podcasts. Spotify is beschikbaar in veel landen ter wereld, maar er zijn enkele uitzonderingen. Een van die landen is China, waar de dienst wordt geblokkeerd door de Great Firewall van de regering.

De Grote Firewall is een systeem van censuur dat websites blokkeert en diensten die de Chinese regering schadelijk of aanstootgevend acht. Hieronder vallen westerse sociale media zoals Facebook, Twitter en YouTube, maar ook internationale nieuwssites zoals de BBC en The New York Times.

Spotify wordt in China geblokkeerd omdat het wordt gezien als een bedreiging voor de staatsmuziekindustrie. Door zijn gebruikers een handige manier om naar muziek uit de hele wereld te luisteren, maakt Spotify het gemakkelijk voor mensen om de door de staat beheerde muziekdiensten te omzeilen.

De 3 beste VPN’s om Spotify te deblokkeren

Zoals we al eerder zeiden, is een VPN de beste manier om Spotify te deblokkeren als je je in een land bevindt waar de dienst niet beschikbaar is. VPN’s versleutelen je verkeer en leiden het via een server in een ander land, waardoor je een nieuw IP-adres krijgt en de censuur kunt omzeilen

Er zijn honderden VPN-aanbieders op de markt maar ze zijn niet allemaal geschikt om Spotify te deblokkeren. Sommige VPN’s zijn erg traag, wat het streamen van muziek onmogelijk maakt. Van andere is bekend dat ze logs van gebruikersgegevens bijhouden, wat een groot privacyprobleem is.

We hebben tientallen VPN’s getest en kunnen de volgende drie providers aanbevelen als de beste VPN’s voor Spotify

ExpressVPN

Express VPN

De allerbeste VPN om Netflix blokkades te omzeilen

Prijs: €5+ per maand Gevestigd in: Britse Maagdeneilanden Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec

ExpressVPN is onze beste keuze voor het deblokkeren van Spotify. Het is een snelle, betrouwbare dienst met servers in 94 landen over de hele wereld. ExpressVPN heeft ook sterke beveiligingsfuncties, waaronder encryptie van militaire kwaliteit en een strikt ‘no logs’-beleid.

Als u een premium gebruiker bent, zult u blij zijn te weten dat ExpressVPN u ook toestaat tot 5 apparaten tegelijkertijd te verbinden. Dus of u nu luistert op uw telefoon, tablet of computer, u kunt ExpressVPN gebruiken om te blijven luisteren, zelfs als u onderweg bent. Plus, als je ooit problemen hebt met verbinden of andere problemen ondervindt, is hun 24/7 klantenondersteuningsteam altijd beschikbaar om te helpen.

NordVPN

NordVPN

Meest gebruiksvriendelijke VPN met het grootste serveraanbod

Prijs: €0-3 per maand Gevestigd in: Panama Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec, Wireguard

NordVPN is een andere uitstekende optie voor het deblokkeren van Spotify. Het is iets goedkoper dan ExpressVPN en biedt ook snelle snelheden en betrouwbare verbindingen. NordVPN heeft servers in 60 landen en is een uitstekende keuze voor het streamen van muziek.

NordVPN is een van de meest populaire VPN’s op de markt, en met een goede reden. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt een verscheidenheid aan functies die het ideaal maken om je gegevens veilig te houden. Een van de dingen die we het beste vinden aan NordVPN is dat het een strikt no-logs beleid heeft, wat betekent dat niets van je activiteiten ooit wordt opgeslagen of gemonitord.

CyberGhost VPN

CyberGhost VPN

Zeer gebruiksvriendelijke en goedkope VPN-dienst

Prijs: €0-3 per maand Gevestigd in: Roemenië Besturingssytemen: Android, Windows, MacOS, iOS, Linux Protocollen: OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec

CyberGhost VPN is een goede budgetoptie voor het deblokkeren van Spotify. Het is een beetje trager dan ExpressVPN en NordVPN, maar het is nog steeds snel genoeg voor het streamen van muziek. CyberGhost VPN heeft ook servers in 90 landen en biedt uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Kan ik ook een gratis VPN gebruiken om Spotify te deblokkeren?

Er zijn veel gratis VPN’s op de markt, maar wij raden het gebruik ervan om verschillende redenen af. Ten eerste zijn gratis VPN’s vaak erg traag, wat het streamen van muziek onmogelijk maakt. Ten tweede hebben de meeste gratis VPN’s datalimieten, wat betekent dat je maar naar een paar nummers kunt luisteren voordat je data op is.

Ten derde, en dat is het belangrijkste, zijn gratis VPN’s niet altijd veilig. Veel gratis VPN’s houden logboeken bij van gebruikersgegevens, wat betekent dat uw activiteiten in de gaten kunnen worden gehouden. Van sommige gratis VPN’s is ook bekend dat ze gebruikersgegevens aan derden verkopen.

Om deze redenen raden we aan een betaalde VPN-service te gebruiken, zoals ExpressVPN, NordVPN of Cyberghost VPN.

Verwante artikelen